Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość santaClara

Czy wypada nie dać prezentu?

Polecane posty

Gość santaClara

Kuzynka ma okrągłe urodziny i zaprosiła całą rodzinę na imprezę. Niestety coś nam wypadło i nie możemy przyjść. Czy wypada mi nie dać jej prezentu czy lepiej przekazać prezent przez kogoś albo dać w innym terminie? Mam z nią dobry kontakt, ale nie robimy sobie prezentów z okazji urodzin, nawet życzeń sobie nie składamy. Ona tak w tym roku wymyśliła bo niby to okazja, okrągłe urodziny. Co myślicie?

Gość santaClara
upss

Gość a może ona
by chciała wprowadzić zwyczaj obdarowywania się prezentami? Sama nie daje ale i nie dostaje i może chce to zmienić? Myślę, że podawanie prezentów przez kogoś innego to głupi pomysł. Ale skoro macie dobry kontakt a okazja jest szczególna to może kupisz jej coś? Jakiś drobiazg? Ale taki przemyslany, osobisty... i po prostu podasz jej przy następnym spotkaniu?

Gość SantaClara
Raczej by nie chciała. Ja miałam 2 tygodnie temu urodziny i nawet mi nie złożyła życzeń. Nie wiem o co w tej imprezie chodzi, moi rodzice nie zostali zaproszeni mimo że sa z nią w dobrych stosunkach. Kupiłam już prezent, bo miałam iść, ale coś wypadło. Tak sobie pomyślałam, ze jakbym go dala komu innemu to chyba bardziej by się z tego ucieszył i bardziej tej innej osobie się należy. Ale nie mam kasy na 2 prezent dla kuzynki więc nie wiem co zrobić. Pewnie się zobaczymy najwcześniej za 2 lub 3 tygodnie i co wtedy? Udać, że nie było imprezy, nie bylo sprawy bo skoro mnie nie bylo to luz? Wypada tak?