Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miralle.855

Jak zaprzyjaźnic ze sobą 2 suczki? Dorosłą i szczeniaka

Polecane posty

Psy są inne niż ludzie i tak naprawdę to nic strasznego dla psa drugi pies, wręcz przeciwnie. Jak jest gromadka to jest im najlepiej, pies to jest zwierze stadne dlatego też nie jest to dla niej negatywna zmiana :) Tu chodzi tylko i wyłącznie o obawę stracenia pozycji w stadzie. Bo jeśli mamy alfę czyli Ciebie to zawsze im wyżej inne w hierarchi tym więcej otrzymują Twojej uwagi no i młodsze muszą ich słuchać. To już nawet nie taka typowa jak u ludzi zazdrość o ukochaną osobę, nieee tu chodzi o pozycję. Np. u wilków te najwyżej mają pierwszeństwo do jedzenia czyli w ich przypadku oznacza to najlepsze kęsy z upolowanej zwierzyny, mają pierwszeństwo do zabaw, do wszystkiego. Te na końcu muszą się wiecznie podlizywać i zabiegać o jakąkolwiek uwagę i względy. tak więc nawet jeśli życie z ludźmi wygląda inaczej niż w stadzie wilków to jednak pies ''rozumuje'' takimi właśnie kategoriami :)

Śliczne są :) a jeśli mogę spytać, tak z czystej ciekawości to masz je z hodowli czy skądś indziej? Bo jeśli tak to chciałam zapytać z której :)

Gość Miralle.855
Mycha jedną i druga mam z hodowli z tym że ta pierwsza juz nie istnieje. Zauważyłam jeszcze cos takiego że teraz dla starszej chyba sie nie liczę. Tak jakby odsuneła się ode mnie, kiedyś przychodziła chciała się przytulac, teraz nie. liczy się tylko mała. wołam ją ona popatrzy i nie przyjdzie, pojdzie do małej. Wygląda jakby maluch zrobił się dla niej najwazniejszy

Gość Miralle.855
Troche mnie to martwi bo jak stoją obie i wołam starszą po imieniu to nie podejdzie do mnie, zostanie z młodszą. wszędzie z nią chce chodzic wszedzie ją prowadza. mogę powiedziec że troche przestała mnie słuchac, nie odejdzie od malej nawet jak ją przywołuje

bo nie powinnaś jej przywoływać kiedy się z małą bawi :P to tak jakbyś jej nakazała ustępować małej, mniej więcej. Widzę, że tu chyba kto inny jest zazdrosny :P:P:P

Ja muszę spadać mam termin w sprawie zlecenia. Powodzenia i dużo radosnych chwil ze swoimi pociechami :) 🖐️