Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedaczyna

co ugotowac facetowi!

Polecane posty

Gość nie wszyscy lubią zupe
cebulową

Gość biedaczyna
sobie nie gotuje bo jak chodzimy na uczelnie i do pracy to nie ma zbyt wiele czasu. oczywiscie masz racje, jest rownouprawnienie. ale ja nie jestem jeszcze jego zona, w ogole nie myslimy o podziale obowiazkow. po prostu, bede goscic kilka dni kogos, w dodatku ukochana osobe i chcialabym cos prostego przygotowac

Gość wwrrr
Ale ja mowilam do autorki, nie do Ciebie. Ona najwyrazniej nie lubi gotowac, skoro zadowala sie kanapkami z mikrofali.

Gość hanaja
no niech nie gotuje;) w czym problem?

Gość hanaja
aha to bylo do postu o zupie cebulowej;)

Gość hanaja
wiesz, jak bylam mlodsza to tez sie kanapka zadowolilam;) a teraz uwielbiam cos tam wymyslac sobie;)

Gość biedaczyna
jakos ten krotki czas gdzie mieszkam poza domem, narazie te kanapki i tym podobne rzeczy mi wystarczaja.. no nie twierdze ze to szczyt moich marzen ale dobre obiady jemm w swoim domu. a nawet jakbym jadla same kanapki to co?

Gość poomidorowarowa
możesz zrobić mu banalną pomidorówkę. gotujesz wodę w garczku. dodajesz kostki rosołowe knora np. potem dajesz koncentrat pomidorowy. potem śmietane do zup. smietane dodajesz tak, że bierzesz szklankę, wlewasz troche zupy i dajesz do szklanki smietane - mieszasz dokładnie, a potem wlewasz do zupy i gotowe! nic trudnego. doprawiasz czosnkiem, bazylią, ziołami prowansalskimi. :)

Gość wwrrr
To nic, to potwierdza tylko moje slowa, ze nie lubisz gotowac. Calkiem normalne, ja tez nie lubie.

Gość hanaja
daj sobie spokoj z tlumaczeniem sie... tu tak jest zawsze to co mu ugotujesz?;)

Gość biedaczyna
no tak, pierwszego dnia spróbuje ta zupe, najwyzej nie wyjdze, mysle ze bedzie to pomidorowa, na pewno lubi. tylko nie wiem czy moja :P a na drugie sprobuje nie wiem czy to nie jest głupie... ale pomyslalam takie szybkie proste kotlety, tzn obtocze zwykla pokrojona na kotlety mielonke z puszki w jajku i bułce i na patelnie. jakas surowka to juz nie problem. a drugiego dnia te nalesniki, czy nie jestem pewna bo nie bylo nazwy z farszem z boczku, cebuli, ktos tu wyzej dokladnie opisal to juz mam dwa dni! :)

Gość poomidorowarowa
albo zrób banalne spagetti. makaron gotujesz wdłg przepisu na opakowaniu. sos robisz na patelni i dajesz pokrojoną drobno cebulkę, mielone mięsko - ok 400g. najlepiej wołowo wieprzowe. rozgniatasz 1 lub dwa ząbki czosnku i dodajesz.. jak się już podsmaży wszystko dodajesz dwa fixy knorr spagetti bolonese (uprzednio rozmieszane z wodą). dusisz to 10 min. i gotowe. zamiast knorów w proszku możesz dać gęsty przecier pomidorowy, ale wtedy lepiej pod koniec zlagodzić sos odrobiną smietany. (bo przeciery bywają bardzo kwaśne)

Gość wwrrr
Kotlety z mielonki z puszki? Nie wiedzialam, ze ktokolwiek je cos takiego :D

Gość Misrotka
Hanaja możesz coś więcej o tym przepisie z boczkiem??? papryka rozumiem, że chodzi o przyprawę? A jak to pieczesz ( tzn ile stopni i ile czasu)?? Jeśli masz czas to podaj proszę jeszcze jakiś przepisik bo bardzo mi się spodobał:)

Gość poomidorowarowa
no to jak już masz obtaczać i panierować jakąś mielonke z puszki nie prosciej będzie piersi z kurczaka? kupujesz pierś z kurczaka, kroisz na porcje, rozgniatasz trochę młotkiem, żeby płaskie w miare były. obtaczasz w jajku, bułce tartej i na patelnie. do tego ziemniaczki i mizeria. pycha!!!

