Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrrrrrrr

Do kociar

Polecane posty

Gość rrrrrrrr

Jak obcinacie pazurki swoim kotom? Ja swojej nie nie moge za nic na swiecie, wyrywa sie, drapie, gryzie. Musze ja przynajmnij raz w roku zabierac do weta i tam pod narkoza na spokojnie jej obcinaja. Troche sie boje ze te narkozy uszkodza jej serce, chcialabym sama ale jak? Jak to zrobic?

Gość a po co obcinasz kotu
pazurki? sama mam dwa koty i nigdy tego nie robiłam...

Gość zoooonk
jak juz raz obetniesz musisz obcinac za kazdym razem kurde pierwsze slysze zeby kotu pazury obcinac

Gość rrrrrrrr
Ja musze, mam domowa kotke, nie wychodzi na dwor i nie ma gdzie ich sobie scierac. Ostatni raz miala obcinane kilka miesiecy temu, teraz znowu ma takie szpony ze musze cos z nimi zrobic.

Gość bukaaa
Raz na rok? Moja kotka ma pół roku i juz drugi raz jej obcinam. Ale stopniowo, bo 1 pazur na jeden raz, potem się wyrywa. :)

Gość zoooonk
ja zrobilam mojej kotce "tor przeszkod" z desek i drewna w ogrodzie i tam sobie ostrzy pazurki i w domu rzadko "szarpie" meble albo tapety

Gość rrrrrrrr
Tak, kotom rosna pazury, tak samo jak tobie...

Gość rrrrrrrr
Po to aby jej sie nie wpijaly w "poduszki"

Gość takajednazonkaaa
ale macie problemy, we wszystkich dziedzinach zycia takie z was nieradne cipy? najlepiej obcinac kiedy spi, to chyba jasne

Gość zoooonk
a nie drapie Ci sprzetow w domu zeby te pazury zetrzec ?

Gość 55vverer
mojemu kotu nie obcinam paznokci dałam jej pufe stara i wie ze tam moze sobie oszczyc pazurki

Ja zabrałam mojego kocura do weterynarza :) a tak to zdziera je na swoim drapaku no i niestety na fotelach też...

Gość takajednazonkaaa
oszczyc>???? a co to znaczy? wtf?

Gość Magnolia Flower
Oczywiście, że kotom obcina się pazurki, najlepiej jak są dwie osoby, jedna chwyta kota za kark a druga obcina, tak jest najszybciej, czasami jak kot się wyrywa bardzo trzeba nałożyć mu jakąś szmatkę na głowę, żeby nie widział co się dzieje wtedy mniej się boi.

przeciez koty same sie wyciagaja na roznych rzeczach i scieraja paznokcie. Kot to kot, nie pozbawiaj go najwazniejszej cechy - ostrych pazurkow

Gość rrrrrrrr
zoooonk podrapala blazerie w korytarzu i pufe, pozwalam jej bo niedlugo i tak remont

Gość bukaaa
Ta osoba, która radzi, aby obcinać paznokcie, jak kot śpi, chyba nie ma kota. Koty śpią tak czujnie, że wystarczy się ruszyć, a one już unoszą głowę. To nie niemowlaki, którym obcina się paznokcie na śpiąco. :D

Gość rrrrrrrr
Nie no ja sobie nie wyobrazam owinac ja recznikeim,trzymac z calej sily i obcinac. U mnie sie tak nie da:D to wariatka, histeryczka, zacznie sie wydzierac po kociemu, szarpac. To by byla meczarnia i dla niej i dla mnie.

Gość bury kot
No ja się do tego zabieram również wtedy, jak moja kotka głęboko śpi. Ale z reguły udaje mi się obciąć 1-2, góra 3 pazurki (czasem nie udaje się wcale), potem się budzi, fuczy, wyrywa, a czasem łapie rękę zębami. Ale jakoś daję radę, bo kot mi ufa.

Gość rrrrrrrr
Magnolia Flower znam ten artykul, ale malo pomocny. Nie ja nie mam do tego nerwow, spanikuje bardziej niz ona jak zacznie wrzeszczec. Chyba nie mam wyjscia i znowu zaniose ja do weta:(

Gość takajednazonkaaa
wlasnie mam kota , inaczej bym, nie udzialala rad