Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaona

Studia - łapię doła.

Polecane posty

Gość zmartwionaona

Kuźwa no, dobija mnie to, że każdy ze znajomych w klasie gdzieś się dostał - prawo, wsowl, pedagogika, stomatologia etc. A ja muszę najpierw na nie zarobić. Mieszkam sama z mamą, a nasza sytuacja finansowa jest.. nie ukrywając kiepska. Kurwica już mnie bierze słysząc non stop " A gdzie się dostałaś? ", " Jakie plany na przyszłość? " [zły] Sorry, chciałam się wyżalić :P

Nie przejmuj sie byłam w identycznej sytuacji, o studiach dziennych mogłam zapomnieć, moja mama była na rencie wiec musiałam iść do pracy by jej pomóc i by móc studiować, nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło:) Miesiąc temu sie obroniłam, mam 5 lat praktyki a moi znajomi którzy skonczyli studia dzienne placzą, że nikt ich nie chce do pracy bo nie maja doświadczenia... coś za coś!

Gość nie łap doła
nie poddawaj się, ja mogłam podjąć studia dopiero po trzech latach od ukończenia liceum w tym czasie skończyłam szkołę policealną i znalazłam pracę mimo że później zaczęłam, to mam już licencjat i na magisterkę się wybieram, Tobie życzę powodzenia i głowa do góry

Gość zmartwionaona
Wiolka, dzięki za pocieszenie.. ;) i gratuluję sukcesu :) Ja póki co zapisałam się na 2 kierunki na bezpłatnym studium.. Wybrałam administrację i ekonomię. Wydaje mi się, że te kierunki są dość uniwersalne i uda mi się prędko znaleźć pracę. Szkoła oferuje też możliwość zrobienia 5 certyfikatów, które są refundowane przez UE i praktyki, jeśli sama nie dam rady nic znaleźć. To mnie trochę pociesza.. Wydaję mi się, że póki co to najlepsze rozwiązanie.. Studium, praca, praca + studia zaoczne. Eh, tak bardzo chciałabym studiować. Ale chyba nie ma sensu użalać się nad swoim losem tylko brać się do 'roboty' .. ;)

Gość zmartwionaona
Dzięki Dziewczyny za otuchę 🌼 :)

nie masz powodów do zmartwień, uwierz. w innych krajach europejskich to raczej norma, ze ludzie robią sobie 1-2 przerwy pomiędzy liceum a studiami.