Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niphpihiphjnm lkbu

Nie chce mi się mieć dziecka

Polecane posty

Gość niphpihiphjnm lkbu

no normalnie mi się nie chce lubie swoje życie, moze nie jest zbyt ciekawe ale ustabilizowane i nie chce zmian mam meza, prace, lubie gotowac, sprzatac itp ale jakos do dzieci mi sie nie spieszy mam 28 lat, maz 32 i coraz czesciej mówi, ze chcialby syna a ja nie mam zamiaru w nocy wstawac do drącego sie dziecka, nie mam cierpliwosci, dla mnie przespana noc to swietosc, nie wyobrazam sobie podporzadkowania zycia takiemu małemu człowiekowi, jeszcze bym mu krzywde zrobiła

Gość niphpihiphjnm lkbu
ktos tak ma??

Gość niphpihiphjnm lkbu
niestety nasze zasciankowe społeczenstwo tego nie akceptuje i daje mi to dotkliwie odczuc:(

Gość dorotka7412
Mam to samo, dodatkowo nie lubię dzieci i nie zamierzam ich mieć.

Gość marta ;)
etam.., mam wielu zanjomych którzy dziecka nie planują i nikt mi się w życie nie wtrąca. a że ktoś za plecami coś "bąknie" to nie powód by wbrew sobie dziecko rodzić

Gość niphpihiphjnm lkbu
ja nie lubie tylko tych rozwydrzonych bachorów ale nie czuje nic jakwidze małe dziecko, zadnych emocji

Gość dorotka7412
Gdyby mąż mnie zmuszał do urodzenia dziecka to byłabym gotowa się z nim rozwieść. Widziały gały co brały.

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja też tak miałam i znalazłam sobie takiego męża, który w nocy wstawał do juniora itd itd.

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Młody ma już trzy latka i jakoś przywykłam do "posiadania" dziecka choć nie ukrywam, że całą najgorszą robotę po narodzinach odwalił mąż. Bardzo ich kocham i nie wyobrażam sobie życia bez nich a to że jestem śmierdzącym leniem to już inna bajka.

Gość marta ;)
nmie też do dzieci nie ciągnęło, miałam fajną pracę, ustabilizowane życe i było mi ztym dobrze. ale 3 lata temu zostałam postawiona przed faktem dokonanym (nie łączcie nigdy antybiotyków z tabletkami anty.) i powiem Ci, że teraz cieszę się, że tak się stało :) Mój syn jest pozytywnym facetem i cieszę się, że JEST;)

macierzyństwo nie jest obowiązkowe :) Sama spodziewam się dziecka i osobiście nie wyobrażam sobie nie mieć dzieci, ale szanuję, że ktoś myśli i robi inaczej .

Właśnie. Po prostu nie miej. To nie sztuka zrobić dzieciaka którego się nie chce...pytanie co dalej.

Gość powiemtak
jak poczytacie topik o nastolatkach które nienawidzą rodziców bo nie mogą wrócić do domu po 22:00 lun z innego idiotycznego powodu zycząim śmierci to rzeczywiście można zastanowić się ile sensu jest w powoływaniu naświat dziecka, które i tak wtzw, wieku buntu rozmagluje niczym bezduszny robot. Maluutkie kochane, ładnie ubrane, starsze pyskate z opuszczonymi spodniami lub makijażem wołającym o pomstę do nieba. Roszczenia i fochy. Potem kup im mieszkanie albo jesteś nieudacznikiem co to zrobiło a nie potrafi utrzymać. Tak jest w wiekszosci przypadków reszta to pobożne zyczenia lub nastolatek uciekający w swój świat i to świat w którym dla rodzica nie ma miejsca. Jak chcesz być ojcem musisz mieć duzo kasy:-)

autorko ... ja mam podobnie... mam prawie 30lat i moj maz mysli o dziecku tzn ja tez... ale ogolem wacham sie czy to juz ten czas - ogolem mysle ze bedzie taki czas ze zapragne tego i bede gotowa :) i mam nadzieje ze to uczuce przyjdzie szybko bo moj zegar biologiczny ehhh

Gość mario@
wiekszosc zdrowych fizycznie i emocjonalnie ludzi chce miec dziecko,jesli dla twojego faceta jest to posiadnie dziecka jest duza wartoscia, to moze sie okazac, ze bedzieciezmuszeni sie rozstac tak by kazde moglo zyc tak, jak chce i bycszczesliwym

Gość ula 77777777
to po co bralas slub jak nie chcesz dziecka

Gość oooooooogggggttttccccaaa
takie sprawy ustala sie przed slubem

Gość niphpihiphjnm lkbu
no nie wiedziałam, ze do posiadania dziecka potrzeba slubu!!!! własnie przez taką zasciankowosc ludzie maja przesrane w tym kraju

Ja też nie lubię jak mój syn się drze, marudzi lub gdy jest niegrzeczny. Nigdy nie byłam i nie będę mamusią co się zachwyca nad dzieckiem, nie uważam też żebym życie podporządkowała dziecku. Niby z jakiej racji? Ma 2 lata. Nieprzespane noce dają mocno popalić :o

Gość NasiviaM.
Ale tak jest w protokole przedmałżeńskim zaznaczone pytanie na temat potomstwa, jeśli odmówisz mężowi a w protokole podałaś, że planujesz potomstwo to może Twój mąż wnieść o unieważnienie małżeństwa ( to jeśli chodzi o kościół)

Gość NasiviaM.
a przyznam , że też mam dość mojego rozdarciucha

A pierdoły typu "realizuję się w macierzyństwie", "dzieci są rozkoszne" do mnie nie trafiają :o Owszem syn potrafi mnie rozbawić, życie bym za Niego oddała ale typowa "matką Polka" nie będę nigdy.

Gość powiem i ja ......
a czy Twój mąż zdaje sobie z tego sprawę że Ty nie chcesz mieć dzieci ?...powiedziałaś mu o tym wprost ?....przed ślubem były prowadzone rozmowy na temat dzieci ?

Gość jakdobrze wstać
ja nie chce żadnych obszczymurów, chce zyc spokojnie i dostatnio, a na takiego bachora tyle nerwów trzeba stracić i kasy tez nie lubiłam dzieci, nie lubie i nie bede lubic

Gość azzaz
Nigdy nie byłam miłośniczką dzieci ale od kad urodziła nam się córka nie wyobrażam sobie życia bez niej.Poprostu nie teskni sie za tym czego się nie zna.

Gość azzaz
i jeszcze jedno rozumiem że nie wszyscy uwielbiają dzieci ale czemu je odrazu nazywać np. obszczymurem? sama też byłas kiedyś dzieckiem obszczymurko.