Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolitka88

slub cywilny

Polecane posty

Gość lolitka88

hej to znow ja daje nowy temat z tego wzgledu bo wszyscy pisza tylko o slubach koscielnych.... My z ukochanym stwierdzilismy ze najpierw lepiej wziasc cywilny i budowac domek niz za dwa lata sie hajtac nie majac gdzie mieszkac co wy sadzicie????? jesli ktos bral tylko cywilny w woj. opolskim to jak to wygladalo wszystko?? ile trzeba czekac na dokumenty po zmianie nazwska?

Gość po1 po 2 po 3 po ...
a nie mozna brac slubu koscielnego i budowac domu?

Gość my jesteśmy po ślubie
cywilnym 2lata, za rok ślub kościelny, ale dlatego nie braliśmy wszystkiego na raz bo byłam w żałobie po mamie, a właśnie jak ktoś wyżej napisał można przecież wziąć ślub koscielny i budować dom, chyba ze tobie chodzi i to, ze ślub i wesele musi być bardzo huczne i wielkie, wiec na to teraz nie ma pieniedzy, i tylko cywilny, jak wybudujesz dom uzbieracie pieniadze i wtedy koscielny, dla mnie to wszystko tylko na pokaz,

Gość LaraJud
jestem tego samego zdania co dziewczyna powyżej. Uważam autorko że szukasz potwierdzenia na kafe że dobrze robisz bo Tobie samej to przeszkadza że bierzecie ślub cywilny i szukasz kogoś kto zrobił podobnie żeby nie czuć się samotnie w swoich czynach. Jeżeli się kochacie i chcecie ślubu kościelnego ale za kilka lat bo ważniejsza jest budowa domu to sobie darujcie ten kościelny. Dlaczego go nie bierzecie teraz?

Gość lolitka88
bo teraz nie ma kasy... wesele chocby na 70 os jest wydatkiem a po cichu to ja go nie zamierzam brac jakbym byla przestepca w kredyty tez nie mam zamiaru sie pakowac wiec chyba dobrze robie... poza tym to chyba moja sprawa kiedy chce koscielny wziasc.... ""my jesteśmy po ślubie cywilnym 2lata, za rok ślub kościelny, ale dlatego nie braliśmy wszystkiego na raz bo byłam w żałobie po mamie, a właśnie jak ktoś wyżej napisał można przecież wziąć ślub koscielny i budować dom, chyba ze tobie chodzi i to, ze ślub i wesele musi być bardzo huczne i wielkie, wiec na to teraz nie ma pieniedzy, i tylko cywilny, jak wybudujesz dom uzbieracie pieniadze i wtedy koscielny, dla mnie to wszystko tylko na pokaz "" a moje pytanie brzmi to po co ty bierzesz slub koscielny??? skoro mialas zalobe to moglas poczekac to nie jest na pokaz??? przepraszam ale tylko pytalam czy ktos tak zrobil wiec dlaczego mnie zaraz krytykujecie? malo osob tak robi jak ja chce zrobic ???? dla mnie na pokaz biora sluby ci ktorzy sie specjalnie zadluzaja czego to oni nie maja a potem jeszcze dobrze kredytu nie splaca a juz sie rozwodza...

My bierzemy ślub cywilny, obydwoje jestesmy apostatmi, wesele mamy, zapraszamy łaczenie 101 osob, ile przyjdzie tyle przyjdzie ;)

Gość my jesteśmy po ślubie
wesele na 70osób, bo i my takie robimy to koszt najmniej 20tys zł, brałam ślub w 7miesiacu ciazy, choć ślub miał być duuużo wcześniej ale ale musieliśmy odwołać, zdecydowaliśmy sie na sam cywilny, możesz wziąć ślub konkordatowy jak wybudujesz dom, teraz cywilny chyba tylko po to aby dom był wspólnotą, bo wszystkie nowe rzeczy które sie posiadze po zawarciu związku małzeńskiego jest wspólne z małżonkiem, tego się boisz?ale tutaj akurat masz rację, mam koleżankę która właśnie bez slubu wspólnie budowali dom i teraz są po rozwodzie i nie ma nic, bo wszytko było na niego, a jak by była po ślubie było by wspólne i miała by jakieś pieniadze a tak nie ma nic

Gość niech cię mężulo
dobre :D Ślub gorszej kategorii, bo "cywilny" a jednak się udaje, nie ? :D

Gość bo ta czarodziejska moc
jakiegos klechy zlaczy ich wiecznymi kajdanami milosci :D Rownie dobrze mogliby przeskoczyć przez ognisko w czasie pełni księzyca a później wyć przez pół godziny ze stadem wilkow. 21 wiek a ludzie ciemni jak w sredniowieczu i wierza w zabobony! HAHA

tak chcialabym jakos sie zabezpieczyc :) teraz to nie jest dziwne??? :D szczerze powiem ze pol mojej rodziny zyje na cywilnym i sa szczesliwi.... a marzy mi sie koscielny ale najpierw wazniejsze sprawy....

mozna wziasc slub koscielny lub cywilny i nie robic wesela, a laczenie, ze koscielny to koniecznie wesele jest jakies chore

Gość czemu do licha piszecie
wszystkie wziąść zamiast wziąĆ?!!!! Nie skonczyłyscie podstawówki?

Teraz cywilny, potem kościelny... to takie na raty. Bez sensu. A czy "ślub kościelny" to od razu = wystawne weselicho???