Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuziaa53

zdrada psychiczna nieświadoma

Polecane posty

Gość zuziaa53

witam! mam taki problem : obiecalam chlopakowi ze nie bede utrzymywala kontaktu z takim innym kolega ktory chcial ze mna chodzic pol roku wczesniej ale pewnego dnia on napisal do mnie i potrzebowal pomocy bo mial klopot ze swoja obecna dziewczyna (w ktorej rodzinie byl problem alkoholowy) i tylko ja mu moglam wytlumaczyc pewne sprawy. Po jakims czasie powiedzialam o tym mojemu chlopakowi i on uznal to za zdrade psychiczna bo nie dotrzymalam obietnicy i zerwal ze mna. Czuje ze mnie kocha dalej (chociaz leczy sie spotykajac z inna dziewczyna) ale sam kiedys mowil ze nie wybacza zdrady i tego sie trzyma, nie ze nie chce mi dac szansy tylko "nie moze". Jak moge mu udowodnic ze to byla nieswiadoma zdrada( bo ja nie zdawalam sobie sprawy ze on to tak odbierze) i jak go zapewnic ze cos takiego nie bedzie wiecej mialo miejsca?

Gość Ylka
Boze, ile wy macie lat? :( po 15?

Gość zuziaa53
po 20? jak mam rozumiec ta ironie? przeciez to logiczne ze ma racje

Gość Ylka
sorry, ale problem rodem z przedszkola :(

Gość Ylka
chyba nie znacie oboje znaczenia słowa - zdrada :(

Gość DZIECIAKI WYPIERDALAĆ
To poważne forum dla dorosłych :o

Rozmowa Rozmowa i jeszcze raz Rozmowa. Jeśli to nie pomoże to zakoncz to. Powiedz mu ze tylko chcesz pogadac aby zrozumial cie i czasami dla milosci poswieca sie dosc duzo. Dla szczescia tej 2 połowki. Powodzenia :)

zgadzam sie z powyzszym - zachowujecie sie oboje jak dzieci, skoro nie dorosliscie to stworzenia zwiazku to moze dobrze, ze sie rozstaliscie i przetarlscie bawic

Gość zuziaa53
to jesli problem z przedszkola to moze jakies sensowne wyjscie a nie krytyka? ok to mozemy wyciac ten fragment ze sie spotyka z inna jesli macie o to problem, powiedzial ze spotyka sie z nia z nudow

kafa znowu mnie czegos nauczyła :) dzisja poznałam pojęcie "zdrada psychiczna" to jest jak cię zdradzi ktoś psychiczny? dobrze myślę? bo nie zostało tu dokładnie zdefiniowane istnieje jeszcze odmiana zdrady psychicznej, czyli "zdrada psychiczna nieswiadoma" - takie zjawisko występuje wtedy kiedy ktos psychiczny Cie zdradzi a Ty jesteś tego nieświadomy, to jest najgorsza odmiana zdrady psychicznej!

kafa znowu mnie czegos nauczyła :) dzisja poznałam pojęcie "zdrada psychiczna" to jest jak cię zdradzi ktoś psychiczny? dobrze myślę? bo nie zostało tu dokładnie zdefiniowane istnieje jeszcze odmiana zdrady psychicznej, czyli "zdrada psychiczna nieswiadoma" - takie zjawisko występuje wtedy kiedy ktos psychiczny Cie zdradzi a Ty jesteś tego nieświadomy, to jest najgorsza odmiana zdrady psychicznej! człowiek uczy sie całe życie.

Gość zuziaa53
Ylka: zdrada psychiczna najprościej: pragniemy od naszego partnera kogos innego bardziej. moj chlopak nie wierzy ze tak nie bylo bo nie ma postaw zeby mi ufac

Gość blablabla....
faktycznie, problem rodem z przedszkola, jaka zdrada? Gdzie tu zdrada? facet Tobą najnormalniej w świecie manipuluje a Ty się dajesz. powinnaś być wkur.... że tak postąpił a Ty jeszcze chcesz za latać? No proszę Cię... opamiętaj dziewczyno i zacznij szanować. Chcesz żeby wrócił? To mu pokaż że masz gdzieś jego fochy. Niedojrzały smarkacz i tyle

Gość zuziaa53
niech wam bedzie, zdrada emocjonalna, nie psychiczna, dla mnie- to samo

Gość zuziaa53
dowod ze to byla zdrada: warunkiem bycia z facetem A bylo zaprzestanie kontaktu z facetem B, skoro bylam z A i utrzymalam kontakt z B to go zdradzilam tak?

