Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EnergyStar

Urojona ciąża? Ciąża?

Polecane posty

Gość EnergyStar

Witam Czy istenieje możliwość abym była teraz w 5 miesiacu ciazy, jezeli ostatni stosunek odbylam w polowie kwietnia, spoznial mi sie okres w maju i zrobilam test: negatywny. Dodam że mam bardzo nieregulrne miesiaczki od zawsze. tydzien pozniej poszlam do ginekologa, zrobil mi usg dopochwowe i stwierdzil ze mam nieregularne jejeczkowanie i przepisal mi pigulki antykoncepcyjne, ktore biore od konca maja od dnia plamienia(chyba nie moge miec normalnego okresu bo nie jajeczkowalam prawdopodobnie). Biore juz 4 opakowanie, pomiedzy nimi mialam krawienia a raczej plamienia- wszystko planowo. Ale mam wrazenie ze wszystko jest oparte na domyslach... czy jest jakies prawdopodobienstwo ze moge byc w ciazy?

Gość cyki cyki
Wizyta u gina i badanie - w 5 miesiącu miałabyś dziecko, które NA PEWNO widać.

Gość EnergyStar
No u mnie nic nie widac... objawow jako takich nie mam. mam wrazenie ze mi sie przytylo ale to przez to baaaardzo nieregularne jedzenie i brak ruchu przez ostatni miesiac.

Gość a jesteś pewna tej
idź znowu do gina i nie kombinuj dłużej. A ruchów tak czasem nie czujesz już? Bo to pora na ruchy dziecka.

Gość EnergyStar
Jeżeli mam te plamienia miedzy opakowaniami i usg nic nie wykrylo wtedy to chyba nie moge byc w ciazy? Dodam, że oczywiscie sie zabezpieczalismy prezerwatywa

Gość a jesteś pewna tej
cyki cyki miała na myśli że na usg podczas wizyty u gina na pewno nie ma szans na przeoczenie ciąży. Poza tym samo badanie ręczne wykrywa o wiele mniej powiększoną macicę niz w 5mies. (kilkutygodniową ciaże sie też tak wykrywa)

Gość EnergyStar
Nic nie czuje.. ani mi cycki nie urosły, ani nie mam mdłości. Naschizowały mnie jakies programy o ciazach niezauwazonych..

Gość EnergyStar
No tak na dobra sprawę jak to opisałąm to stwierdzilam ze to raczej nierealne :) nie mam objawow ciazy, robilam test i bylam u gina.. mam plamienia, przeciez nie wystepowaly by az 4krotnie, nawet jezeli wywolywane mechanicznie przez pigulki...

Gość nienoooooooooooooooooooooooooo
ale ty autorko esr chora psychicznie :O nie wiesz co to jest ginekolog?

Gość EnergyStar
Aaa czytałam że gin może przeoczyc ciaze jak jest we wczesnym stadium, ale chyba jakby nie mial pewnosci to by nie przepisywal pigulek..

Gość EnergyStar
Oczywiscie ze wiem, przeciez bylam u ginekologa skoro robil mi usg :)

Gość cyki cyki
Miałam oczywiście obraz na usg, bo brzucha to można nie mieć nawet do 7 miesiąca. Dziecko w 5 miesiącu wygląda jak mały człowiek, nie da się go przeoczyć ;) Nie schizuj, nie ma po co.

Gość EnergyStar
Ja usg robilam w maju, nie teraz. Teraz nie chodze do gina bo mam przepisane pigulki na caly rok i tyle. Zrobie test :) najlepiej :d w sumie kazdy moglby sie tak schizowac jak ja.. mam okres 4 miesiace ale boje sie ze jestemw ciazy. Chociaz mialam robiony jeden test dwa tygodnie po spodziewanej miesiaczce w maju i potem usg.. i kochalam sie w gumce :)

Gość cyki cyki
Ja tam nigdy nie miałam szajby pt. ciąża przy pigułkach. Pigułki i gumka i ciąża? :O No daj spokój!

Gość EnergyStar
Wtedy tylko gumka. Pigulki dostalam po wizycie u gina w maju. stosunek byl w kwietniu z gumka :)

Gość EnergyStar
Dobra nic, zrobie test i bedzie ok :) seks w gumce nie powinien doprowadzic do ciazy. na dodatek robilam test, bylam u lekarza. dał mi pigułki bo stwierdzil ze tak uda mi sie okres regulowac i zabezpieczac gdyz nie moge sobie wyliczac dni plodnych kiedy mam takie nieregularne miesiaczki.. od czterech miesiecy miesiaczkuje i nie mam objaowow ciazy poza przytyciem :) ale skoro jadam w Macu co drugi dzien to sie sobie nie dziwie ;< aczkowliek gruba nie jestem, plaski brzuszek jest:)

Gość EnergyStar
a własnie, w nacisku w piatym miesiacu brzuszek jest dosc twardy czy nie ma zadnej roznicy? przeciez to dziecko musi gdzies sie rozwijac..musi byc jakakolwiek zmiana

Gość cyki cyki
Kurcze, weź przestań, bo sory, ale to już nawiedzenie :O Macica się powiększa. Ja jestem w 13 tc i lekarz mi dokładnie pokazał wielkość na brzuchu. Nic nie można naciskać!