Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skutki uboczne mnie przerazaja

Panicznie boje sie ciazy, pomozcie zdecydowac sie na tabsy. boje sie ubocznych s

Polecane posty

Witajcie, panicznie boję się ciąży mimo mojego wieku 23 lata. Studiuje, pracuje dorywczo... nie mam za dużo kasy na dziecko (gdyby sie trafilo). NIE MoGE SIE CHOLERA ZDECYDOWACA NA TABSY. PRzeraZaja MNIE SKUTKI UBOCzNE... POMOzCIE MI SIE NA NIE ZDECYDOWAC... LICZE nA WAS :)

Do tabletek trzeba mieć przekonanie. Ja brałam i byłam bardzo zadowolona. Z skutków to po ok 2 latach suchość i spadek libido. Ale ogólnie bardzo sobie chwaliłam i na pewno wrócę.

hmmm przeraza mnie najbardziej tycie bo jestem dosc "duza" i trzymam ostro diete... a jak czytam 10 kg... eh wiem kazdy inaczej. dzis juz mialam dzwonic sie zarejestrowac

Od tabletek się nie tyje. Tyje się od jedzenia większych porcji. Ewentualnie biust może trochę się zwiększyć ale to już zależy od tabletek.

tabletki daja 100% pewnosci ze nie zajdziesz w ciaze o ile je przyjmujesz regularnie i np. nie zwrocisz jakiejs. zanim zaszlam w ciaze przyjmowalam 7 lat, w ciaze zaszlam za pierwszym podejsciem, teraz powrocilam bo jednak boje sie nieplanowanych ciazy. nie ma nic lepszego na rynku niz antykoncepcja hormonalna. nie przytylam absolutnie nic. nigdy tez sie zle nie czulam po nich.

jak bym pewna nie byla to i tak przez pierwsze miesiac moge uzyc gumki... moj komfort podczas seksu=0. paniczny strach ze gumka peknie... wiem ze nie ma 100proc tab maja 99 a gumki? z 80...

" Zdesperowana Domowa Żona tabletki daja 100% pewnosci ze nie zajdziesz w ciaze o ile je przyjmujesz regularnie i np. nie zwrocisz jakiejs." nie daja 100proc... tylko 99 ... a z tego co widze tu na kafe ... nawet wiecej niz ten 1 procent kobiet tu jest ktore pomimo że braly regularnie tabsy zaszly w ciaze :/

autorko - nauwazniejsza jest swiadomosc - ze ciaza to nie koniec swiata - znajdz sobie odpowiedniego partnera ktorego bedziesz kochala i ufala ze jak zawioda wszystkie zabezpieczenia i bedzie ciaza to dacie rade ... na tym polega zycie i sex ludzi doroslych - trzeba zawsze liczyc sie z tym ze mozna zajsc w ciaze ... a co do 100proc skutecznosci - to jedynie 0 seksu !

dlugi jestem z partnerem... po prostu chce dla dziecka jak najlepiej. miec ja jak bede miala pieniadze zeby dac mu wszystko. wiem kazdy tak chce. tabletki dadza mi komfort psychiczny... nieraz unikam seksu przed panika... to chore na ten wiek do cholery.

autorko -> jesli ogolem czujesz ze mozesz miec dziecko - i tylko np. finanse cie ograniczaja to nie przesadzaj... nie ma co sie bac... a jak bedzie wpadka to i finansowo wszystko sie ulozy... czasem takie naturalne rozwiazania w zyciu sa najlepsze :) wiec glowa do gory i co ma byc to bedzie ...

tak chodzi tylko finansowo... mnie mam kasy ale gdyby byla dzidzia to pewnie oboje bysmy sie z tego cieszyli... muse sie jakos zmobilizowac do pojscia do lekarza i poprosic o zbadanie i recepte... wiem ze bedzie lepiej niz teraz

Zdesperowana Domowa Żona -> ile ty masz lat ? ze takie glupie rady jej dajesz? stosunek przerywany to jeden z najczestrzych i najmniej skuteczny sposob zabezpieczenia.. tzn zaden !

co do antykoncepcji najlepiej poradz sie ginekologa ,poniewaz napisalas ,ze jestes "duza" dobierze Ci odpowiednie z odpowiednia iloscia hormonow,osoby szczuple inaczej przyswaja hormony(szybciej)nie rob nic na wlasna reke.Lepiej zapobiegaj,niz potem myslec -co ma byc to bedzie...bo latwo nie bedzie ,jezeli nie jestes zdecydowana na to by byc w ciazy.:)

Musisz rozważyć wszystkie za i przeciw. Ja po tabsach nie przytyłam, tylko schudłam jakieś 2-3 kg. Cerę miałam jak marzenie, ale zaczęły mi się bolesne miesiączki, nie miałam już takiej ochoty na sex, po odstawieniu zrobił mi się mięśniak na macicy... erę mam jak w okresie dojrzewania...

