Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurde boli ;////

nie wiem co robić tak mnei boli głowo pomocy

Polecane posty

Gość kurde boli ;////

co mam robic jestem w 4 miesiącu ciąży a dzisiaj głowa mi pęka że zaraz umre apap nie pomaga :( jak mnei głowa tak mocno boli to potem wymiotuje ech

najlepiej idz spac, nic poza paracetamoloem w ciazy nie wolno mozesz spróbowac wcierac Amol w skronie moze pomóc. Niektórzy tez uwazaja, ze na bol glowy pomaga wypicie na raz minimum pol lita wody.

bo apap to jak biseptol nie pomoże, ale i nie zaszkodzi hi hi ja brałam 2 apapy, też byłam w 4 mieszku jak mnie straszliwy ból dopadł, ale przeszło dopiero nastepnego dnia

Gość kurde boli ;////
kurde tylko że nawet jak sie połoze i robie okłady to nic nie daje jak leże to zaraz na wymioty mnie bierze ale tylko przy bólach głowy :(

Gość kurde boli ;////
to nie pirwszy raz nie chce wymiotować ale tylko to mi pomagało wcześniej 2 razy wymioty i głowa nie bolała już ale nie chce :( nie chce sie kłaść by zwymiotować;/

Okłady najbardziej wskazane. Jak nie pomagają weź amol i masuj skronie- powinno choć trochę uśmierzyć ból.

Gość Do autorki.....
masz niesety migrene ktore sa dosc czeste w ciązy zrob sobie mocna kawe z sokiem z cytryny - powaznie i sie połóz jak dasz rade. Ja jestem migrenowcem i wiem co to za bół tylko ja nie moge sie polozyc bo mi czacha tak pulsuje ze mam wrazenie ze zaraz sie rozpadnie wiec musze siedziec przez caly atak w fotelu oparta. I w ciazy tez mialam ataki i pilam kawe z cytryna pomagalo.

zrób sobie kawe parzoną z cytryną (tak jak herbata z cytryną) to bardzo pomaga na ból głowy tylko nie wiem czy możesz kawe pic, ale jak jej regularnie nie pijesz to myślę że od jednej filiżanki nic złego się nie stanie :)

Gość kurde boli ;////
ja nie lubie kawy a moze być rozpuszczalna? z 2 łyzeczek z mlekiem innej nie wypije chyba;/

nie dolewaj mleka bo wszystko się odzieli kawa osobno mleko i cytryna też :D ja tak kiedyś zrobiłam :)

łącze się z Tobą w tym bólu. Mnie też boli :( tylko ja wiem od czego!!! i aż mi się myśleć nie chce na ten temat, ech ze tez życie nie jest prostsze :(:(

nie dolewaj mleka bo wszystko się odzieli kawa osobno mleko i cytryna też :D ja tak kiedyś zrobiłam :)

Gość kurde boli ;////
od czego cię boli?? kurde spróbuje najwyżej zwymiotuje ją bo nie nawidze kawy;/ a głowa mnie boli od x czasów ale nigdy nie zgłaszałam tego lekarzowi co jakiś czas mnie chyta czasami na tydzien że żyć sie nie chce;/

Mnie w zeszłym roku bolala ale tak ze tracilam przytomność. No i okazalo sie ze mam problemy z zatokami. Mialam operacje, mialo byc fajnie i co? Kilka tyg temu zaczela bolec. Jutro mam wyniki badań, ale już wiem ze to to bo boli tak samo i wyć mi sie chce jak pomysle o kolejnej operacji i ze bede musiala robaczki zostawic na tak dlugo :( A najbardziej przeraza mnie mysl ze nawet jesli jakos to zorganizuje to za rok no moze byc to samo. I co? co roku beda mnie kroić? Bez sensu :(

Gość kurde boli ;////
wolałabym by mnie pokroili co roku jak ma mnie przez rok nie boleć;/

Moze powinnas jednak wybrac sie do lekarza zrobic jakies badania? tomograf czy nawet zwykle RTG na początek? Od czegoś boli... Poszukaj jesczze u siebie w miescie kliniki bólu i spróbuj sie tam zarejestwować jesli to mogreny to tam Ci powiedzą jak z tym walczyć. Pewnie teraz w ciazy to bedziesz mialą utrudnione diagnozowanie akle po porodzie nie zaniedbaj tego!

Gość kurde boli ;////
nie zdązyłam zrobić łyczka i już poszłam do wc;/ to jest straszne;/

Gość annaklaudia
mialam to samo jak zatrulam sie barszczem ukraińskim. myslalam ze umre. tez bylo tak goraco jak dzis. latalam wymiotowac co 10 minut. pomógl sen i zimny kompres na glowie