Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no wiecie

Moj syn ma 4,5 miesiaca i nie umie sie obrocic z plecow na brzuch

Polecane posty

Gość no wiecie

co robic?

Gość thtfhjhgkmjgjkyukuyk
jaka matka taki syn

Gość axaBGH
poturlaj

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mój się obrócił po 5msc

dzieci rozwijaja sie roznie moja corka najpirw przekrecala sie z brzucha na plecy dopiero o 5 mcu z plecow na brzuch. nie ma sie co stresowac

Gość jhajdh
Wyluzuj. Moja córka zaczęła się obracać niechętnie gdzieś w 9 m-cu. W ogóle nie raczkowała a teraz ma 14 i wczoraj zaczęła chodzić a jakiś tydzień temu raczkować. Każde dziecko rozwija się jak chce. Co nie znaczy, ze ja też nie panikowałam ale poszłam do mądrych lekarzy, którzy mi powiedzieli to, co ja mówię Tobie:)

Mój syn skończy niedługo 6 miesięcy i co prawda udało mu się obrócić juz z plecków na brzuch i zpowrotem, ale robi to bardzo rzadko i niechętnie *w ogóle na brzuchu nei cierpi leżeć). Moja koleżanka ma córkę w tym samym wieku i ta jeszcze w ogóle nie potrafi się obrócić. Więc wyluzuj. Każde dziecko rozwija się w innym tempie. Jeśli jedno coś robi później, to jeszcze nei znaczy, ze jest cofnięte w rozwoju albo będzie głupsze.

Gość jhajdh
No właśnie to o niczym nie świadczy. Jak mówiłam moja córka też nie raczkowała a zaczęła chodzić szybciej niż wiele znajomych raczkujących dzieci.