Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia799255

5 latek obowizkowo w zerówce

Polecane posty

Gość kasia799255

poradzcie,jakie argumenty trafią do psychologa że dziecko nie jest gotowe na to aby pójść teraz we wrześniu do zerówki

Gość katalonka ble ble
Powiedz, ze dziecko moczy się w nocy, a takze jak sie zdenerwuje to mu sie to zdarza.

Gość anka8889
im sie juz w glowie przewraca 5 latek do szkoly , ja sobie tego nie wyobrazam ze moj syn w wieku 5 lat ma sie uczyc juz wszkole te chore panstwo chyba nie mysli , zabieraja tyko im dziecinstwo !!!!!!!!!

Gość kasia799255
moje dziecko ma teraz obowiązek pójścia do zerówki,ja uważam że nie jest na to gotowy.w czwartek mam wizyte w poradni psychologiczno pedagogicznej u psychologa,który wyda opinię.chciałabym aby to była opinia pozytywna dla mojego syna,ja jako matka znam swoje dziecko najlepiej i wiem że jeszcze nie jest na zerówkę gotowy.poza tym jest bardzo delikatnym i wrażliwym dzieckiem,może też ma na to wpływ poród kleszczowy i otrzymał tylko 3 punkty.

Gość ptasiek nastroszony
niestety zbyt duzo jest emerytow , jest dysproporcja pokoleniowa i trzeba szybko mlodziez do pracy. trzylatki moglyby juz do szkoly isc , te 10 lat by sie liczyc do tysiaca [ mniej wiecej tyle euro max zarobia] i pisac by umowy podpisac umialy , czytac niekoniecznie i do roboty ! bo kto bedzie zapierdalal na krociowe emerytury ? a taka 14 latka miast galerianka byc bedzie juz ZUS placila i dochod narodowy pomnazala

Gość kasia799255
dziękuję kobietki za zainteresowanie tematem.

Gość norma....
IDIOTKO!! 5 latki nie pójdą do szkół tylko 6 latki :O Nie rozumiem oburzenia rodziców 6 latków, co to za różnica 1 rok w tą czy w ta?? W Niemczech, Francji, Ameryce czy gdziekolwiek w Unii 6 latki od dawna chodza do szkół.

Gość kasia799255
jest bardzo wrażliwy i delikatny,bardzo denerwuje się gdy próbuję go przekonać do tej zerówki,nawet zaczyna się jąkać chociaż wiem że potrafi normalnie mówić.faktycznie zdarza mu się moczyć w nocy

Gość anka8889
ja w wieku 6 lat szłam do zerowki a teraz mam isc 5 latki ????

Psycholog na pewno sam stwierdzi że dziecko nie nadaje sie do zerówki jeśli uzna że jest niedorozwojem i odstaje intelektualnie od rówieśników :) Ty sama też chyba tak uważasz skoro chcesz na siłę trzymać dziecko w przedszkolu z nadzieją że przez rok stanie się dorosłe, mądre, odpowiedzialne, czy nie wiem jakie jeszcze :o Jestem ciekawa co takiego złego ma spotkać dziecko w tej całej zerówce? Ja np chodziłam rok wcześniej do szkoły i nic złego mnie nie spotkało, nigdy nie było żadnych problemów ani z nauką ani z rówieśnikami, którzy byli starsi ode mnie :) a Twoje dziecko pójdzie przecież do tej zerówki z dziećmi w swoim wieku, więc nie rozumiem czemu na siłę chcesz zrobić z dziecka przygłupa :o

Gość tatayayyayayayaaya
Już od dawna wiadomo, że dziecko, które przebywa wśród rówieśników i od najmłodszych lat jest z wielu stron stymulowane, pobudzane do myślenia lepiej się rozwija. W pierwszych latach życia tworzą się połączenia w mózgu a sama z pewnością nie potrafisz zapewnić dziecku takich zajęć jak w przedszkolu czy w szkole wśród rówieśników, więc sobie to przemyśl. Ale faktem też jest, że jeśli dziecko jest niegotowe do pójścia do szkoły a jednak pójdzie to będzie miało gorsze wyniki w nauce i może to zaważyć na całej jego przyszłej edukacji.

