Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fioletowy ogród

Słuchajcie kobietki, jak to w zasadzie jest z biegunką w ciąży?

Polecane posty

Gość fioletowy ogród

Słuchajcie przyszłe mamusie, jak to w zasadzie jest z biegunką w ciąży? Od wczoraj rano mam potworną biegunkę, co zjem, to po 15 min oddaje z powrotem:) Jestem w 9 tc i nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. Uzupełniam płyny, pije bardzo dużo wody,kubek za kubkiem, podjadam gorzką czekoladę i nic :/ czy powinnam się martwić, pójść do lekarza pierwszego kontaktu? czy to może zaszkodzić dziecku? po 1,5 dnia takich rewolucji czuję się tak paskudnie osłabiona że czuję jak całe ciało mi "drga" chyba z braku witamin czy coś. Jak to jest w waszym przypadku,macie podobne problemy?

Gość annaklaudia
nie martw sie to normalne tez tak mialam

Gość fioletowy ogród
a konsultowałaś się z lekarzem czy czekałaś aż samo przejdzie?

Gość fioletowy ogród
któraś jeszcze miała podobne doświadczenia? prosze o poradę bo myśle, iść czy nie iść do lekarza

Gość woda i czekolada???
woda i czekolada na biegunkę??? poczytaj o diecie w takich wypadkach kleiki sucharki herbatniki bez cukru gorzka herbata papki ryżowe zero cukru i słodyczy żadnych surowych warzyw i owoców nie jedz w tym czasie nabiału może ci przejdzie samą wodą i czekoladą się nie wyleczysz a najlepiej skontaktuj się z lekarzem też miałam ale nie tak długo

mialam biegunkę w ciazy tyle ze w 4 miesiacu. Niestety trafilam na sor i po badaniach okazalo się ze jestem odwodniona i to bardzo. Nawodnili mnie, sprzawdzili co z dzieckiem ale bylo ok no i do domu, za kilka dni znów powtorka z rozrywki. Po kilku takich razach przyjeli mnie na oddział. Nikt nie wiedzial co mi jest, wszystkie badania byly ok procz tego co wskazywalo na krwawienie z ukladu pokarmowego, ale badan endoskopowych w ciazy sie nie wykonuje. Biegunka sama przeszla jakoś rpzed porodem. Musialam tylko pamietac żeby pic napoje nawadniające no i dieta (choc w moim przypadku to nie mialo znaczenia bo ja mialam problemy nawet po herbacie :-o) Proponuje odwiedzic lekarza bo w taki upaly z biegunką nie ma żartów. Odwodnisz sie i moze dojsc do tragedii na tak wczesnym etapie ciąży.

kup sobie w aptece węgiel - jedyne co można brać w ciąży mając biegunkę.

Gość fioletowy ogród
Woda nie na biegunkę tylko po to żeby się nie odwodnić :) a gorzka czekolada obok gorzkiej mocnej herbaty jest jednym ze sposobów walki z biegunka:D dzięki za rady, jeśli nic nie zmieni się do jutra skocze do lekarza

Ja mialam w ciazy biegunke dwa razy ale byly to pojedyncze przypadki (jeden w 4 miesiacu a drugi raz w 5 miesiacu). Tak jak dziewczyny pisaly wazne by duzo pic by sie nie odwodnic. ja pilam tez troche rumianku i pomoglo.