Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozecie miiii

co pomaga na mdłości w ciąży?

Polecane posty

Gość pomozecie miiii

jestem w 6 tc mam straszne poranne mdlosci, co pomaga, jest jakis sposob?

Gość pomozecie miiii
SweetRose dziekuje za porade, a cos innego niz imbir?? :)) nie znosze imbiru, cholera mdlosci mam od godziny 4-5 w nicy codziennie budze sie trzyma mnie do popoludnia.

Gość ))))))haneczka((((((((
Może banalne ale mi nic nie pomagało prócz wody truskawkowej:).Zawsze miałam ją przy sobie:)

Gość mama córeczki :)
a mi pomaga tylko szybkie śniadanie ledwo sie obudze musze coś zjeśc inaczej jest strasznie :)

na mnie nestety nic nie działało, ale wiem, ze niektórym mamusiom coca-cola (niezdrowa, ale jednak)

Gość hanaja
sucharek biszkopt miej kolo lozka zanim wstaniesz zjedz jednen dwa polez sobie wszytsko sie wbrzusiu ulozy i bedzie ok;)

Gość dóży koszt ?
mi pomagała pepsi

Gość a ile tej pepsi czy coli
wypijałyście max dziennie?

Gość pomozecie miiii
hehehe wymiotow cale szczescie nie mam :)

Dokładnie tak, krakersy i woda przy łóżku i zjeść na leżaco. Nawet gdyby to miał byc w nocy, wtedy mdłości są znośne. Coca cola też pomaga ale nie zdrowa. Jak nie lubisz imbiru to wkrój kawałek do herbaty - mi to bardzo pomagało. Ciesz się że to tylko poranne mdłości, ja miałam całodobowe przez 3 miesiące, a potem przez cały 4 miesiąc wymioty.

Gość hanaja
u mnie bylo tak ze cole pilam hektolitrami;) malej nic nie jest;) i wszyscy sie smieja ze pierwsze co powie to cola;)

Gość ale faktycznei to by było
najlepsze rozwiązanie;) puściłabym pawia i z głowy, a tak mdłości od rana do wieczora:O zjem - mdłości:O nie zjem - mdłości:O zwariować można:O

Uważajcie z colą bo odwapnia zęby a wiadomo że w ciąży zęby słabsze. Czasem wymioty przynoszą ulgę.

To choyowo :o ale to dopiero 6 tc, u mnie zaczęły się w 4 tc ale apogeum było właśnie w 6. Miałam rano i rzyg. Popołudniu ok obiadu i rzyg. Czasem na wieczór :o I schudłam 7 kg :D

Gość ))))))haneczka((((((((
Łatwo się mówi puścić pawia...Ja miałam ogromne mdłości od rana do wieczora.Na nic patrzeć nie mogłam co jest do jedzenia a wymiotować nie mogłam.Nie dało się i już.

Gość pomozecie miiii
kurcze chyba sprobuje z cola, nie zdrowa, ale lubie, wiec zawsze jedna szklanka nie zaszkodzi, w koncu nie mozna popadac w pranoje. Ginekolog mi opowiadal, jak niektore kobiety strasznie tyja w ciazy, bo mysla, ze musza jesc wiecej w ciazy, a po prostu musze bardziej zwracac uwage na to co jedza, zeby nie przeadzac z :smieciowym jedzeniem" pozdrawiam wszytskie zemdlone obecne i przyszle mamy :*

Gość cyki cyki
Powiem tak: mi nie pomagało nic, niestety :O Mdłości miałam albo cały dzień albo wieczorem. Jestem teraz w 14 tc (12 tc) i mogę powiedzieć, że dopiero od kilku dni, może od tygodnia, jest cacy, tzn. wcale mnie nie mdli. W desperacji piłam też colę - guzik to dało. Imbiru nie próbowałam, takiego czystego, bo bałam się podrażnienia żołądka. Zauważylam, że bardziej mnie mdli od rzeczy lekkostrawnych, niby zalecanych na dolegliwości żołądkowe, niż od tzw. niezdrowych - o tutaj to mnie nie mdliło ani po śledziu, ani po pizzy ani po zapiekance, a jestem zdecydowaną przeciwniczką fast foodów. Ciąża.... :O

Gość cyki cyki
A mnie tam guzik te migdały dały.

Mi nic nie pomagało :o od 2 do końca 4 miesiąca budziłam sie o 5 i cały czas miałam mdłości straszne :o najgorzej było po samym przebudzeniu, potem cos zjadłam i było odrobinę lepiej, ale niewiele. A pod koniec 4 miesiąca nagle z dnia na dzień samo przeszło :)

Gość pomozecie miiii
kazdy organizm inaczej, moja znajoma od 5 tc cale dnie spedzala w talecie wymiotujac co chwila..

moje mdłosci przeszły mi jak zaczęłam brać witaminy, ale to pewnie zbieg okoliczności, chociaż kiedyś czytałam, że pomaga jakaś witamina, gdy jest jej niedobór, może b? nie wiem ale czy to prawda? tak naprawdę, to mdłości mijają, gdy pracę hormonalną przejmuje łożysko

Gość cyki cyki
Ja na początku ciąży brałam chyba Prenatal i szybko odstawiłam, bo miałam wrażenie, że nasila mdłości. Biorę tylko Folik i witaminę B6, ale mimo że w ulotce jest zalecana jako pomocna przy mdłościach, to ja nie zauważyłam żadnej poprawy. Też czekałam, kiedy wytworzy się łożysko, no ale... coś za coś. Jak mdłości ustąpily, to pojawiły się inne "atrakcje".

Gość a mnie pomógł
poród.

Gość pomozecie miiii
hehe porod, do tego jeszcze daleko.. A Wy dziewczynki juz po porodzie, czy przed?

Gość pomozecie miiii
asiamt szybko ci zleciala ciaza, czy sie ciagnela, ze tak powiem, bo jak pomysle, ze termin mam na koniec marca, to cala wiecznosc do porodu :) moj maluszek w brzuchy ma 7 mm

piewrsze miesiące to raczej szybko pracowałam, a po pracy tylko spałam, czasem coś zjadłam i dalej w kimono termin miałąm na koniec stycznia, wiec czekałam na święta, sylwester i na poród 3 ostatnie miesiące byłam na zwolnieniu i tutaj troszkę się dłużyło