Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidziaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

zasiłek rodzinny - pytanie

Polecane posty

Gość tak oczywiscie
to co roku jest chyba do końca września, ale jeszcze w październiku przyjmują, tak ze spokojnie, a ta osoba co napisałą że zgłąsza, a zgłaszaj sobie!!!!! a co mam zrobić jezei mój mąż pracuje, jest dobry w tym co robi, ale szef go nie ubezpieczy?? jak rz napomnielismy aby były ubezpieczenia, to jak zwykle jedna gatka, siedz cicho bo na twoje miejsce jed=st 10innych, ma nie pracować, bo szef nie ubezpiecza??puknij sie w głowę, i tylko tak żeby zabolało, i przestań zazdroscic, tyle osób pracuje za granicą i myslisz ze są ubezpieczone??to się grubo mylisz, śmieszą mnie takie osoby,

Gość Lidziaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zgłaszaj, zgłaszaj takie IP jak moje ma kilka tysiecy osób w moim miescie więc powodzenia :) dzieki kochane za pomoc i miłego dnia :)

tak oczywiscie co roku jak widać ta stawka się zmienia, jak tamtego roku skłądałam wniosek to było 503, wcale neizmienia się co roku! chyba co dwa lata się zmienia a czasami stwierdzają , że jest ok i tego nei zmieniają! teraz na początku 2012 r może zmienią1 więc to neimożliwe, żeby w tamtym roku było503zł:) na nowy okres świadczeniowy składa się od 1wszego września! okres ten trwa od 01.11.2011 do 30.10.2012 można też skłądać jeszcze na obecny okres:)

rodzinne powinno nalezec sie wszystkim, daja smieszne pieniadze iw ystarczy ze 2 osoby pracuja za najnizsza krajowa i juz sie nie nalezy to jest smieszne :/

Mysza mogą pracować dwie osoby i za średnią krajową , a mają sporo dzieci i wtedy mogą spełniać kryterium dochodowe

Gość pytanie mammm
a czy ten zasilek to jest na 2 dzieci taki sam czy jak? 91zł na 1 dziecko a co jesli mam 2 ? to 91x2? czy to tylko 91 zł na dwojke?

hhe teoretycznie tak ale zakladajac ze masz 2 tys zl to zeby wyszlo Ci 503 na osobę musisz miec co najmniej 2 dzieci, zycze powodzenia w utrzymaniu sie za 2 tys w 4 osoby i laskawie dostaniesz ze 100zl zasilku :( zalosne to jest w dodatku to co posiadasz z majatku sie liczy i nawet gdy dzis nie masz co jesc ale masz przykladowo samochod lub mieszkanie gowno dostaniesz zasilek bo baba w urzedzie ci powie ze zbyt majetna jestes

do 5 rz jest 68 na dziecko od 5 do 18 rz jest 91 a pow 18 jest 98 smeiszne sa te stawki ale co zrobic:(

Gość pytanie mammm
to jak mam 2 dzieci powyzej 5 lat to dostane 2x91zł? sama je wychowuje- mam alimenty i marnie płatna prace

Gość pytanie mammm
i jeszce jedno jesli jedno z tych dzieci ma orzeczone o niepełnosprawnosci to czy oprocz tego 91zł nalezy mi sie dodatek do zasilku na dziecko niepełnosprawne w wysokosci 80zł? i jeszce dodatek pielegnacyjny ok160zł? 91+91+80+160? tak czytalam na necie i z tego tak wynika ale nei wiem jak to sie ma w rzeczywistosi-wole sie upewnic zanim pojde do MOPSu zeby nie wyjsc na durnia

tak to będziesz miała po 91zl i dodatek rehabilitacyjny 80zł możesz się starać o zasiłek pielęgnacyjny który wynosi dokładnie 153 zl

Gość pytanie mammm
tak mam

a jaka jest data orzeczenia?? do zasiłku pielęgnacyjnego nei trzeba spełniać kryterium dochodowego mogłaś składać już dawno:)

Gość pytanie mammm
dzieki ! a czy wysokosc alimentow ma sie jakos do tego wsyztkiego? bo obiło mi sie o uszy jak znajoma znajomej :-_) mowila ze jej mops wszystko pozabierał bo za niskie alimenty jakos tego juz wogole nie kumam

Gość wys alimentow ma znaczenie
jak sa za wysokie to pzrekroczysz kryterium dochodu, jak za niskie wysla cie do sadu ze masz podwyzszyc kwote i tyle

Gość pytanie mammm
setunia wiem o co ic chodzi, ze dostane ten dodatek z wyrownianiem bo liczy sie data skladania wniosku tylko mi chodzilo czy to tak wszytko mozna kumulowac ze jak dostane dodatek rehabilitacyjny 80zł to czy ejszce moge dodatek pielegnacyjny 153zł i czy jak 91zł do jescze to wszytko dodatkowo

Gość pytanie mammm
no ale co oni maja do tego ze mam niskie alimenty? jak moga mnie wyslac do sadu? dlaczego? tzn ze mi nie dadza tych swiadczen jak nie wniose o podwyzke? dziwne przeciez oni maja pomagac tym co maja mało a jak mi podniosa alimenty bo bede meic wiece i co -pwoeidza mi ze mam duzo i mi sie z MOPSU nie nalezy?

niestety ale tak dziala mops :/ ja mialma alimenty na gebe z ojcem to mi nie dali zadnego zasilku dopoki nie wnioslam do sadu :( a sad ustalil sam wysokie alimenty i teraz nic nie dostane

Gość pytanie mammm
bez sensu :-(

dodatku rehabilitacynego nei wyrównaja ale zasiłek pielęgnacyjny mogą wyrównać nei powinni zmuszać do podwyzszenia alimentow mozna poradzić by się starać o to a sady wcale nei tak chetnie podwyzszaja bo jak dłużnik jest bezrobotny, len, pijak to z czego on placic bedzie poza tym alimenty na dziecko z funduszu nie moga przekroczyc 500zl na zasilek pielegnacyjny skladasz odrebny wniosek:) a na zasilek rodzinny odrebny

tak być niipowinno żeby zmuszać, ale taka jest praktyka :/ bo można w ten sposób odmówić świadczenia, a jak jest ojciec który zarabia to sąd chętnie daje mu alimentów po 750zl na dziecko i już nic nie dostaniesz, nawet gdy sama masz 1100, w gruncie rzeczy dalej masz wielkie g.. tylko z innej kieszeni

no ale w ustawie o świadczeniach rodzinnych nie ma nic o tego typu praktykach ze mozna odmowic swiadczenia bo osoba nie poszla do sadu o podwyzszenie alimentow;/

a jak egzekucja jest bezskuteczna i kryterium doch klientka spelnia czyli 725 na os to chbya wtedy z funduszu wyplaca sie jej 500zl na dziecko ale w sumei to nei wiem jak to jest bo się z tym nie spotkalam polecam to forum specjalistyczne:) http://ops.pl/forum.php?category=8

Gość kaska88
hejo, teraz od listopada się zmieniło kryterium dochodowe dla rodzin ubiegających się o zasiłek, zmiany na plus na szczęście, sprawdźcie sobie, czy Was to nie obejmuje :) teraz to będzie 539/na osobę, tu wyczytałam: http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/wiecej-osob-dostanie-zasilki-rodzinne.html i niespodzianka - stawki zasilku też wzrosną! :D