Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kartoflucha

Mężczyżni na studiach to w większości sieroty

Polecane posty

Gość Kartoflucha

życiowe. Zwłaszcza studenci kierunków humanistycznych. Studiuję na jednym z nich i zauważyłam, że nieliczni faceci mają jakieś pojęcie o prawdziwym życiu. Wiedzą co to praca (także fizyczna), potrafią zadbać o siebie i innych, są samodzielni i niezależni. Niestety to tylko wyjątki, bo większość facetów to takie biedaczyny, co żyją tylko w świecie nauki, książek i rpg. Zero samodzielności, realizmu, zaradności. Taki facet będzie wiecznie trzymał się mamusinej spódnicy i nie będzie oparciem dla innych. Niczego nie przeżyje, nie nabierze doświadczeń, które sprawią, że będzie mądrzejszy życiowo. Inni z kolei są strasznie niedojrzali, mają hedonistyczny stosunek do życia. Wieczne imprezy, picie na umór, a wszystko to na utrzymaniu rodziców. Oczywiście są to moje refleksje i możecie się nie zgodzić, ale wierzcie mi, jak patrzę na moich kolegów z roku, to widzę w nich chłopców, nie mężczyzn.

Gość Kartoflucha
A jakie jest wasze zdanie? Czy studia nie są co dla niektórych przedłużeniem czasu beztroski i życia na koszt innych?

ale jeśli jest to jakiś problem to myślę, że to problem przede wszystkim tych chlopaków a nie dziewczyn...;-P

Gość 1251234124124
Studentki to tylko maja zainteresowania typu: kosmetyki, seriale w TV i zaradni faceci. 🖐️

Gość mega_podrywacz
nie miej im tego za złe, ze nikt nie zwraca na Ciebie uwagi. Do końca życia będziesz stara, samotną panną

Gość Kartoflucha
Mam już chłopaka i jest po studiach, więc żeby nie było, nikogo tam nie szukam. Pracuję też i nie pojmuję facetów, którzy studiują i żyją na koszt rodziców.

Gość Goopiapeeeeeezda
Wyczuwam, ze ona chce sobie meza na studiach zlapac (jak wiele studentek), ale nikt nie jest nia zainteresowany, wiec sobie narzeka.

Gość nastka-laska
a Twoj facet pewnie zdejmuje z ciebie bielizne 2metrowym patykiem

a dziewczyny to mnie na studiach nie interesują, ja się ich nawet boję....nie wiadomo o czym one w ogóle myślą

Gość nastka-laska
nie no szuka ruchacza, a ze nikogo nie znalazla to pisze jakies farmazony i wymysla, ze ma chlopaka, zal mi cie laska

Gość Przeciezjatowiem
Bankowo to typ szarej myszy, ktorej nikt nie chcial puknac na studiach.

Gość Kartoflucha
Śmieszni jesteście. Napisałam o tym, co sądzę, a wy od razu mnie atakujecie.

Gość piprzysz niestety autorko
znaczyloby to,ze wszyscy mezczyzni z wyzszym wyksztalceniem trzymaja sie mamusi spodnicy , nic w zyciu ie osiagnawszy,

Gość Kartoflucha
Napisałam w większości.

Krytykujecie autorkę, co prawda wyolbrzymia, bo naturalnie że jak rodziców stac to finansuja dzieci i nei am tu nic nieodpowieniego a wręcz przeciwnie, dobrze robią :) Bynajmniej są studenci, którzy nie pracują, studiują byle jak, nie mają żadnego pomysłu an siebei ani ambicji. I jest takich wielu :O To są chłopcy, ale oni też kiedyś dorosną :) Niektórzy prędzej neiktórzy później (po studiach).

Gość Kartoflucha
W ciągu roku akademickiego jest różnie z czasem, ale są też przypadki, kiedy faceci siedzą w domu w czasie wakacji.

Gość Kartoflucha
Aha, żeby nie było, to problem dotyczy też dziewczyn.

"Bynajmniej są studenci, którzy nie pracują, studiują byle jak, nie mają żadnego pomysłu an siebei ani ambicji. I jest takich wielu To są chłopcy, ale oni też kiedyś dorosną Niektórzy prędzej neiktórzy później (po studiach)." Zgadzam się z tą wypowiedzią. Autorko, a co złego w tym, że ktoś chce sobie zrobić wakacje? Jeden pracuje, inny wakacjuje (najczęściej jest po środku).

Gość 634634
Kazdy zyje tak jak chce i chuj ci do tego.