Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna ze spychowa 2

Jestem w ciazy juz 31 tydzien i chodze do 3 ginów na NFZ

Polecane posty

Gość akacja111
co wy bredzicie, USG jest nieszkodliwe dla dziecka, niektóre źródła pisały tylko o szkodliwości na wczesnym etapie ciąży, ale nikt tego nie udowodnił. Przecież to są fale dźwiękowe, niosące bardzo niską energię.

Gość do akacji111
jeśli tak myślisz to się mylisz! ja jak byłam na USG (dodatkowym) o czym poinformowałam swojego gina to mi nie zrobił USG u siebie (mimo ze robił mi co mięsiąc) bo powiedział że to za wcześnie (minął by 1 tydzień) więc chozdąc do 3 ginów!!!

Gość do akacji111
...więc chozdąc do 3 ginów "nieco" się to zagęszcza owszem na nfz są 3 na całą ciązę ale pytam się PO CO CHODZIĆ DO 3???? sądze że każdy mówił co innego , inne witaminy kazal brać i wprowadzał "mały" mętlik w głowie!

Gość pogięlo was chyba
ale z was ciemnogród ja pierdole ze niby usg jest szkodliwe w ciązy no malo ekrau nie zaplulam ze smiechu. A jak lezysz na patologii ciazy i masz zagrozona ciaze i robią Ci co tydzien usg albo i czesciej to pewnie z mysla ze chcą zabic twoje dziecko? przestancie powtarzac te durne teksty mamy XXI wiek kretynki

Gość anna ze spychowa 2
dokladnie, mnie tez ta szkodliwosc usg ubawila do lez. jestem w 31 tyg a conajmniej 11 razy ogladalam swojego maluszka na usg. wlasnie moze odpowiecie co z patologia ciazy jesli sa usg np raz w tyg kon by sie usmial ja dzieki temu napatrzzlam sie na corcie ile moglam i w piatek znow ide

Gość ana_26
autorko, a którą kartę ciąży przedstawisz na porodówce?

Gość anna ze spychowa 2
a wam w ogole chuj do tego kto ile razy chodzi do gina i wlasnie wam na zlosc tępe krowska tak chodze, czekajcie sobie w kolejkach,czekajcie:D papa durne pipy:P

Gość kkkkkaaakkkkoooo
a ja słyszałam, że zbyt częste USG nie jest zbyt zdrowe dla dziecka :-(

Gość łoo matulko
autorko spiepszaj z tego tematu,bo widzisz co debilki wyprawiają gedtfghredg jak tak mozna pisac,widocznie ciebie juz pokarało,tepa idiotko

Autorko po ostatnim poście iwdac jaka jestes beznadziejna egoistką!!! Jak Ci się dzieciak urodzi to bedziesz mogła na niego patrzeć do woli 24h/dobe az Ci zbrzydnie jak po nocach spac przez niego nie bedziesz mogła. Rece mi opadaja jak widzę takie tępe idiotki.

A po drugie to widac, że Ci to ruszyło, że tyle USG miałas. I dobrze, może przed nastepna wizyta sie zastanowisz!!!!!

Gość melaniefiona
Po co ten watek zakładasz? Chcesz sie pochwalić jaka jestes sprytna? Źle ci nie zycze, ale NFZ to powinien ci sie do tyłka dobrac.

Gość melaniefiona
Bo wybiera sie zwykle mniejsze zło. RTG tez robią i tez robi sie tyle ile potrzeba, ale każdy wie, że nie mozna przesadzić. Nie mowie, że USG równa się szkodliwościa RTG, ale jak na 100% nie wiesz, że jest bezpieczne to po co ryzykować?

Gość aaaaaaallllleeee jjjaaajjjjaaa
nfz refunduje tylko 3?? smieszne... lekarze tak sobie ustalili!!

