Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonyyy

Nowotwór a test ciążowy

Polecane posty

Gość zaniepokojonyyy

Witam, mam 19 lat, moja dziewczyna 18. Więc... Uprawialiśmy seks bez zabezpieczenia w pierwszym dniu jej miesiączki, doszedłem w środku (tak wiem, jesteśmy nieodpowiedzialni itd. ale nie to chciałbym uslyszeć). Dziewczyna ma 5,6-dniowe okresy i cykle po 28-30 dni, więc stwierdziliśmy, że przy tak długich cyklach nic nie powinno się wydarzyć, lecz parę dni temu zrobiła test ciążowy - wyszedł pozytywny, a dzien po tym dostała miesiączkę. CZytałem, że można mieć okres na początku ciąży. Ma ona wełniaka w piersi - nowotwór łagodny. Teraz pytanie - czy test mógł się pomylić przez ten nowotwór? Jeśli ciąża - to byłaby ona wpadką niestety. Pozdrawiam, oczekuje normalnych odpowiedzi, dzięki :)

Gość każdy nik zajęty :(
hmm mogła być w ciąży i mogła poronić jeżeli dostała okresu w ciązy on nie występuje jedyne co to plamienia max 3 dniowe .. chyba lepiej jak zrobi bete albo pujdzie do lekarza....zarodek mógł umrzeć i go wydaliła jezeli miała normalny okres... przynajmniej z tego co wiem co sie czyta i widzi i słyszy mwi się właśnie ze krwawienie to poronienie w ciązy może występować jedynie plamienia

Gość zigaziga
Każdy nik zajety, ale Ty głupoty pieprzysz...mam kumpele, która miała okres przez 4 miesiące, i nie były to plamnienia, dopiero w 5 miesiącu dowiedziała się, że jest w ciąży

Gość zaniepokojonyyy
Dzięki za odpowiedź. Właśnie, jakiś czas po tym (2 tygodnie?) jak uprawialiśmy seks, dostała silny ból w podbrzuszu z czym musiała jechać do szpitala bo nie mogła wytrzymać. Czy możliwe że to wtedy poroniła? Ten okres który dostała po tym teście był bardziej skąpy niż normalnie, trwał krócej, lecz ona mówi, że miewała już takie krótsze i skąpe okresy.

A czy uprawiając seks podczas okresu (szczególnei w pierwszym dniu) można w ogóle zajść w ciążę? nie sądzę .... Raczej zwaliłabym na bład w teście. A poza tym, co to znaczy, ze wyszedł jej pozytywny? Może źle odczytaliście. Niekótrzy myslą, że jak jest kreska pod "C", to znaczy, że są w ciąży, a to muszą być 2 kreski na teście. (C - to Control - jedna kreska pod C oznacza tylko, ze test jest dobrze przeprowadzony, a nie że jest ciąża) - więc upewnij sie, czy dobrze odczytaliście.

zróbcie jeszcze raz test nie jesteśmy wróżkami, mogła poronić a może jest dalej w ciąży jesteście na tyle dorosli żeby uprawiać seks? To teraz sio sprawdzić co z tego wyszło:)

Gość jatezmamproblemfizycznyyyyy
Normalny okres moze wytepowac i do 4 miesiaca ale skoro iala silny bol w podbrzuszu to powinna udac sie do lekarza, to moga byc miesniaki nawet.

Gość cyki cyki
Jakie to są "długie cykle"?, skoro to są cykle jak najbardziej w normie, wręcz ksiązkowe. Aha: "jeśli ciąża", no to sory, ale to nie wpadka, skoro każdy seks bez zabezpieczenia kończy się ciążą :P Przestańcie gadać głupoty o okresie w ciązy - to fizjologicznie niemożliwe. Można mieć krwawienia albo plamienia, ale nigdy okres typowy dla złuszczania macicy. Radzę iść na betę albo do ginekologa.

Gość zaniepokojonyyy
To nie był nasz pierwszy test i były dwie kreski, a kreska która pokazuje ciąże była dość słaba - ale była. No właśnie, zajście w ciąże w okresie przy takich długich cyklach? Co o tym sądzicie? Potem uprawialiśmy seks 2 dni po końcu miesiączki, ale to było krótkie i konczyłem na zewnątrz. Poza tym sprawdzam zawsze sluz i nie był płodny. Sam już nie wiem co o tym myśleć, z jednej strony niedowierzanie, że to w możliwe, a z drugiej boję się jak cholera - bo test i ten troche bardziej skąpy okres. Uhh

No to nei masz co debatować, bo nikt na forum na 100% Ci nei powie. Wyślij dziewczyne do gin i będziecie wiedzieć na 100%

Gość zaniepokojonyyy
Może dziś zrobi test... A jak to jest z tym nowotworem? Czytał ktoś z was o tym? Czytałem gdzieś, że podobno może on sfałszować pozytywnie wynik testu.

