Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skrzywdzona.23

Zajście w ciąże bez jednego jajowodu

Polecane posty

Gość Skrzywdzona.23

Czy ktorejs z was sie to udalo? Mam usuniety lewy jajowod... Bardzo boje sie ze nie bede mogla zajsc w ciaze...

Gość Skrzywdzona.23
Niech ktos napisze!

Ogladalam program w ktorym kobieta mimo usunietego jajowodu zaszla w ciaze i urodzila zdrowe dziecko takze mysle, ze to mozliwe.

Żona mojego kuzyna świadomie usunęła jeden jajowód, który był chory, właśnie dlatego, żeby zajść w ciąże i ją donosić, bo do tej pory roniła, podobno z powodu tego jajowodu. Tak lekarze je powiedzieli. Tak więc nie łam się :)

Gość Skrzywdzona.23
Czasem sobie mysle co by bylo gdyby usuneli mi tez prawy jajowod:-( ech... Teraz mam "do dyspozycji" tylko jeden... Masakra.

Moja sąsiadka starała się o dziecko 8lat. 2lata temu miała ciążę pozamaciczną późno wykrytą, usunięty cały jajowód. Wzięli pieska, przerobili mieszkanie tak, że z 3pokoi zrobili 2 i wtedy zaszła w ciążę. Urodziła 3tyg temu

Gość Skrzywdzona.23
No ja wlasnie bylam w ciazy pozamacicznej i musieli mi usunac caly lewy jajowod. A powiedzcie mi po co beda robic badanie histopatologiczne?? Na wypisie ze szpitala jest napisane ze mam sie zglosic po wynik za jakies 3 tyg.

Gość upupupupupupupup
!

Gość mama malej zuzi
moja mama musiała mieć usunięty jeden jajowód. wcześniej jednak urodziła mnie. po operacji zaszła w ciążę pozamaciczną niestety w 2 ciąże się jej już nie udało zajść mimo 10lat starań.

Gość Skrzywdzona.23
jestem kompletnie zalamana:-(

Gość pewnie że możliwe
koleżanka nie ma jednego jajowodu kilka miesięcy temu bardzo się zdziwiła gdy okazało się że jest w ciąży a wcale się nie starali. :P

Gość pewnie że możliwe
klasyczna wpadka

Rozumie ze sie martwisz ale to ze nie masz jednego jajowodu nie przekresla wcale twoich szans na ciaze. Pmietaj ze kobieta ma 2 jajowody i jesli 1 masz zdrowy to dasz rade-zobaczysz. Lekarka mi mowila ze jajniki potrafia sie dostosowac do sytuacji w organizmie , tzn moze byc tam ze automatycznie bedziesz miec z czasem czesciej owulke z tej dobrej strony-jak u mnie. Ja mam kolezanke ktora miala 1 jajowod i 6 m po zabiegu zaszla. Wiec glowa do gory...

Gość Skrzywdzona.23
Pocieszaja mni takie pozytywne wpisy...

Gość jaaa

ja miałam dwie ciąże pozamaciczne przy drugiej usunięto mi jajowód...a teraz mam roczną córeczkę...

Gość Fcc

Temat z 2011, moze autorka ma juz dwa

Gość Hop

Ja miałam ciążę pozamaciczną i straciłam jajowód. Lekarz tłumaczył,  że lepiej usunąć niż zostawić, bo w naciętym tworzą się zrosty. Jajowody nie są sztywno przytwierdzone tylko ruchome. Pozostawiony jajowód przejmuje funkcje usuniętego. 

Ja po tej cp zaszłam w ciążę i mam syna.