Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewkajedna

jak nauczyc sie plynnie mowic po niemiecku??

Polecane posty

Gość dziewkajedna

nie myslac o gramatyce, o tym jaki to przypadek, koncowka itp.?? 90% polskich uczniow uczacych sie w szkole niemieckiego nie potrafi swobodnie sie w tym jezyku komunikowac wlasnie przez to, ze porypani nauczyciele kaza wkuwac na pamiec tabelki z koncowkami, lity slowek i inne gowna. Jak nauczyc faktycznie MOWIC po niemiecku bez goraczkowego tlumaczenia z polskiego i myslenia o gramatyce?

Gość van helsing
dużo płynów

Gość van helsing
najlepiej niemieckich

Gość dziewkajedna
czy musze dawac dupy niemcowi by sie szprechac nauczyc?

Gość dziewkajedna
gdyby danie dupy niemcowi sprawiloby, ze mowilabym plynnie, to jeszcze dzisiaj bym to zrobila:P

Gość nfkdngkjfdnk
moj dziadek byl niemcem i uczyl mnie mowic od malego. Jak pojechalam do Niemiec do szkoly to okazalo sie ze przez pierwsze dswa tygodnie nic nie rozumialam:( Teraz nie uzywam tego jezyka, ale mowie plynnie. Jak chcesz sie dobrze nauczyc gadac to polecam prace jako au pair lub skype z jakims napalonym nastolatkiem. Pozdrawiam

Gość dziewkajedna
Jak chcesz sie dobrze nauczyc gadac to polecam prace jako au pair lub skype z jakims napalonym nastolatkiem. Na aupair jestem niestety za stara (27), a wiem, ze to najlepszy sposob nauki, a czaty z napalonymi niemcami niezbyt mnie interesuja. Zreszta czego sie naucze poza zdaniami "masz zdjecie, ile masz lat, jaki sex lubisz"?:D

musisz sie nauczyc gramatyki to jest podstawa jak chcesz bez niej gadać czas przeszły i przyszły ja osobiscie tez sie w tym nie łapałam i nie mówiłam płynnie do puki nie nayczyłam sie czasów teraz sprecham jak niemka

Gość dziewkajedna
Chyba nie zrozumialas tematu. Zasady gramatyczne znam, slowek troche znma, cwiczenia gramatyczne rozwiazuje bez problemu, ale to wszystko bierna znajomosc jezyka i kombinowanie jaki to przypadek, jaka koncowka przymiotnika itp. Znajomosc gramatyki nie ma nic wspolnego z plynna mowa.