Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie dziwi mnie juz nic

młodzi już nie młodzi

Polecane posty

Witam i proszę o pomoc. Dostałam zaproszenie na ślub i przyjęcie, mam dylemat i liczę na Wasze doświadczenie. Po pierwsze "młodzi" to czterdziestolatki. Po drugie jest to ich drugi ślub, 10 lat temu mieli ślub cywilny a teraz zdecydowali się na kościelny. Po ślubie organizują niewielkie przyjęcie w restauracji. I tu moja prośba o radę, co wypada dać w prezencie takiej parze? I jeszcze pytanie o kreację, jak się ubrać? Młoda jest bardzo tajemnicza i nie chce powiedzieć jaką kreację szykuję, nie znam też restauracji, w której odbywać się będzie przyjęcie.

Gość myślę, że tak
A co ma kreacja młodej do tego w co się ubierzesz? Ubierz się elegancko, tak jak przystoi się ubrać na ślub do kościoła i na przyjęcie w restauracji. A co do prezentu, hm to rzeczywiście problem, bo tacy ludzie pewnie już wszystko mają, a na jakieś śmieszne gadżety są już za dojrzali :p Może poszukaj czegoś eleganckiego albo dizajnerskiego do domu, czegoś takiego co jest przydatne, ale samemu się zazwyczaj nie kupuje bo zawsze szkoda kasy. Np. schładzacz do wina, albo coś takiego.

co do ubioru to popieram poprzedniczkę,co do prezentu to albo się podpytaj co im jeszcze potrzeba,albo daj kasę,albo kup komplet fajnych zegarków

Gość i pomyśleć
a co to jest niby czterdziestka, starość ? :D Jak się ubrać na ślub cztedziestolatków...hmmm...może w długą, czarną, lnianią sukmanę przewiązywaną w pasie sznurem do snopowiązałki ? Ślub w tym wieku to przecież prawie jak stypa :D

Czterdziestka to nie starość i nie to miałam na myśli. Jeśli chodzi o ubiór to moja teściowa (ciotka młodej) zwróciła mi uwagę, że młoda prawdopodobnie nie postawi na typową suknię ślubną tylko na prostą sukienkę lub kostium i w takim przypadku dobrze byłoby nie wyglądać bardziej odświętnie od niej ( kurczę nie potrafię tego dobrze wytłumaczyć). W żadnym wypadku nie chodziło mi o wiek pary, tylko raczej o niecodzienność sytuacji. Bardzo lubię tych ludzi i nie chciałabym dać plamy ani ubiorem ani podarunkiem.

Gość heheh litości
jak młodzi już nie młodzi to proponuję ubrać się w spódnicę/ sukienkę za kolano albo do połowy łydki :) Jak wybierzesz spódnicę to do niej koniecznie bluzka z żabotem, zapięta pod samą szyję :) A na prezent? Ładnie zapakowany biovital lub doppel herz :P

Gość niedługo porobią ci się
nieeee w ogóle ci nie chodzi o wiek :D Nawet w tytule wątku do wieku nie nawiązałaś :D

ubrac sie to chyba normalnie jak na wesele,jakas kiecka ladniejsza i tyle. Co do prezentu to chyba raczej kasa,tak mi sie wydaje...