Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nikozja234

Czy będziecie się opiekować teściami na stare lata???

Polecane posty

Gość flrf;pr
a wyobraźcie sobie kto Wami będzie sie opiekował. Na emerytury nie ma co liczyć, wiekszość ma po jednym dziecku. Na jedno małżeństwo będzie przypadać 4 dziadków :)

Gość elazyna
tyiutyuirtyuio ..to masz z problem opieki z glowy, ale ten stan nie akceptowania ciebie musis sie utrzymywac;)...zeby nie okazalo sie, ze jak trzeba bedzie sie nimi zajac, to cie nagle zaakceptuja:)

Gość złośliwakocica
Moi też mnie przez lata nie akceptowali... Zaakceptowali dopiero wtedy, gdy zaczęła zbliżać się starość i choroby. No i gdy okazało się,że ich ukochana córka ma ich gdzieś...:(

Gość srebrne sa ladniejsze
dlatego my z mezem odkladamy na starosc w porzadnym zagranicznym domu starosci. za jakies 5-7 lat trzeba juz wykupywac miejsca:P ale uwazam, ze to najlepsze rozwiazanie. w prywatnych domach starosci jest zupelnie inaczej, wiem bo mialam okazje byc w takim na praktykach wakacyjnych. starsi ludzie traktowani sa z zyczliwoscia, organizuje im sie wolny czas, wycieczki, spacery, dla sprawniejszych wypady rowerowe, pikniki. wieczorek graja w karty, ogladaja telewizje. fakt, ze jest to dosc wysoki koszt ale warto. nie wyobrazam sobie, zebym na starosc miala zawracac gloe moim dzieciom.

Gość flrf;pr
obawiam sie, ze jak dzieci podrosna to nagle mnie polubia :) Mam nadzieje, że uda sie pielęgnować stan wzajemnej niechęci :)

Gość flrf;pr
No to pora zacząć odkładac na luksusowy dom opieki :)

ja uwazam, ze warto, zwlaszcza, ze to sa domy starosci z prawdziwego zdarzenia. my juz kilka ogladalismy:P planujemy starosc spedzic w anglii:)

Gość flrf;pr
no to musisz mieć sporo kasy. Ja tam wole domek w Hiszpanii

Gość flrf;pr
poza tym nie wytrzymałabym z tyloma dziadkami w jednym miejscu :)

sporo nie sporo, duzo odkladamy. jeden fundusz na dzieciaki drugi na starosc. mamy jeszcze jakies 30 lat nim przyjdzie nam placic wiec damy rade;) tez myslelismy o hiszpanii bo znalezlismy tam fajny domek starosci w okolicach alicante ale kurde hiszpani mnie denerwuja.

a ja wlasnie uwazam, ze to jest w tym wszystkim najlepsze! wszyscy mniejwiecej w tym samym wieku, wiec maja o czym gadac, wspominac. ja pamietam jak moja babcia na staorsc opowiadala i nikt nie chcial sluchac a w takich domach rozmowy wygladaja zupelnie inaczej. poza tym wsrod gdy jestes stara wsrod starych czujesz sie jak wsrod swoich:) ja bylam zafascynowana domem opieki w ktorym mialam praktyki, super atmosfera, rodzinna. tak chcialabym spedzic swoja starosc

Gość flrf;pr
też tak myslałam, ale zauwazyłam, ze starsi ludzie nie lubia przebywać wśród rówieśników, to ich przygnębia. Poza tym spójrz na dzisiejszych dziadków. Kiedys 50-60-latka to była babcia, a teraz wygladaja i zachowuja sie jak kobiety w kwiecie wieku. Biorac pod uwage postep medycyny my w wieku 80 lat (jeżeli dozyjemy) bedziemy jeszcze brykać na disco-dancingach.

szczerze to ja nie zauwazylam zeby ich to przygnebialo, wrecz przeciwnie. ale masz racje, postep medycyny jest ogromny i pewnie my bedziemy sprawni dluzej. tak czy inaczej wole byc sprawna w moim wymarzonym domu starosci;) obym tylko uzbierala dosc pieniedzy:P

Gość nie dziwne ze cie nie
akceptują, bo co siebie mozna myslec o dziewczynie bardzo mlodej ktora pcha sie do lozka starszego faceta? i pewnie dla ciebie zostawil tamtą, ale nie martw sie, historia lubi sie powatrzac...

Gość flrf;pr
myślisz stereotypami różnie w życiu bywa... ale z cała pewnoscia małżeństwa gówniarzy będące efektem wpadki kończą sie cześciej rozwodem.

Gość polkiop
do flrf;pr masz szcęście

Gość Januszhonors
Też myślałem że wezmę rodziców na stare lata do siebie do domu, ale jak życie pokazało coś takiego jest niemożliwe - każdy z nas pracuje min. 8h dziennie + opieka nad dzieciakami, i gdzie tutaj jeszcze opiekować się taką osobą niesamodzielną? ma sama leżeć i powoli umierać?? - dlatego postanowiłam że oddam bliską osobę do domu opieki Promyk w miejsc. Unierzyż, gdyż tam 24/h ma fachową obsługę, oraz w każdej chwili jest pielęgniarka pod ręką.

Gość gość
oczywiście,że nie będę się opiekować teściami...zapisali dom najmłodszemu synowi to niech on im doopy podciera :O

Gość gość
Oczywiście wasze dzieci was tez kiedyś oddadzą do jakiegoś Promyka i ....zdychajcie powoli. Szkoda, że wasi rodzice nie oddali was do domu dziecka po narodzinach, przecież też pracowali 8 godzin.

Gość gość
jedna osoba nie jest nawet w stanie poradzić sobie z pacjentem, który leży jak kłoda, podnieść, umyć. To ja się pytam jak ci biedni ludzie mają zostawić schorowanego, leżącego nieszczęśnika i ot, tak sobie, pójść do pracy? Na 8 godzin albo lepiej? Nawet psa nie można zostawić, a schorowanej, niesamodzielnej osoby tym bardziej