Gość cyki cyki
No to jest loteria, bo nigdy nie wiadomo, jak długi będzie kolejny cykl i kiedy wystąpi owulacja.

Gość jaka ja kobietka taka
HEj Autorze, Jesli test pokazal druga kreske nawet bardzo slabiutka to Twoja dziewczyna byla w ciazy,ale bardzo czesto zdarzaja sie tzw poronienia biochemiczne i pojawia sie okres,jesli miala jakies silne bole do tego,to prawdopodobne ze moglo to byc poronienie niestety,taka jest moja opinia,bo druga kreska na tescie nawet slabiutka oznacza ciaze

Gość zaniepokojonyyy
Czyli będę ojcem... :| No dzięki wszystkim za odpowiedzi...

Gość zaniepokojonyyy
Nie wiem co z tym poronieniem, miała bardzo silny ból, że musiała jechać do szpitala późno wieczorem, ale też ten okres był krótki i skąpy. Uhhh... W głowe dostane niedługo.

Przepraszam musze doprecyzowac odpowiedz moją, niekoniecznie zdarzylo sie poronienie,bo plamienie na poczatku czesto sie zdarza,nalezy zrobic test z krwi dla pewnosci, a choroby wszelkie nie wplywaja na wyniki testu ciazowego,bo raczej rak nie ma nic wspolnego z hormonami ciazowymi...

Gość cyki cyki
Czyli marsz do lekarza i do laboratorium, a nie "w głowę dostanę niedługo" :O

Nie mart sie tylko i nie stresuj,najpierw zrobcie test w labolatorium bo co sie martwic na zapas,a potem mozna isc do lekarza na badanie

Gość ze strony testu AMIL
"7. Czy pozytywny wynik może oznaczać coś innego niż normalną ciążę? W pewnych stanach patologicznych poziom hCG w moczu może być podwyższony, np.: ciąża pozamaciczna, torbiele jajników, niektóre choroby nowotworowe." Może mądre panie poczytają przynajmniej ulotki, zanim się wypowiedzą. Na każdej piszą o wpływie cyst czy niektórych nowotworów. ZANIEPOKOJONYYY trzeba pójść do ginekologa z dziewczyną. I nie ma co odwlekać.

Gość zaniepokojonyyy
A co wy o tym myślicie? Czy będę miał aż takiego pecha, że przy seksie w okresie? :| Uhh nie wierze...

Gość cyki cyki
Ile ci można, chłopie, pisać, co kto myśli? :O Jedynie lekarz ci powie, czy jest ta ciąża, czy nie. A jeżeli jest blada kreska - wczesna ciąża - to nawet usg jej jeszcze może nie pokazać. A gadanie teraz o "pechu" to wiesz... ;)

Na moim teście ciążowym też było napisane, ze może wyjść pozytywnie jeśli się ma nowotwór jajników. Ale było tylko o jajnikach. Jak poszłam do gin to powiedziałam, ze albo jestem chora (a przechodziłam już w zyciu nowotwór piersi, ale zlośliwy), albo jestem w ciaży. Na szczęscie okazało się, ze to drugie :-)

Gość zaniepokojonyyy
Dzięki za odpowiedzi, zrozumiałem. Zapewne możecie mi gratulować, heh. Pozdrawiam

a na moim tescie nie bylo napisanie nic na temat chorob ktore moga wplywac na pozytywny wynik wiec prosze mnie nie obrazac -do osoby powyzej, Autorze-idzcie do lekarza sie upewnic,na gratulacje to za wczesnie jest :)

w czasie okresu raczej nie powinna zajsc w ciaze - ale nie jest to tez regula. Obstawialabym bardziej,ze to raczej z powodu choroby. Niech jak najszybciej idzie do lekarza, nawet prywatnie. Zrobi jej usg i bedziecie wiedziec.

Gość zaniepokojonyyy
Powiedziałem to wszystko moim dwóm najlepszym kumplom i powiedzieli że mam się walnać w łeb bo wiedzą jakimi jesteśmy panikatorami i nic z tego nie będzie. Felerny test i akurat taki okres przypadł. Taaaaaa... heh

Gość zaniepokojonyyy
Panikarzami! * :P

Gość Zaniepokojonyyy
Uff, wczoraj zrobiła test. Negatywny, kamień spadł mi z serca :)