Gość łoo matulko
jak mozna zyczyc komus zeby urodzil chore dziecko!!!!!!boze co za ludzie

Jak Wy możecie życzyc jej chorego dziecka, tylko dlatego że niby dłużej w kolejce czekacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jesteście beznadziejne, chamskie i głupie! Żal mi takich ludzi jak Wy, a jak to czytam to chetnie bym Wam walneła w ten durny łeb! Idiodki! Musiałam to napisac, bo prostu w głowie się nie mieści , ze takie debilki isnieja. Dobrze dziewczyna niepotrzebnie chodzi do tylu ginekologów, naraza dziecko na wieksza iloś fal, ale to jej wybór, jezeli bedzie musiala za cos zaplacic, to to będą jej pieniądze, nie nasze, a jak sie NFZ nie doliczy to jej szcześci i tyle.

Gość magdalena z zagranicy
Zaraz zaraz, to znaczy ze robilas 3 razy wiecej badan krwii moczu itd? Masochistka czy co??? I rozkaraczanie przed lekarzem tez dla ciebie przyjemnosc chyba.... Sama jestem mama, ale nie kumam po co ci az tyle USG? I tez mam wrazenie, ze z ta szkodliwoscia to bzdura

Gość D.Bill
no pewnie! przecież widzisz, że jest trzy razy mądrzejsza i zaradna;)

Gość ło matko ...
alez sie tym podniecacie naprawde chyba nie macie innych rozrywek jak siedzenie na kafe i jaranie sie takimi wątkami. Tez chodzilam do dwoch ginow na NFZ obaj wpisywali sie do karty ciazy, lekow nie musialam brac zadnych wiec nie bylo problemu badaia typu morfologie robilam raz bo niby po cholere dwa razy?? co do usg tez mialam czesto chodzilam na nie prywatnie w czasie ciazy to chyba z 12-13 mialam jak nie lepiej. Ale az trudno mi uwierzyc ze mozna myslec ze usg jest szkodliwe i ze nie mozna wiecej jak 3 rozbic nie mozna bo nfz tak sobie wymislil zeby nie placic za wiecej to chyba proste. Albo ze ktg jest szkodliwe no matko boska a jak chodzisz przypieta do niego niemal caly dzien przed porodem albo w czasie top niby nie szkodzi? usg jest w Polsce ponad 20 lat i ostatnimi czasy nie widze inwazji zmutowanych dzieci przez to badanie wiec zastanowcie sie troche i nie bijcie piany o nic. w dzisiejszych czasach kiedy duza czesc kobiet chodzi prywatnie usg jest robione co miesiac albo i czesciej. no naprawde jestescie idtiotkami jak Boga kocham.

hmm tak sie zastanawiam musisz mieć sporo czasu jak chodzisz do 3 gin bo to się wiąże od każdego badaniami ogólnymi i dodatkowymi w ciąży ...mi by sie nie chciało 3 razy robić badania moczu krwi glukozy hiv różyczki toxo itp...bo raczej nie dasz od jednego wyniku każdemu gin bo to nierealne już dawno by sie połapali;/ na takie coś trza mieć dużo czasu ... po2 to usg hmmm więcej niż 3 i płacisz jak sie dowiedzą i to nie tylko za usg będziesz płaciła ale również za wszystkie badania wykonane potrójnie więc to spory wydatek... zastanów sie lepiej dopuki sie jeszcze nie zorientowali ...mogą ci posłac rachunek nawet po roku takich badań...A wiem bo znajoma rodziła a wcześniej straciła prace zwolnili ją i nie miała już opłacanych składek no i co sie stało poród normalny wszystko ok nie skapli sie ale do roku dali jej rachunek na 2.5 tysiąca za poród z leżeniem!! i musiała to zapłacić inaczej byłby sąd!! do roku mają prawo ci posłać taki rachunek więc zastanów sie 2 razy zanim coś zrobisz!

