Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Halszkaa88

Przyciągam do siebie wariatów

Polecane posty

Gość Halszkaa88

Ciągle zakochuję się w facetach, którzy mają nierówno pod sufitem, w różnych dziwakach, fobikach itp. Nie wiem z czego to wynika, ale nie umiem być z takim normalnym (dobra, pojęcie dość względne) facetem, który zawsze szedłby prostą drogą. Zazwyczaj takie kontakty mocno mnie angażują emocjonalnie przez co potem cierpię.

Gość Halszkaa88
Bo to ludzie z problemami, podatni na nałogi i skłonni do autodestrukcji. Ich zachowania często mnie ranią, powodują, że ja sama czuję się jakby zaburzona.

Gość Halszkaa88
Muszę brać na siebie ich problemy, czuję się za nich odpowiedzialna. Widzę jak cierpią, jak się staczają ( przez alkohol lub narkotyki), ale jednocześnie nie umiem im pomóc.

Czy sama lubisz popić, coś brać ? Może chcesz ich "wybawić" wyratować ? Czy sama nie masz takich autodestrukcyjnych emocji ?

Gość Halszkaa88
Nie kręcą mnie żadne używki. Natomiast mam tendencje do uciekania od problemów, jestem niestabilna emocjonalnie i nadwrażliwa. Często niszczę swoje życie na własne życzenie.

Gość Halszkaa88
Po części tak, ale też nie tylko z tatą, ale i z mamą. Moi rodzice non stop się kłócą, wyzywają, a pod wpływem emocji potrafią być agresywni w swoim stosunku.

Napisałaś "mam tendencje do uciekania od problemów". Jak od nich uciekasz ?

Gość Halszkaa88
Wagaruję, uciekam z zajęć, całymi dniami przesiaduję przed kompem, a co najgorsze szukam kontaktów z ludźmi, którzy dodają mi dawki adrenaliny.

Powiedz, a jak Cię traktują rodzice ? Jak masz kłopot z facetami - możesz z nimi pogadać ?

Gość Halszkaa88
Właśnie tak myślałam, że to wpływ domu. Poza tym źle wspominam szkołę. Nawet studia mi się kojarzą z czasem, kiedy byłam prześladowana i wyśmiewana.

Gość Halszkaa88
Rodzice traktują mnie w miarę dobrze, ale czasem reagują zbyt nerwowo, ponoszą ich emocje. Ich wzajemne niesnaski też mnie zniechęcają. Niby żyjemy poprawnie, ale wydaje mi się, że brakuje ciepła, miłości. Nawet mama powiedziała, że wyszła za mąż z rozsądku i teraz żałuje, że nie jest sama... Z facetami różnie bywa. Zwykle lgnę do tych wrażliwych, po przejściach, oderwanych lekko od rzeczywistości.