Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona1111111111111111

Ślub cywilny i wesele. kto ze mną?

Polecane posty

Gość ona1111111111111111

Witam, zakładam nowy topik, ze względu na to że inny o podobnej tematyce jest przeterminowany;) Zapraszam wszystkie dziewczyny w podobnej sytuacji o branie udziału w dyskusji. Podzielmy sie doświadczeniami i spostrzeżeniami. Musimy sie trzymac razem, w końcu jesteśmy mniejszością:) Ja zaplanowałam ślub na czerwiec 2012. Bedzie cywilny i 130 osób na weselu. zapraszam

Gość ivon von raszplon
to ja zapytam, jaką suknię planujesz, taką ślubną czy taką elegancką ale mniej strojną, to mnie nurtuje bo zawsze myślałam, że do cywilnego pójde w takiej eleganckiej sukience i już a tu się okazuje, że teraz panny młode kościelne i cywilne nie różnią się wcale:(

Gość ona1111111111111111
Idę w sukni slubnej, jak najbardziej. Nie beza, bo takie mi sie nie podobają ale na pewno ślubna. Nie założyłabym wieczorowej, chyba że wyglądałaby na ślubną. Jeżeli już jakąś spokojną chciałabym włożyc to było by cos a,la http://www.madonna.pl/pl/sanpatrick.php?s=56.clamor lub taka : http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=121.fiona najpierw pomierzę i wtedy zobacze co mi pasuje

Gość ona1111111111111111
Ivon von raszplon nie wiem czemu miałaby być inna w cywilnym. To też ślub, a czysta już chyba żadna na ziemi nie jest jak idzie do śliubu;)

Gość ivon von raszplon
ta koronkowa mi sie podoba, uwielbiam koronki

Gość ona1111111111111111
jest mnóstwo slicznych kiec, wrzuciłam pierwszą lepszą, ładniejszą. Ja się nie nastawiam bo moze okazać sie ze ta na oko ładna dla mnie może kompletnie nie pasować na moja figurę. A ty planujesz ślub Ivon?

Gość ivon von raszplon
nie mogę powiedzieć ze planuję, byc może kiedys będę, pewnie bym chciała ale nie jestem jeszcze pewna czy znalazłam swojego księcia

Gość ona1111111111111111
Ivon, a jak wieczorówke to np taką: http://www.madonna.pl/pl/lasposa.php?s=17.fanal prinzesska28 wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Ja tak jak pisałam jeden raz w życiu nie bede wymyślać z suknią bo zawsze w wyobrażni wymyśliłam a potem szukałam podobnej i nie było:) wiem tylko że raczej A bedzie mi pasowała bo mam 165cm/50 kg i uwielbiam kamyczki swarowskiego. Wogóle sroka jestem

Gość ona1111111111111111
prinzesska28, jak ludzie odnieśli się do info że to tylko cywilny? Jestem z rozwodnikiem także cywilny ale ja koniecznie chce wesele no i bedzie. Co prawda staramy sie o unieważnienie ale to potrwa.

ja cywilnego nie biore odrazu koscielny :) date dopiero bedziemy ustalac w przyszlym miesiacu.. slub za rok w sierpniu :)

To tak jak ja...moja suknia byla na kole z taka ozdoba na szyje wyszywana krysztalkami , diadem tez dyl jedna wielka blyskotka...

Gość ona1111111111111111
Lady Love, oczywiście że jeżeli możecie to kościelny. Ja moge tylko cywil:) prinzessa28 - czyli też miałaś normalnie ślubną? mieliście zespól czy d,Ja?

Lady to fajnie... Wiesz ja bralam slub w Niemczech tu nikt krzywo nie patrzyl ze tylko cywilny. Chce wziasc koscielny ale moj maz jest ateaista i musze go przekonac... Rodzice nie byli zachwyceni tym a chrzestna przez to nie przyleciala na slub...

Gość ona1111111111111111
U mnie z kolei na początku rodzice byli super szczesliwi: mam nowoczesnych, znających żji, nagycie rodziców, ale po miesiącu od informacle mama powątpiewa czy suknia ślubna to dobry pomysł. Oczywiście, zrobie jak uważam i założe taką kiecę jaka mnie zachwyci. wesele mam w czerwcu takze za miesiąc już sie poumawiałam na mierzonko, ponieważ chcę wyporzyczyc więc musze troche wcześniej zaklepać sobie kreację No tak w Niemczech inna mentalność. Moi przyjaciele są szczesliwi, rodzinka też, nawet babcia- moherkowy beret;) popiera że lepiej tak niż na kocią łapę

Gość ivon von raszplon
mój znajomy jest ateistą i wzięli ślub w kościele, ona katoliczka wiec normalnie a on miał specjalną wersję przysięgi, w której nie było mowy o bogu, było ok, ona szczęśliwa a on nie zmuszał się do wypowiadania słów, w które nie wierzy, rodzina to zaakceptowała

Gość ona1111111111111111
No widzice, nie ulega wątpliwości że kościół powinien unowocześnić doktrynę. Nie wierzący staje przed ołtarzem, a wierzący rozwodnik nie może. Nie przeszkadza mi to absolutnie,że Twoj znajomy wziął ślub w kościele,a nawet popieram! Tak powinno być, tylko ta nasza Polska taka ograniczona

Wiem znam procedure-problem jest w tym ze on nie cierpi kosciola ale ja mam czas w nastepnym roku mam nadzieje ze bedzie koscielny. Ja tez mialam najpierw mysli czy wypada itd. Ale slub jest czyms wyjatkowym i moim marzeniem zawsze byla piekna suknia jak kazdej kobiety. Czulam sie wspaniale tego dnia i nie zaluje tego ze mialam prawdziwa suknie bo nikt nie patrzyl krzywo, wrecz przeciwnie. Ale to jest wasza decyzja najwazniejsze zebys ty sie dobrze czula Lady a ty masz juz pomyls na suknie?

Gość ona1111111111111111
Zamowiłam skrzypaczę na cywilny, zeby było bardziej uroczyście, zamowiliśmy piękną salę.zastanawiałam sie jak rozegrać sprawę błogosławieństwa, ale stwierdziliśmy z rodzicami i teściami, ze zrobimy błogosławieństwo. Przecież to w sumie rodzice błogosławią na nową drogę życia

Gość barbara strason
ona111111111 jakie są wasze daty urodzenia oblicze Ci czy rok 2012 jest korzystny dla Was jeśli chodzi o ślub

hej prinzeska a gdzie mieszkasz w Niemczech? Tez mialam tylko slub cywilny Ja mieszkam w Berlinie :)