Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maxi20002000

Przestraszenie się dziecka

Polecane posty

Witajcie, Miałam dziś nieciekawą sytuację. Mój 10-miesięczny synek uwielbia się bawić w zaskakiwanie, chowanie się, np. ja się chowam za drzwiami i z daleka pokazuję mu się robiąc różne minki. On wtedy zaśmiewa się i strasznie to lubi. Ale dziś siostra przyszła z nim do pokoju a ja, mysląc że się do mnie skradają, sama się schowałam i wystawiłam głowe do niego wołając "Mam Cię!". Synek zareagował mocnym wzdrygnięciem i płaczem. Wiem, że przesadziłam, i teraz się boje, czy nim mu nic będzie. Rodzina mnie straszy, że będzie miał wadę serca bo w rodzinie taki przypadek był,(mały kuzyn się przestraszył zwierzęcia). Co myślicie o tym?

dzięki za odpowiedzi :) Minia też nie mogłam uwierzyć, że można mieć wadę serca z przestraszenia się. U tego kuzyna po tym spotkaniu ze zwierzęciem zrobiono badania i okazało się ze ma wadę serca, ale mógł mieć ją wcześniej niewykrytą. Ale jeśli chodzi o własne dziecko to strach bierze ze może mu się coś stać nawet z przestraszenia się. Na pewno już nie będę się z nim tak bawić, to taka nauka na przyszłość

Gość powiem ci tak, wade serca moze
nie, ale coś w tym jest, moja córka ma 22miesiace, ale wcześniej tak do pół roczku się przestraszyła, juz nawet nie pamietam czego, ale noce przez to były zerwane, płąkała przez sen, byłam u lekarza, stwierdził ze to po przestraszeniu właśnie, teraz np jak przed spaniem sie przestraszy jestem pewna ze nie bedzie spać, że bedzie płakać podczas snu, będzie sie tulic ze starchu, juz takie dziecko mam, na ogól bardzo odważne a jak sie czegoś przestraszy to odreagowje to w nocy, mozecie mi nie wierzyc, ale ja znam swoje dziecko, i cos w tym przestraszeniu sie dziecka jest, a tobie autorko radzę obserwować dziecko,