Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedaczyna

co ugotowac facetowi!

Polecane posty

Gość biedaczyna

przyjedzie do mnie moj facet poraz pierwszy tak na dluzej tzn kilka dni, mieszkam z kolezanka -tymczasowo poza moja rodzinna miejscowowscia i nie wiem co mam mu ugotowac :( dla siebie to naprawde jemy takie super banalne produkty na obiad typu kanapka z serem i wedlina odgrzana w mikrofali. sniadanie i kolacje to sobie poradze, ale nie wiem co jemu ugotowac chce zeby sie choc troche najadł, bo bedzie po podrozy i zeby byl zadowolony

Gość tak tylko musisz pamiętać
a skąd my mamy wiedzieć co on lubi? jeden się zadowoli makaronem z serem i cynamonem a drugi kaczką w cieście :D

Gość biedaczyna
to juz mniejsza o to co lubi! byle nie bylo zbyt skomplikowane, znacie jakies najprostsze przepisy swiata?

Gość akordeonnnkkkaa
o rany, to ugotuj mu na pierwsze danie jakąś zupę którą wiesz że lubi, pomidorowa albo coś co najlepiej ci wychodzi. A na drugie schabowy z piersi kurczaka, ziemniaczki z masełkiem i koperkiem, i mizeria albo jakaś surówka, ja stawiała bym na tradycyjną kuchnie

Gość akordeonnnkkkaa
nie rób wymyślnych dań bo możesz nie trafic w jego gust. Pierwszy dzień to co pisałam, drugi możesz zrobic pierogi jak umiesz, domowe obiady

Gość dftgyhujiawsdftghujiko
jak masz czas to wyliz sukinsynowi tylek i moze panie tutaj maja i na to przepis

Gość akordeonnnkkkaa
kotlety mielone też, albo nie wiem czy bedziesz umiala ale mozesz zrobic kluski śląskie a jak nie umiesz to kup mrożone, do tego surówka z czerwonej kapusty i sosik z mięsem, moge ci napisac jak zrobic taki sos, bardzo latwo

Gość hanaja
kup boczek(ok.8zł), przecier z pomidorow(3zl), cebule(1zł), mozzarelle(2zł)kulka, i ciasto francuskie(4zł) papryka(1zl) boczek(kostka) z cebula(byle jak posiekana) na patalnie papryka na patelnie, dodaj przecier sol pieprz, ser, troche zgestnieje rozloz ciasto francuskie naloz farsz na calosc i zawin ciasto. piecz 20 min szybkie tanie wielkie zarcie i przepycha;)

spaghetti bolognese placki ziemniaczane nalesniki z czym chcesz tortilla schabowy z ziemniakami lub frytkami bitki i piree

omlet z warzywami tortilla kurczak po japonsku roboty kwadrans a pyszota jest :)

Gość hanaja
na 2 sni zarcie;)

Gość biedaczyna
dziekuje za przepisy, zupa chyba dla mnie da trudna :/ to brzmi śmiesznie ale mam dwie lewe rece to gotowania naprawde. sprobuje te nalesniki do ktorych podalas mi dokladny przepis! :)

Gość akordeonnnkkkaa
ale wy jej podajecie propozycje na dania inne niz tradycyjne a widac ze dziewczyna za bardzo gotowac nie potrafi to co myślicie że zrobi tortille albo bitki?? a jak jej nie wyjdą?? niech zrobi coś prostego ale sytego i tradycyjnego

tego co wy o facetach nie wiecie to naprawde zenada

tortilla jest banalnie prosta sa przeciez gotowe placki ;) a farsz banal ;)

Gość biedaczyna
dobrze że chociaz umiec zrobic jajecznice to bedzie na sniadanie, a ciasto na zimno zrobie ptasie mleczko.

Gość biedaczyna
umiem*

Gość akordeonnnkkkaa
biedaczyna to ty nawet zupy nie umiesz ugotowac?? bierzesz byle jaką kosc albo kupujesz porcję rosołową, wrzucasz, gotujesz, dodajesz lisc laurowy, pieprz, kucharek, ze 2 kostki rosołowe Knorr, jak się zagotuje to mięso wyciągasz a do zupy dodajesz koncentrat pomidorowy i sprawdzasz czy jest smak, a potem śmietankę 30% wlewasz do szklanki, do smietany dajesz troche zupy, mieszasz i wleszasz to do całej zupy, i gotowa pomidorowa, do tego makaron świderki na przykład

zaserwuj mu cipe twojej kolezanki na pewno nie odmowi

Gość hanaja
ja tam nie umiem ani schabowego ani mielonych nigdy nie gotowalam tradycyjnie a moj maz zachwycony a jak w pracy odgrzewa to mu zazdoszcz bo w domu ciagle tradycyjnie im kobiety gotuja. a ja sama sobie dania wymyslam czasem wyjda czasem nie;) ale jest ok;)

Gość hanaja
akordeonnnkkkaa he he no to moze w koncu zupe ugotuje;)dzieki;)

Gość biedaczyna
słuchaj, ty człowieku pozbawiony kultury. twoje odpowiedzi nie wnosza niczego do tematy i jak widzisz nikogo za bardzo nie interesuja, idź ze swoimi wspaniałymi radami gdzie indziej, powodzenia! a "cipe" to ma twoja matka.

Gość biedaczyna
to moze ja tez sprobuje ta zupe, :D tylko ze nie wiem czy od razu sie uda. narazie to wiekszosc czasu mieszkałam w swoim rodzinnym domu nie bylo potrzeby gotowac, a i przyznam ze nie szlo to i nie chcialo sie. no nic sie nie stanie jak cos mi nie wyjdzie, nie musze sie wstydzic swojego faceta, tylko bedzie z podrozy chcialabym ze miał cos zjadliwego na talerzu;/

Gość hanaja
ugotuj cebulowa!to jest cos niewyobrazalnie prostego(ja gotuje;)) i smaczengo!miooodziooo;)

Gość wwrrr
Sobie nie gotujesz, a jemu juz musisz? Nie gotuj, ewentualnie razem gotujcie, a jak bedzie glodny i zmeczony po podrozy zamowcie pizze, albo gdzies wyskoczcie. Niby swiat idzie do przodu, ale kobiety nadal same sie do kuchni spychaja.

Gość hanaja
ja tam po prostu lubie gotowac a nie sie spycham... a moj maz tez gotuje, weekendy sa jego;)