Gość lo matko
mamadzieci nie sciemniaj i nie wciskaj kitu nie mogla zaplacic za porod bo kobieta w ciazy nawet bez ubezpieczenia nie placi za wizyty bo ciezarne nie musza byc ubezpeczone , nalezy im sie opieka medyczna. a po co ma robic badania razy 3? ja chodzac do dwoch nie robilam razy 2 mialam jedna morfologie i ten jeden wyniki pokazywalam. Po jaką cholere robic drugi raz?

Gość ale to fakt że lekarze
czasem wykorzystują niewiedzę ludzi. Ostatnio był tu wątek o ciężarnej która leczyła zęby kanałowo na NFZ i dentysta wystawił jej rachunek. Dowiedziała się że ma prawo do leczenia za darmo i lekarz musiał oddać jej kasę.

Gość każdy jest mądrzejszy
dziewczyny co wy tu wypisujecie? od kiedy kobieta cieżarna ma prawo za darmo sie leczyć?? kto wam takich głupot naopowiadał ?? ja byłam i jestem samotną matką .....ale do rzeczy kiedy nei byłąm wciązy za wszystko płaciłam !! bo do szkoły nie chodziłam skończyłam nauke i dalej nie szłam prace miałam na czarno jak zaszłam w ciąże facet okazał sie idiotą i sie oddalił nie wiem wgl gdzie on przebywa!! chodziłam w ciąży i płaciłam za wszystko !! jak bym sie uczyła nie musiałabym płacić lub jak miałabym przynajmniej pół etat opłacany!! za poród również płaciłam i każdy pobyt w szpitalu!!! i nie ja jedna za wszystko płąciłam !! kobieta ciężarna nie ma prawa do darmowego leczenia!! chyba że ma nie wiem zagrożenie ma umrzec no nie wiem cieżkoi mi powiedzeć czy w takich przypadkach wgl to obejmuje.... a co do rachunków ja dostałam od razu a moja znajoma dostała po jakimś czasie przez poczte !! wiec naprawde zastanowcie sie najpie a póżniej piszcie!

Gość lo matko
to Ciebie tez wy***jali niestety masz pecha oczywiscie ze nie trzeba miec ubezpieczenia mowie o wizytach na NFZ anie prywatnych. Wiele moich kolezanek mieszka za granica i w czasie ciazy przyjezdzaly tutaj i byly na wizytach u lekarzy bez zadnego jakiegokolweiek ubezpieczenia jedna byla u dentysty bo akurat musiala, inna u pediatry a jeszcze inna wylądowala na IP w szpitalu.

Gość olkademolkax28
kobitki a ja miałam trochę podobnie bo jak wyszłam ze szpitala nie byłam ubezpieczona i powiedzili mi że do 7 dni mm przynieś świstek ze jestem ubezpieczona inaczej posłą mi rachunek.. Powołałam sie na przepis który niby istnieje w NFZ że kobieta ciżarna ma prawo do darmowego leczenia i mnie wyśmiali dzwonili do NFZ i powiedzieli że te prawo jest dla osób które zostały zwolnione z pracy w ostatnich 3 miesiacach a osoby które nigdy nie podjeły si pracy i robia wszystko na koszt Państwa mają płacić !! dla mnie to była porażka co usłyszałam przecież umowa mówi jasno każda osoba ciężarna ma prawo do takiego leczenia ..niestety tak nie jest :( i musiałam za wszystko płacić

Gość lo matko
http://www.ciazowy.pl/artykul,opieka-medyczna-bez-ubezpieczenia,1585,1.html wystarczy wpisac haslo bezpłatna opieka medyczna w ciazy i poczytaj jedna z druga a nie kity wciskancie jelopy

Gość olkademolkax28
więc radzę najpierw zadzwonić do NFZ i sie dowiedzieć niż pisać ze każda kobieta ma prawo sie tak leczyc;/ to nie trudne zadzwońcie i sami sie przekonajcie ;/