Zdesperowana Domowa Żona -> ale moje pyt jest nadal aktualne ... ile masz lat ze dajesz takie rady - kobiecie - zeby stosowal tyle zabezpieczen - jak to nie o to chodzi ... poprzez stosowanie tab + przerywany + gumki... gdzie jest radosc z seksu... tu raczej chodzi o psychike osoby i wiedze ze zadne zabezpieczenie nie daje 100proc. pewnosci ... nawet polaczenie roznych zabezpiczen

Gość koldejn
Witaj, wszystko zależy od tego czy jesteś w stanie zaakceptować wszystkie skutki działania pigułek "antykoncepcyjnych". Działanie wszystkich polega na blokowaniu przysadki mózgowej, która nie zawsze da się oszukać i może dochodzić do owulacji. Jednocześnie pigułki nie dopuszczają do prawidłowego wzrostu tkanki wyścielającej macicę, w której zagnieżdza się zapłodnione jajeczko, co to znaczy - tabsy mają też działanie wczesnoporonne.

żona-swojego-męża --> mam 30 lat jak musisz juz koniecznie wiedziec. radosc z seksu daje pewnosc ze nie bedzie z tego niechcianych dzieci. spuszczanie sie do srodka nie nalezy do niezbednych aspektow udanego seksu! tabletki daja komfort psychiczny, ja uwazam, ze prawidlowo brane przez normnalna zdrowa osobe daja 100% zabezpieczenia, ale tez dodatkowo wcale ten facet nie musi sie spuscic do srodka - notabene niby co to za przyjemnosc dla kobiety??

To, że twoja mama nigdy nie barała tabletek i ma mieśniaka nie oznacza, że mój nie zrobił się po tabletkach. A i jeszcze jedno, jeżeli autorko masz nieregularne cykle to po tabletkach powinny ci się wyregulować.

Zdesperowana Domowa Żona -> wiec moze przeczytaj ulotke tabsow.. i bedziesz wiedziala ze nie daja 100procent pewnosci !!! i prosze cie nie pisz takich glupot - bo potem wchodzi jakas nastolatka na kafe io czyta ze 30letnia kobieta pisze ze tabs daja 100proc pewnosci ... a potem placze.. bo znajduje sie w tym 1proc gdzie pomimo regularn. brania tab. organizm reaguje inaczej !!!! a co do przyjemnosci ... uwazaj kochenie wyjdz bla bla zaloz gumke o jezu czy wzielam tab.. tak to napewno wprawia kobiete i jej partnera w radosc z seksu ...

Gość jak się tak boisz
Jak się tak boisz to i przy tabletkach będziesz panikować. Ja brałam tabletki kilka lat, nic nie przytyłam, cera bez zmian, bo zawsze miałam bezproblemową, jedynie z czasem przyszło osłabienie libido, teraz już znaczne, dlatego poważnie rozważam odstawienie, zwłaszcza, że z jakiś czas chcemy jednak mieć dziecko, więc chcę dać organizmowi odpocząć. Jedyne co mnie przeraża to kilka miesięcy seksu z gumką :( Nie lubię, ani ja, ani mój mąż.

"Zdesperowana Domowa Żona moim zdaniem i zdaniem lekarzy daja 100% o ile zazywane regularnie, niezapominane itd." twoim zdaniem... hmmm... wiesz moim zdaniem to mozna powiedziec ze niebo jest zielone... a prawda jest inna ! wiec nie wprowadzaj tu ludzi w blad !!! i serio przeczytaj moze chociaz jedna ulotke ...

Zdesperowana Domowa Żona zona swojego meza --> tak, a najwieksza radowc z seksu daje niezabezpieczenie sie wogole.. no ty juz wymyslasz, nie kazdy jest taki prorodzinny jak ty. chodzi o znajlezienie jednego srodka antykon. i wiara ze zadziala... a jak nie to kurde dorosly czlowiek decydujacy sie na sex powinien wiedziec ze nie ma 100proc zabezpieczenia !!!!!