Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eghrhrwhrt

czy to dobry pomysł????

Polecane posty

Gość eghrhrwhrt

termin mam na 10 lutego i chcialam kupic wozek taki 3 czesciowy (gondola, spacerowka, fotelik) i gadalam dzis ze znajmomymi mamusiami i doradzily mi kupno pozadnej spacerowki ktora mi posluzy na lata bo w gondoli dlugo nie pojezdze bo po porodzie wiadomo miesiac w domu a lekarza mam na wprost bloku . i doradzily mi kupno spacerowki z jakims ocieplaczem na te dwa miesiace, mysle ze to dobry pomysl bo w sumie gondoli nie wykorzystam . a gdyby bylo mega zimno kolezanka ma taki dwuczesciowy wozek taki zwykly i ewentualnie moge wykorzystac

Gość lustereczko lustereczko
miesiac w domu????????????????????? chyba te twoje kolezanki maja nierowno pod sufitem!!!

Gość tilla teqilla
nie słuchaj idiotek, gondola dla malenstwa to podstawa, zadna spacerowka nie zapewni takiej amortyzacji, bezpieczenstwa,ciepełka jak gondola!!!! kup uzywana,ale KUP!!!

Gość eghrhrwhrt
po porodzie w zime siedzi sie miesiac z dzieckiem w domu

Gość tak sobie napisze
Kup gondole-najlepiej wozek 3 w 1. Moje dziecko do pol roku jezdzilo w gondoli-sama spacerowka nie jest odpowiednia dla noworodka i malego niemowlecia :)

Gość tak sobie napisze
No i miesiac w domu chcesz siedziec? Nie mowie, ze pierwszy tydzien, ale az miesiac?

Gość eghrhrwhrt
nio wszedzie tak pisze no ja nie wiem to moja pierwsza ciaza i w ksiazkach i poradnbikach tak pisze

ja rodziłam w grudniu i bardzo dużo spacerowałam z synkiem. Pierwszy spacer po 10dniach 20min, a później coraz dłużej. Od stycznia chodziliśmy po 2-3godz. dziennie w zimne dni, a od marca nawet po 5godz. Do spacerówki przenieśliśmy się jakoś w maju/czerwcu jak już umiał siedzieć, więc naprawdę długo gondola nam posłużyła. Teraz jeszcze używamy tego wózka i nie wiem, czy będę zmieniać na parasolkę, bo sprawuje się dobrze

Gość sfgsfgsfgs
bueheheh zakisisz dziecko!

Gość eghrhrwhrt
no musze jeszcze przemyslec czy kupic jakas pozadna spacrowke zabodowana z oceplaczami czy wozek 3 czesciowy

Gość tak sobie napisze
Spacerowka spelnia zupelnie inna funkcje niz gondola... Jest bezpieczniejsza dla takiego malucha, zabudowana. ale zrobisz, jak uwazasz:)

Gość Killme
nie znam osoby, która woziłaby niemowlę zimą w spacerówce. Te twoje koleżanki są jakieś porąbane. Gondola to podstawa! Mój syn urodził się w grudniu, były mrozy a ja z nim wyszłam po tygodniu werandowania. Mam x-landera 3w1 i nie zamieniłabym tego wózka na inny, mój syn był gondoli 5 miesięcy, w maju zmieniłam mu na spacerówkę. Nie oszczędzaj na dziecku tylko kup porządny zestaw

Gość eghrhrwhrt
no ale gdzies w marcu bd wychodzic na spacery dopiero i na dwa miesiacwe nie oplaca mi sie kupic gondoli. kasy zabradzo nie mam i chialabym zrobic tak by bylo [raktycznie i tanio

jak to na dwa miesiące? Przecież w spacerówkę dopiero przesiada się dziecko w miarę siedzące około 6 miesiąca

A kto ci naopowiadał takich bzdur, że po porodzie trzeba miesiąc siedzieć w domu? :O Jeśli masz mało pieniędzy, kup używaną gondolę - w niej dziecko jeździ najkrócej, więc można kupić nieraz w stanie idealnym a jak dziecko zacznie siedzieć to kup lepszą spacerówkę.

Po porodzie nie trzeba miesiąca w domu. Ale wózki 3 funkcyjne są do d.! Jak chcesz gondolę to kup fajną duża na paskach coś w tym stylu http://allegro.pl/wozek-gleboki-o-lekkim-stelazu-regul-podglowek-i1763604381.html Posluzy dlugo nawet do "pobujania" malucha (no ale z 2 strony czy ty masz w bloku na niego miejsce? bo jak tak i masz windę albo mieszkasz na parterze to taki kupuj! jest najlepszy! To wózek w ktorym sie zmieści dziecko!!! a nie tylko lalka baby born!) Natomiast jeśli miejsca nie masz za dużo albo mieszkasz wysoko, bez windy to faktycznie kup fajną, zgrabną spacerówkę i do niej miękką gondolkę (takie ocieplane polarem nosidełko) i też będzie ok.