Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxzx

jak ubrać dziecko na spacer? Proszę o radę

Polecane posty

Gość zxzx

Witajcie jestem po raz pierwszy mamą i mam oczywiście problem. Moja córeczka ma 5 tygodni, niestety ma katar. Chciałabym wyjść z nią na spacer ale dziś jest bardzo wietrznie. Niby wiem, że wskazane jest, żeby wychodzić z dzieckiem jak ma katar bo się inhaluje wtedy. Mała od czasu do czasu pokasłuje. Nie wiem jak ją ubrać w taką pogodę. Pediatra mi mówiła, że najlepiej dziecka nie przegrzewać. Lepiej ubrać lżej i okryć cieplej. Ubrałam małą w body na długi rękaw i śpiochy z polarku. I zastanawiam się czy okryć w koc i włożyć w rożek. Dodam, ze jest teraz 20 stopni ale jak wiatr wieje to zimniej się wydaje. Proszę o pomoc

Gość grejs keli
ja bym nie poszła z niemowlęciem w taką pogodę. u mnie tak wieje że drzewa wygina, trzeba wychodzić jak ma dziecko katar ale nie przy takim wietrze

jedna warstwa więcej niż sobie. Pamiętaj, że gondola chroni przed wiatrem

body z krotkmi rekawem i dres.no i dzis cienka czapka.przykrylam ja cienkim kocykiem.zeby sprawdzic czy dziecku nie zimno,trzeba sprawdzic kark(jak cieply to ok,a jak zimny albo spocony to wiadomo)

gondola chroni od wiatru, cienkie body z długim rękawkiem i jakieś lekkie śpiochy, ewentualnie cienki kocyk do przykrycia, zalezy na ile zabudowany masz wózek

Gość moj szkrab
ma 2miesiace i dzisiaj nie wychodzimy... jakby caly spacer byl w wozku to ok ale wez pod uwage ze tak strasznie dzis wieje i to chlodnym zimnym wiatrem a wiadomo dziecko czasami tez trzeba podniesc z wozka nakarmic itp dlatego ja wole jak jest chlodno bo wtedy po prostu cieplutko mozna dziecko ubrac a jak tak wieje to w wozku bedzie mu goraco bo slonce niezle dzis parzy no a jak podniose to go zaraz przewieje

nie przesadzajcie z tym wiatrem tak jak dziewczyny z carnymi nickami nade mna pisaly bedzie ok