Gość biedaczyna
no w tym problem że nie jem..tylko tak wymyslilam ze mozna cos takiego zrobic :D

Gość hanaja
zrob to co mowilam w ciescie francuskim(to z boczkiem) na prawde dobre i bannnaaallnie proste nawet nie musisz wysilku specjalnego wkladac w krojenie;) a pycha jest;) polecam

Gość wwrrr
Pomidorowa - a nie lepiej zamiast tych fixow :( czy przecieru dac normalne pomidory, chocby z puszki, zeby bylo latwiej? Gotujesz troche dluzej, ale sos masz wtedy mistrzowski, a nie glutaminian sodu z torebki.

Gość poomidorowarowa
no ja akurat spagetti albo pomidorową robię z przecierów pomidorowych własnej roboty. ale jak autorka chciała proste dania.. to z koncentratu albo przecieru najłatwiej.

Gość hanaja
boshe co to za pomysl z ta mielonka!nie nie nie!;) Misrotka papryka zielona czerwona biala jaka chcesz ale swieza;) a do tego jeszcze ziola prowansalskie do smaku.ciasto gotowe kupuje ,piekarnik na 200 i 20 min cale danie robi sie 15min oczywiscie plus pieczenie nie da sie zepsuc;)

Gość wwrrr
Jak Ci zalezy na najedzonym facecie, raczej nie kombinuj z eksperymentalnymi mielonkami. To naprawde moze byc niezjadliwe (zgaduje, bo nigdy nawet takiej mielonki nie jadlam). To juz lepiej ugotowac ziemniaki i podac z sadzonym jajkiem i mizeria ;)

Gość biedaczyna
ok, to juz mam 2 obiady. mysle nad czyms teraz innym no moze ta urposzczona wersja spaghetti ale mam obawy ewentualnie moglabym mu zrobic tak jak sobie pizze taka na mrozonym spodzie, a na to soso ser szynka pieczarki marynowane i do piekarnika. ale myslalam o tym na kolacje. wiem, pomyslicie ze nei umiem nic ugotowac, a chce taka pizze na kolacje dawac a obiady jeszcze gorsze ale pizza jest planowana na kolacje:)

Gość hanaja
aha co do przecieru to kupuje(jak skonczy sie od dziadka:)) taki z podravki tak sie chyba ta firma nazywa taki pomidorowy z czosnkiem i bazylia albo chili ;)

Gość poomidorowarowa
albo po prostu kup jakiegoś fixa, albo pomysł na obiad i tyle. jak raz czy dwa zjedzą coś z glutaminem to nic im się nie stanie ;)

Gość hanaja
biedaczyna nie kombinuj juz... :0 masz fajne przepisy;) i juz

Gość wwrrr
Jak na moje oko za duzo kombinujesz: tu dwa dania, tam plany na kolacje i sniadania... Gdybys faktycznie byla milosniczka gotowania to jeszcze, ale oczywiscie nie jestes. Zadbaj o cos, co raczej na pewno wyjdzie zaraz po jego przyjezdzie, ale potem nie udawaj mistrzowskiej kucharki, bez sensu cokolwiek udawac przed wlasnym partnerem.

Gość akordeonnnkkkaa
z zadnym mięsem z puszki nie kombinuj. poza tym jakie mięso z puszki, co to takiego :D zrób tą pomidorową jak ci radzimy a na drugi dzień ten schabowy, kupujsz w mięsnym ze 2 podwójne piersi z kurczaka, w domu myjesz i dzielisz na części, potem tłuczesz na płasko (tylko znowu nie za bardzo płasko) obtaczasz w posolonym jajku, bułce tartej i na patelnie i gotowe! do tego mogą byc frytki

Gość biedaczyna
dziekuje dziekuje! :) jeszcze jakies z dwa proste obiadki sobie wymysle -bo zostanie od 3 do 5 dni i bedzie fajnie:)

Gość poomidorowarowa
mówie ci, że spagetti to chyba jedna z najprostrzych potraw jaką można zrobić. od totalnej biedy można sam przecier czy gęsty sok pomidorowy podgrzać i podać z makaronem i będzie takie spagetti napoli :P

Gość hanaja
robie tez bulki pomidorowe super danie;)tanie i jak to zwykle u mnie banalnie proste;) maz sie smieje ze powinnam wydac ksiazke z przepisami pod tytulem" nie mam czasu na gotowanie, a mimo to super wychodzi" chcesz na te bulki przepis?