Gość fdgfdgfdg
ja tez jestem przeciwko te,u by mloje dzie4cko uczylo sie teraz w zerowce ale puszcze go nie ebde kombinowala bo bedzie ejszcze gorzej. Lepiej jak siupnie w tej 1 klasie niz bedzie sto lat za swoimi rowniesnikami

Gość kasia799255
mnie nie obchodzi co jest w innych krajach i jak chcesz kogoś obrażac to sie nie wypowiadaj po prostu.jest spora roznica rok w ta czy tamta,rok dla dziecka takiego to bardzo duzo.i rodzice powinni miec prawo wyboru,jesli ktoś uważa że jego dziecko sobie poradzi rok szybciej to ok,ale ja uważam że moje sobie nie poradzi

Gość o jaaa cie
norma.... - zerówki często są w szkolach

Przecież zerówka to tylko takie przygotowanie do szkoły, powiedz psychologowi co Ty na ten temat uważasz i daj mu ocenić samemu dziecko. Przedszkole czy zerówka mało się różni.. jak ja chodziłam to różnica była tylko w ławkach chyba :D Nie rozumiem tego oburzenia matek na to, że dzieci rok wcześniej zaczynają szkołę. Dziecko będzie miało kontakt z dziećmi, naukę na wesoło...

Gość kasia799255
moje dziecko nie jest żadnym niedorozwojem ani przyglupem,ja nikogo nie obrazam i prosilam tylko o rady a nie o to zeby ktos obrazal mnie albo moje dziecko!!!!!!!!!!!

Gość kasia799255
do informacji co niektorych,moje dziecko nie chodzilo do przedszkola ani nie chodzi,nie kazdego na to stac

Gość fdgfdgfdg
ludzie zerowka jest w przedszkolu i dzieci ucza sie poprzez zabawe, nie peirdolcie ze to takie trudne. orzej ejsli chodzi o 1 klase no ale zle nie będzie. Moje dzecko jest mądre i wiem ze sobie poradzi jedyny dla mnie problem to ze zabieraja dziecku rok dziecinstwa

Gość kasia799255
to ja jestem niedorozwojem w dodatku roztylym i sama nie wiem jak normalne dziecko urodzilam

Gość fdgfdgfdg
mnie tez na przedszkole nie stac ...jestem zwolniona z oplat!! wystarczy troche kumatym byc ale jak matka niekumata to jak dziecko moze kumac

Gość o jaaa cie
kasia799255 - a ma chociaż rodzenstwo? jak nie to szybciutko do zerówki dla jego dobra.. twoj syn jest w takim wieku, gdzie musi miec kontakt z rówieśnikami! to zawazy w przyszlosci na jego umiejetnosci budowania relacji miedzyludzkich. jedynacy jak najszybciej powinni zaczac chodzić do przedszkola...

Gość kasia799255
mam jeszcze drugie dziecko,i nie stac mnie zeby dwojke dzieci poslac do przedszkola

nikt ci nie kaze posyłac dwojki,ale robisz dziecku krzywde,serio:O starałas sie o jakies doplaty do przedszkola?

Gość asssaswewe
to idziesz do opieki i zwalniaja cie z oplaty

Gość mbbbbbbbbbjkkkkk
nie wiem czy cokolwiek zdziałasz przecież już od kilku lat było wiadomo że w tym roku we wrześniu obowiązkowo do zerówki idą dzieci z rocznika 2005/2006 :O więc skąd Twoje oburzenie skoro wiedziałaś o tym co najmniej 3 lata. też mam syna w tym wieku i cieszę się że idzie do szkoły bo widzę że go do tego ciągnie. a Ty chyba rzeczywiście jak ktoś wyżej napisał robisz ze swojego syna debila. nie wierzysz w niego. zresztą oglądałam książki synka bardzo dokładnie i poziom nie jest powalający

Gość kasia799255
mnie nie zwolnia z zadnych oplat,mamy gospodarstwo.i nie podszywajcie sie pode mnie zlosliwi ludzie

Gość niezdecydowana____
Skoro Twoje dziecko nie było w przedszkolu to wręcz wskazane jest, by już poszło do zerówki!