Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość its a heartache

soczewki kontaktowe

Polecane posty

Gość its a heartache

Orientujecie się czy istnieja szkla kontaktowe na male wady? W lewym oku mam -0,25 a w prawym -0,5. Okulistka sama nie wiedziala czy takie szkła są.

Gość Nadiaaa21.
ja nosze soczewki w obu ma -1.5 wiec nie orientuje sie poszukaj w necie

Gość 7vk7v
ja nosilam -0,50 - wiec takie sa a czy -0,25 - nie wiem

Gość its a heartache
Skoro nosiłaś -0,5 to znaczy ze takie sa :) Okulistka stwierdzila, ze byc moze, jak cos, przepisze mi soczewki tylko na to "gorsze" oko. Takze chociaz mam pewnosc ze takie soczewki sa produkowane :)

Gość its a heartache
A moglabys jeszcze napisac z jakiej firmy uzywalas szkieł?

Gość a ta okulistka
zna sie na soczewkach? Wie, ze wartosc wady w okularach i w soczewkach rozni sie?

Gość its a heartache
Pojecia nie mam, ale zapewne to wie. Szcezrze mwoaic nawet do glowy mi nie przyszlo ze moglaby nie wiedziec o takim czyms...

Gość a ta okulistka
nosze i okulary, i soczewki. Naprzemiennie. Roznica miedzy pierwszymi, a drugimi to jedna dipotria... Co prawda im jest mniejsza wada, tym i mniejsza roznica. Ale jest zawsze. Wynika to z praw optyki. Inna jest ogniskowa w okularach, a inna w wypadku soczewek, ktore leza bezposrednio na oku. A obraz wynikowy musi powstac na tym samym miejscu siatkowki, na dnie oka, na Twoim miejscu zmienilabym okuliste. Radze takiego, ktory zajmuje sie sprzedaza soczewek kontaktowych. Bedzie przynajmniej zorientowany jakie sa produkowane ;)

Gość its a heartache
Dzieki wielkie za te informacje! Przy pierwszej wizycie okulistka stwierdzila, zebym sie jeszcze zastanowila nad noszeniem soczewek czy okularow, zeby nie przyzwyczajac oczu i wyznaczyla mi termin w polowie wrzesnia zeby isc i powiedziec co zdecydowalam, a ona w tym czasie miala sie tez zorientowac czy sa soczewki na takie male wady. Ale ja juz jestem zdeterminowana zeby je miec, bo denerwuje mnie, ze nie widze dokladnie ludzi z daleka i czasem sie patrze a i tak nie poznaje znajomych. Jeden kumpel to skomentowal ze "idzie wielka dama i nawet czesc nie powie" ;/ Takze moze masz racje z ta zmiana okulisty