Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to z tym jest?

otwarcie małej firmy? pytanie

Polecane posty

Gość gvvvvvvvd
tak kiedys zarabialam , teraz podpisuje umowy o dzielo badz zlecenie ze zleceniodawcami jako freelancer.. oni odprowadzaja podatek od tego ja tam jakies pity i i jeszcze zwriot podatku dostaje, sama sie ubezpieczam i placę sobie skladki emerytalne. jakbym miala zalozyc do tego wlasna firme i jeszcze od tego oddawac panstwu 40% tego co mi zostaje to poszlabym pod most. wiec pracuje niby legalnie ale wielgasnych podatkow nie place. takie jest moje wyjscie i kto ma mozliwosc takiej pracy to polecam

Gość Justyna K.
Polecam skorzystać z oferty banku Idea i za ich pośrednictwem umówić się na całkowicie bezpłatną rozmowę z doradcą Tax Care. Jako firma zapewniająca obsługe księgową doradzą fachowo właściwą formę rozliczania podatków i organizacji przedsięwzięcia (także w zakresie dotacji z PUP i Unii Europejskiej). Tylko dzięki umówieniu spotkania poprzez Idea Bank za takie spotkanie nie poniesiesz żadnych kosztów. Sam Idea Bank proponuje kredyt "na start". Dosyć drogi ale bez żadnych zabezpieczeń. Może i to komuś się przyda. ;) W każdym razie polecam rozmowę z Tax Care PRZED rejestracją działalności gospodarczej. http://m2m.mforum.biz/ideabank/ :) Pozdrawiam, JK

Gość dobry plan
@Justyna K. - kredyt w Idea Banku (o którym piszesz) nie należy wcale do najdroższych na rynku ;) Zwłaszcza, że jeśli TaxCare prowadzi księgowość, to opłaty związane z przyznaniem kredytu są obniżone albo nie ma wcale (0 zł).

Gość kajaaa30
Założenie wcale nie jest takie trudne, jakby się mogło wydawać. Ja miałam największy problem z tymi wszystkimi formalnościami "po" Musisz znaleźć dobrego doradcę i kogoś, kto zajmie się księgowością. Ja też dopiero rozpoczynam swoją przygodę z biznesem i wybrałam http://superksiegowa.pl/uslugi-ksiegowe/ Dla początkujących jest to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie