Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dóży koszt ?

ile kosztuje was miesięcznie mleko mm ??? PROSZĘ O ODPOWIEDZI

Polecane posty

Gość dóży koszt ?

Witajcie ile kosztuje was mleko mm ? Jakie ? I ile mają wasze dzieci ? I ile kosztowało was w pierwszych miesiącach życia ? (1-5m)

Gość mama córeczki :)
moja ma 1.5 roku i na miesiac kupuje 4 mleka koszt około 50 zł..a jak była malutka to starczało 2-3 na miesiąc lub jedno duże z bebilonu :) koszt około 30 zł

Gość dóży koszt ?
tak mało ?? kiedyś tu czytałam (nie mogę zajść tego tematu ) że na miesiąc nawet 700 zł ?

zależy jakie mleko ale przesada ze 700zł za mleko chybaże nie wiem jakieś specjane ;/ bebilon masz duży do 30 zł przynajmniej u mnie a bebiko 11zł policz sobie jedno na tydzień :) a 700 zł to przesada :) ja na dziecko miesięcznie wydaje z pampersami nie więcej niż 300zł musiałabym to obliczyć... a jak była mała napewno trochę więcej :) z tym że ja słoiczków nie kupuje i nigdy niekupowałam wolałam sama gotować :)

Gość mama Antoninkisss
mama córeczki ; ) noworodek Ci wypijał 2-3 na miesiąc ? Moja jak była mautka to wypijała 3-4 w tygodniu! Tylko jakies 12-16 opakowań miesiecznie. Kypowałam bebiko Cena około 15 zł ( zalezy w jakim sklepie)

Gość moja ma 5 mies
1 opakowanie starcza na 4-5 dni, kosztuje 13 zł czyli miesięcznie wychodzi 78 zł do tego zagęstnik do mleka 20 zł i starcza na około tydzień czyli jakieś 60 zł, woda bo kupuje mineralna jakieś 20 zł miesięcznie i wychodzi 150 zł, a do tego kaszki, zupki, deserki i się zbiera.

ja na miesiąc za mleko i pampersy daje 130zł :) a jak była mała miejwiecej 230 zł kupowałam wtedy droższe pampersy (pampers) ale mała teraz ma uczulenie na wszystkie tylko jej służa babydreem :) pisze tylko o samym mleku i pampersach u mnie:)

napisałam każede dziecko jest inne moja mała nie wypijała więcej mleko i 1 duży bebilon starczał na 2 tygodnie... każde dziecko inaczej je :) a teraz jedno bebiko na tydzien mała je 3 razy dziennie po 180 ml reszta to normlane jedzenie

Gość hanaja
mojej (3,5m-ce) starcza duza puszka 800g (bardziej ekonomiczne) na ok 7 dni je po 140ml co 3-4h.Jesli masz kase to kupuj dobre(drozsze)mleko, ma wiecej skladnikow odzywczych , czesto kwasy omega itp, niektore nie maja, poczytaj o tym w necie lub po prostu w sklepie na etykiecie;)

Gość moja ma 5 mies
słoiczki kupuje sporadycznie tylko, pieluchy dada albo inne marketowe i średnio 3 paczki miesięcznie idą to jakieś 80 zł chusteczki z 4 paczki- 20 zł Jakieś kosmetyki, płyn do prania to tak z 30 zł Ubranka i zabawki 100 zl miesięcznie no i średnio mi wychodzi miesięcznie na malucha 350-400 zł zależy ile wydam na zabawki i ciuszki no i czy nie wydaje na leki lub jakieś badania.

Gość moja corcia
byla na bebiku HA, jedno opakowanie starczalo na 2 dni. wiec 15 opakowan razy 20 zł=300 zł miesiecznie. do tego sloiczki, soczki itd. Ja nie gotujej jej wogole!

Gość dóży koszt ?
a powiedzcie mi jeszcze czy jeśli chcę przejść na butelkę (teraz karmię piersią) to muszę iść najpierw do pediatry ? czy mogę sama mleko wybrać ?

Gość hanaja
to ja chyba przesadzam bo nasze dziecko kosztuje nas wiele wiecej;) pampersy(nigdy marketowe) mleko,kaszki, ubranka...ufff czas przystopowac

dziewczyny jej chodzi o same mleko :) ile was wynosi na miesiąc :) a nie zupki kaszki chusteczki itp:)

Gość hanaja
ja wybralam sama, i jak sie okazalo pediatra powiedziala ze dobrze nawet bardzo dobrze wybralam aha uwazaj tylko na dawkowanie ktore jest opisane na opakowaniu, to uzgodnij z lekarzem bo na opakowaniu robia tak by jak najwiecej dawac i dzieci grube beda, ja opiernicz od pediatry zebralam i dzieciak na diecie jest:)

Gość hanaja
tak widzimy jaki temat, ale ktos tam zaczal wywod i az musialm odpowiedziec bo mnie zgielo wpol ze ja tyle wydaje a tu mozna skromniej;)

nie doczytałam do końca od 1-5 miesiecy moja przez pierwsza 2 miesiace jadła tak jak pisałam 2 mleka na miesiąc czasami3 zależy od tygodni:) koszt bebilonu wynosił od 60 do 90 zł a potem jadła więcej i potzrebowałam np 3-4 mleka bebilon duże wiec koszt sie zwiększa do 150 zł na miesiąc a teraz ma 1.5 roku i za mleko płace do 50 zł na miesiac :) maxymalnie 65

Moja jadła tak jak jest na opakowaniu (jadła różne mleka) i żadnej nadwagi nie ma. Wręcz przeciwnie, chudzielec jest.

Moja do roku kolejno : ok 1-6 - 1 opakowanie na 3 dni ok 200 zł ok 6-do roku opakowanie na 2 dni ok 250 zł teraz ma 15 miesięcy i opakowanie wystarcza na ok 6,7 dni . i kosztuje mnie to ok 60 zł

Gość moja ma 5 mies
moja nie je jak na opakowaniu. Zjada male porcje a czesto bo ma problemy z refluksem. Dużo mleka po prostu wylewam bo raz jak zrobie porcje 120 to zje calą innym razem zje tylko polowę. Przybiera na wadze bardzo dobrze więc wolę kupić więcej i wylać, a żeby ona sobie sama kontrolowała ile chce w danym momencie zjeść.

nigdy nie liczyłam ile wydaję na mała , no ale policzmy... 2 opak. / mies. pampersów ( Dada )ok. 55 zł. Mleko Bebiko ok. 8-9 opak. / 17*8 / ok. 150 zł. soki, jogurty, przekąski, ok. 60zł owoce, ważywa , składniki na obiad ok. 50zł. ubrania/zabawki 40zł 355zł/miesiąc, no ale to tak na oko wiadomo, np. ostatnio kupiliśmy nocnik, słonia na biegunach i parę ubrań i wyszło 200zł. dodatkowo.

Hm moja mała pije mleko bebilon 4 - 5 opakowań na miesiąc po 39 zł = 156 / 195 Woda mineralna 30 zł miesiecznie Pampersy około 110 zł na miesiąc słoiczki jakieś 210 zł miesięcznie chusteczki jakieś 24 zł miesięcznie To są koszty stałe 569 zł miesięcznie Koszty zmienne trudno powiedzieć: ubranka kosmetyki zabawki itp :)