Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie proszeee zalamka

nie umiem dostac nawet najmniejszych rat ani kredytu heeeelpo

Polecane posty

moze jest ktos kto sie zna i mi to wyjasni.... pracuje od 4 lat wprawdzie za najnizsza krajowa ale nie mam rodziny zobowiazan nic. splacilam jedne raty na cyfrowke wszystko ok w terminie, 2 lata temu wzielam kredyt na samochod dla brata i on placi rate 600 zł. ja mam na reke 1100. zepsul mi sie telefon i pojechalam do media markt wziac jakis na raty a babka w lukasie do mnie ze odmowa?? ale dlaczego?? ze niska zdolnosc :( moze przez ten eurobank ale tam zostaly jeszcze dwie raty :( powiedzcie jak to jest?? bo jestem zalamana

Nie masz zdolności przez tą ratę 600 zł. To jest prawie twoja połowa pensji.. Jak zejdziesz z raty to też będzie ciężko, od niedawna zmieniły się zasady udzielania kredytów..

no dobrze ale to telefon za 400 zł na 10 rat po 40 z czyms ;/ ani tego nie dostane??

Gość U mnie podobnie
Dochodów mam 1250 zł i nawej jebanej karty kredytowej z najniższym możliwym limitem mi nie chcą dać :O!!!! A o debecie na koncie nie wspomne, w banku patrzą na mnie jak na intruza :(

Jesli zarabiasz mniej niz srednia krajowa ( a zarabiasz mniej ) to rata kredytu nie moze przekraczać połowy twoich zarobków, a np. w PKO Sa ok 30 % . Kredyt 600zl tak ci smrodzi ;)

Przy przeliczeniu na dzisiejsze warunki otrzymania kredytou twoja maksymalna miesięczna rata aby dostać taki kredyt musiała by wynosić 210 zł. Wynosi 600, przekroczyłaś zdolność..

dobrze ale ja dostalam 8500 zł kredytu 16 miesiecy temu!!! tez przy najnizszej ;/ to co jak go splace to mi nie dadza nawet na ten tel??

aha rozumiem.... ale mam nadzieje ze jak to splace nie bedzie problemu??

Gość staaask
a to dziwne, bo ja w ogole nie zarabiam a w millenium dostałam karte kredytową z limitem na 2 tyś od tak... :D

;/ up

Gość staaask
a i jeszcze mam możliwość wzięcia pilnej pożyczki na dowód w wysokosci 30 tyś. ja akurat takiej nie brałam, ale moja niepracująca koleżanka wzieła już takie dwie..

z jakiej to masz strony

tak przelicz mi prosze jaka bede miec zdolnosc bez tej raty dzieki :)

Gość U mnie podobnie
No właśnie a mnie nic wypełniłam multum wniosków online i w milenium też. Przeniosłam nawet konto do ING i czekałam aż będę miała 6 wpływów na rachunek i myślałam że dostane a tu GÓWNO! Poszłam do "mojego" lukasa i tam mi dali z 1000 zł :D

Gość staaask
hej a nie możesz wziąć sobie jakiegoś tańszego telefonu? za 100zł można już sobie spoko telefon kupić..

no a mnie w lukasie odmowili

Gość U mnie podobnie
Ale ja w lukasie z 6 pożyczek już spłaciłam, poszłam cała w strachu a ta kobita mi chyba nie zbadała nawet zdolności, bo spojrzała tylko w komputer :D

Gość staaask
no to od czego to zależy? skoro ja nie pracuję. konta nie mam studenckiego, tylko zwykłe, więc też nie wiedza w banku, ze jestem studentka. mam po prostu zwykłe konto w banku założone i mi taka karte dali bez problemu. możę dlatego, żę od 4 lat mam tam konto, i od 2 lat rodzice stale mi przelewają pieniądze w wysokości 700zł ? nie wiem :D

staask nie wiem jakim cudem, "karta kredytowa" jest to w rozumieniu prawa kredyt. Aby kredytu udzielić każdy bank ma obowiązek zbadać twoją zdolność (na podstawie udokumentowanych dochodów) Wpływy od rodziców to nie jest dochód który liczy się do zdolności kredytowej więc zdolność twa jest równa zeru.. Chyba kobitki nie douczone w banku siedzą :D

Gość to sie nie chodzi do takieg
kiepskiego sklepu. W tym mediamarkcie to nawet tanio nie jest. Idz do Eurortv , tam zawsze były raty na oswiadczenie bez zaświadczenia o zarobkach.

Gość kokijo
proszek do prania, a czy ja mam jakas zdolnosc kredytowa jesli mam na umowe zlecenie 1700 brutto?

W Sygmie banku który obsługuje między innymi RTV euro AGD również dają bez zaświadczenia o dochodach. Powiedz że zarabiasz 1600 a otrzymasz taki telefon napewno :)

Umowę zlecenie, można wliczać w zdolność kredytową tylko jeżeli trwa ona powyżej 12 miesięcy. Nie jest brana również wogóle taka umowa pod uwagę w przypadku starania się o kredyt hipoteczny.

Gość kokijo
Od lutego ja mam i obecna umowa jest wazna do konca roku. Chodzi mi o kredyt max do 5000zl.

Gość staaask
no ja wiem właśnie proszek, że pieniade od rodziców się nie liczą. dlatego mnie to dziwi... ale to nie tylko ja miałam taką ofertę.. wiele osób tam dostało taką kartę kredytową od ręki na dowód osobisty. ta pilna pożyczka też jest jedynie na dowód.. no i jeśli chodzi o tę kartę kredytową to do 3 mies moge ją splacić bez żądnych odsetek. ew złożyć wniosek na rozłożenie na raty tego zadłużenia i wtedy spłacasz zadłużenie przez 12 lub 24 msc z drobnymi odsekami. moze po prostu sobie załuż konto w banku millenium, pojdz do domu i przez internet się zaloguj, tam w zakładce pilne pożyczki masz taka opcje jak weź pilną pożyczkę, albo kartę kredytową, albo debet w koncie osobistym. nawet przez internet można wziąć takie coś.....

Taki kredyt możesz dostać jedynie w Lukas Banku, ponieważ u nich wyjątkowo taką umowe biorą pod uwage po 6 miesiącach więc Ci się może udać Zdolność kwota brutto to 1700 zł po odliczeniu wszystkich składek miesięczna pensja wynosi ok. 1250,91 Powiedz mi jeszcze czy posiadasz jakieś inne zobowiązania w postaci kredytów, czy masz kogoś na utrzymaniu i na ile lat Cię interesuję ten kredyt.