Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to Ty, czy to ja

Czego to objawy?

Polecane posty

Od kilku dni mam anginę i biorę antybiotyki(dokładnie 2). Oprócz tego biorę witaminy. Dziś zauważyłam, że mam tak jakby spuchniętą pochwę, tzn część bliżej wzgórka łonowego, szczególnie wargi mniejsze i tak delikatnie wargi większe. Mam biały śluz, nie ma żadnego przykrego zapachu. Wiem, że to głupie pytanie, ale co to może być?

Gość cyki cyki
Może początki grzybicy pochwy od antybiotyku (tfu).

A jak temu zapobiec, żeby się nie rozwinęło? Nigdy nie miałam grzybicy. Troszkę mnie boli przy podmywaniu, ale nie widziałam żadnego zaczerwienienia ani nic innego.

Gość cyki cyki
Możesz brać jakieś probiotyki - kwas mlekowy w tabletkach (są bez recepty), ale najlepiej idź do gina, bo u mnie przeważnie kończyło się braniem leków dopochwowych. Teraz już tego nie powstrzymasz, o ile to grzybica.

Kurcze, za bardzo teraz nie pójdę bo mam gorączkę po 38 stopni i ledwo do łazienki daje rade dojść, a co dopiero do przychodni. Na dodatek mieszkam sama:(

Gość cyki cyki
Ajaj, wiem, co to angina :( Słuchaj, nie panikuj, nic ci się nie stanie bez tych probiotyków. One są zresztą wskazane przy kuracji antybiotykowej. Może podmywaj się rumiankiem, też nie zaszkodzi.

Gość Yugito Nii
Możesz sobie kupić maść clotrimazolum gsk. Ja się dzięki niej wyleczyłam w trzy dni. Brałam też tabletki lacibios femina, ale nie wiem, czy powinnaś je stosować z innymi lekami.

Gość cyki cyki
Jak grzybica jest w pochwie, to samą maścią jej nie wyleczysz. Trzeba zapodać tablety do środka. Na razie zbijaj gorączkę.

Gość agula8
to pewnie typowa grzybica przy antybiotyku, szkoda że lekarz od razu nie zalecił Ci brać probiotyków. Teraz możesz na kilka dni założyć lactovaginal na noc i smarować się clotrimazolem, powinno chwilowo pomóc-nie ma pewności że wyleczy. A na przyszłość z antybiotykami bierz provag w kapsułkach-jedna na dzień 2 h po antyb. pozdr

wczoraj zakupiłam globulki Vagical i tą maść , którą poleciłyście. W środku nie czuję żadnego swędzenia, pieczenia. Jest ono tylko na zewnątrz. Nie mam też żadnych upławów, nie czuję żadnego zapachu. Nie piecze mnie przy oddawaniu moczu, czuję się trochę tak, jakbym miała odparzoną cipkę :/ Z warg, tuż przy wzgórku, schodzi mi skóra i właśnie nie wiem, czy to nie odparzenie :/