Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdlldfdfgdg

CZY SZYNKA KUPOWANA W SKLEPIE MOZE BYC NIEZDROWA I SYFNIE ROBIONA?

Polecane posty

Gość sdlldfdfgdg

bo kielbasa to wiadomo ale czy szynka? bo moja mama zawsze kupuje wedliny w cenie 20 zlotych za kilogram i uwaza ze to bardzo drogie szynki sa więc dobre.. zgadzacie sie?w sumie z syfu nie moze byc robione bo widac co tam jest nir to co kielbasa..i czesto slicznie pachną ..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam zawsze ochote jak wypij
łoooosz kurwa szacun :D dzieczyna uwaza ze zwloki krowy slicznie pachna ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bo kiełbasa to wiadomo- gówno wiadomo:O Uwierz, że czasem kiełbasa może byc 100 razy zdrowsza, niż szynka. teraz szynki wyglądają niemalże jak malowane-kolorek, soczystość, sztuczny smak- w szynkach jest pełno chemii, a w kiełbasie nie, tyle tylko że kiełbasa ma mniej czystego mięsa w sobie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klientkacarefur
Ja z tego względu, że mam wrażenie, że to sam syf i z powodu różnych historii opowiadanych przez ludzi na temat praktyk czyszczenia mięsa w sklepie ograniczyłam jego zakup do minimum...prawie zera:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość doof99gg
jest taka kielbasa podsuszana czy jak sie tam nazywa grubokrojona .jest okey

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość doof99gg
szok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość janusz z bydgoszczyy
dobra szynka zaczyna sie od 40zł/kg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja jestem po prawie
moja mama czesto kupuje szynki wedzone i peklowane w cenie 37 zł za kg i uważam ze taka wedlina to jets juz naprawde droga, ale co z tego? nie wiem wlasciwiw ejak to mieso jest robione w jakich warunkach... ale wiem jendo jezeli szynka 'slimaczeje' pojawia sie na niej taka sliska maz to na pewno nie jest dobra. gdybym sama zabila swinie i zrobila ta szynke to mialabym pewnosc co do jakosci a tak to nie wiem.... aha a co do kielbasy to dodam ze kupuje kielbase suszona/surowa ktora samemu trzeba suszyc jets to kielbasa za ok 40 zl /kg ale czesto znajduje wniej zbyt duzo tlustych pyr i to mi przeszkadza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja jestem po prawie
ja dodam ze lubie zamarynowac i upiec karkowke/szynke/boczek samemu... wtedy wiem co to z amieso czy jest swieze itd.. polecam kazdemu choc nie zawsze jest na to czas

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wędzone??? Do masowej sprzeda-
ży idą wędliny zanurzane w tzw. płynnym dymie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość doof99gg
jak w pelnym dymie i po co \?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość doof99gg
bleeee

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość płynny dym, sztuczny aromat
i barwnik wędzenia to po prostu olej drzewny, takie paliwo nadaje wygląd i zapach podobny do wędzenia techniki wykonania "wędzonki" to zanużanie, malowanie, spryskiwanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niekonieczny
Ja czasem kupuję świniaka od rolnika, patrzę jak był hodowany, sam robię wyroby. I też nie jestem pewny do końca nigdy, czym był karmiony. Szynka ze sklepu? Walą w nią tyle chemii, tyle wody, że jest smaczna, czasem lepsza w smaku niż moja wędzona na olszynie. Niektórzy jak popracowali w zakładach mięsnych nigdy nie kupują niektórych wyrobów. Czasem lepiej nie wiedzieć co się je :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przeciwnik gmo
do paszy daja soje genetyczna modyfikowana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak zwykle na kafe
wszyscy się kąpią co najmniej raz dziennie i nikt nie kupuje wędlin w sklepie po 10-12 zł, tylko te po 30-40zł :-O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wszystko było złe
dziś prawdziwych szynek już niema:( wwspółczuję wam ,że nie doswadczycie tego smaku , zapachu szyneczki mmmmmmmm:P jakim ja raczyłalm sie dawniej , teraz to naszpikowana jest konserwantami, wodą i innymi "ulepszaczami" moczone w jakims świństwie coby nabrala koloru bleeeeee:O brrrrrr.... ktos tu napisał ,ż edobra szynka to teraz od 40 zł hm..., nawet nie:( bo mocno w zwyż:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sswinia u rolnika
kosztuje sredni 4,50 zł za kg a w masarni z jednego kg szynki potrafią zrobić 2 kg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×