Gość blablabla....
a dlaczego nie ma podstawy żeby Ci ufać? Z jakiegoż to powodu? Bo on Ci zakazał kontaktować się z jakimś kolesiem? A przepraszam, z jakiej racji on Ci coś ma prawo kazać czy zabraniać? Żaden, ale to żaden facet nie ma prawa mówić Ci z kim możesz a z kim nie możesz się spotykać, rozmawiać, dzwonić, nawet kwestia ubioru to nie jest sprawa faceta. jak on powie, że masz skoczyć z dachu to skoczysz bo on tak powie? Zastanów się dziewczyno nad tym co piszesz

Gość blablabla....
nie no błagam... co jeszcze dałaś sobie wmówić?

Gość do elisa
zdrada psychiczna - to jeszcze ujdzie, ale NIEŚWIADOMA zdrada psychiczna to dopiero cyrk :-D

Gość zuziaa53
jest bardzo nieufny i oklamalam go kiedys a jesli chodzi ze nie ma prawa mi czegos zabraniac- wydaje mi sie ze ok, nie moze, ale czasem ktos sie zuje pewniej jesli sie mu obieca ze sie czegos nie zrobi, tak jak w tym przypadku tylko ze ja zlamalam ta obietnice

następnę odmiana zdrady jest "zdrada emocjonalna" - mamy z nią do czynienia wówczas gdy dojdzie do zdrady i u jednaj ze stron wywoła to emocje. Emocje mogą być różna - ważne jest aby wystąpiły - wtedy możemy zdradę określić mianem emocjonalnym. Zdrada emocjonalna i zdrada psychiczna - maja zupełnie różne podłoża i nie należy ich mylić ani łączyć.

Gość zuziaa53
do elisa: w takim razie sorry za bledy merytoryczne ale wszyscy skupiaja sie nad forma mojej wypowiedzi a nikt nad rozwiazaniem problemu

Gość blablabla....
zuziaa nie daj sobą manipulować, co Ty w ogóle piszesz, kiedyś go okłamałaś i on Ci już nie ufa? To on ma coś z głową! facet nie ma prawa stawiać Ci żadnych warunków, albo z Tobą jest i akceptuje Ciebie albo coś mu nie pasuje to niech spada. Nie możesz dopasowywać się do zachcianek i dziwnych zasad faceta

Gość blablabla....
wiesz zuziaa ja naprawdę współczuję temu Twojemu chłopakowi, będzie miał strasznie ciężkie życie przy takich zasadach jakie ma. Zrywać z dziewczyną bo złamała obietnicę ... litości

Gość zuziaa53
no ale jest jak jest. co mi radzisz? jak mu udowodnic ze bede mu wierna?

Gość blablabla....
zuziaa, nie sądzę byś musiała mu cokolwiek udowadniać i nie rób tego. Nie biegaj za nim, nie dzwoń, przepraszam Cię za określenie ale nie skoml o jego uwagę i miłość. Im bardziej będziesz się starała tym bardziej on będzie Cię odpychał, a nawet jeśli Ci się uda i on wróci, to dasz mu w ten sposób nad sobą władzę, którą wykorzysta. Zuziaa to jemu ma zależeć bardziej niż Tobie, to on ma za Tobą "latać". Być może robi to nieświadomie ale ma poczucie władzy nad Tobą, bo teraz to Ty się o niego starasz, wzięłaś winę na siebie a przecież nic nie zrobiłaś. Znajdź na internecie książeczkę: "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy", przeczytaj. To fajna książeczka opisuje błędy jakie popełniają kobiety, nie sugeruj się zołzą z tytułu, to nie taka zołza o jakiej myślisz. I zuziaa im bardziej będziesz dla faceta niedostępna tym bardziej będzie Cię pragnął, chyba najlepsze co możesz zrobić to nagle "zniknąć" z jego życia, uciąć kontakt, niech sam zacznie Cie szukać. Pamiętaj, że nawet kotka można zagłaskać. Nie masz gwarancji oczywiście, że to zadziała ale jak nie wróci to tak naprawdę nie był Ciebie wart