Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona1111111111111111

Ślub cywilny i wesele. kto ze mną?

Polecane posty

też cywilny i też na czerwiec :) tylko bez wesela, robimy obiad weselny i tyle na którego planujecie? :)

Gość ona1111111111111111
Jestem, musiałam dom ogarnąć. My zaplanowaliśmy na 16 czerwca. barbara strason- a jak to obliczysz kochana? lepiej mi wywróż czy mój stary unieważnienie dostanie;) fellow_ a czemu nie robicie wesela? pytam ponieważ najczesciej ludzie robią przyjęcie po cywilnym i chciałabym wiedzieć dlaczego? czy jest to sprawa kasy, upodobań czy może byliście w poprzednich związkach? Ja nie miałam ślubu i wesela więc postanowiliśmy ze zrobimy wesele, ale gdybym byla rownież po rozwodzie to zrobiłabym przyjęcie

Gość ona1111111111111111
ja tez właśnie mam nadzieję że nikt mi tego dnia nie zepsuje zadnymi uwagami ze to tylko cywilny itd Chciałabym zeby wszystko poszło tak jak zaplanuje, dlatego już uzgadniam muze z zespolem, kwiaty, autko, żeby pozniej nie było że cos nie tak

Gość luzekfruzek
a ja jestem poltoratygodniowa mezatka:) byl slub cywilny i wesele!!!!

Mysmy zorganizowali nasz slub w od lutego do czerwca z odleglosci 300km. Masz jeszcze duzo czasu, zaplanuj wszystko na spokojnie to nie Bedziesz miec nerwow i wszystko Bedzie dobrze.

jeśli na weselu ma byc np 70 osób to one wszytskie sa obecne w urzedzie stanu cywilnego??? jest tam tyle miejsca?? czy tylko maja na wwesel saproszenie? jak to jest?

Gość ona1111111111111111
luzekfruzek- gratulację!!!!!!!! jak poszło, wszyscy zadowoleni? czy rowniez któreś z was jest rozwodnikiem?

Gość ona1111111111111111
sorki za takie bezposrednie pytanie:) poprostu ludzka ciekawość

Gość luzekfruzek
tak, rozwodnik. poszlo w miare ok. nie robilam mega duzego wesela, tylko rodzina i przyjaciele. wyszlo nas 55 osob. byl fotograf, dj+wodzirej, zabawa do rana... super bylo;) mialam sukienke szyta na zamowienie, wlasnego projektu. krotka, biala, bialutenka:) bialy kwiat we wlosach, mocny makijaz. i piekny buckiecik plus butonierki.

Gość ona1111111111111111
Wspaniale,ja też nie moge sie doczekać, cieszę się że czsy się zmieniły i mozemy mieć więcej swobody, jestem ze swoim facetem juz 6 lat i po roku bycia razem jak przychodziła do głowy myśl o ślubie to matko..... nie realne wesle+ cywilny. Dlatego bardzo się cieszę ze jesteście ze mną dziewczyny i że łączą nas wspólne wydarzenia:)

Gość luzekfruzek
a przestan, ja zawsze wiedzialam,ze bede miala wesele:) moze tylko welon mi nie pasowal,ale przede mna byla para, gdzie panna mloda miala suknie-typowa slubna i welon. nie widze nic w tym dziwnego. wszystkich zapraszalam do usc. nie przyszly chyba tylko 2 osoby, dopiero do restauracji. zamowilismy pana ,ktory pieknie nam gral, po wyjsciu z usc goscie rzucili w nas pieniazkami, platkami roz. mialam pieknie ozdobiony samochod kwiatami, no niczym sie to nie roznilo od slubu ksocielnego oprocz tego,ze nie bylo kosciolu:) tez jestesmy ze soba ponad 7 lat. kupe czasu. zdarzylismy zmajstrowac dziecko 4 lata temu, otworzyc firme i poczulismy,ze nadszedl czas zeby miec ten papierek i przezyc ten dzien.

My właśnie obchodziliśmy pierwszą rocznicę ślubu. Cywilnego :) Mieliśmy wesele, ja byłam w białej sukience, ale nie takiej typowo ślubnej. Ja jestem po rozwodzie, więc kościelny odpadał. Wesele robiliśmy w takim pałacyku, gdzie był piękny ogród i tam wzięliśmy ślub (przyjechała pani z USC z jednym pracownikiem i wyszło naprawdę super). Wszyscy zaproszeni na wesele goście mogli być w ten sposób na ślubie.

Gość ona1111111111111111
No właśnie my rownież chcemy już tego papierka bo to niby tylko papierek ale jednak.... ważny:) Ja też nie daruję weslela , pamiatka musi byc

Gość luzekfruzek
tez marzyl mi sie slub w plenerze. niestety u nas pani kierownik sie nie zgodzila, mimo iz wynajelam konsultanta slubnego do tego. zazdroszcze slubu w plenerze-dosownie zazdroszcze...:)

Gość ona1111111111111111
Ja tez o tym myślałam, u mnie pewnie tez nie wchodziłby plener w grę, nie wiem jak mają zamiar zmieścić 130 os w tej salce, ale to nie moj problem. uprzedze pania urzedni ze tyle os na pewno bedzie, niech główkuje.

Gość luzekfruzek
a kiedy ten slub? w 2012? spokojnie, moze nie wszyscy beda to raz, a dwa do tego czasu juz na pewno bedzie mozna organizowac sluby w plenerze bez zadnej zgody tylko bedzie sie liczylo widzi mi sie panstwa mlodych. ja podpisywalam taka petycje i moja konsultantka slubna mowila,ze powinno dojsc to do skutku. takze moze zacznij szukac miejsca na slub w plenerku:) swoja driga 130 osob to naparwde duzo. ja myslalam,ze mam duza rodzine bo ponad 20 osob ode mnie tylko, ale wy to chyba macie po 10cioro rodzenstwa:) tyle,ze ja nie zapraszalam cioc piatej wody po kisielu, ktorych nie widzialam 5 lat czy wiecej. wyslalam zawiadomienie po prostu do tych osob:) i znajomi ok 20 osob, ale tylko najblizsze mi grono,mi i mojemu mezowi:) to byl nasz sczzegolny dzien i wiedzialam kto ma byc a kto nie. nie zastanawialam sie ani chwili. na sile nikogo nie zapraszalam.

Gość wooool
Rzeczywiscie mamy dużo rodzenstwa ale tez sporo przyjaciól, ja rowniez olałam ciotki ktore raz na oczy widzialam, Pewnie ta liczba ulegnie pomniejszeniu znając życie zazwyczaj tak bywa ze ok 15 os odmawia, zaproszenia bede wysyłać dopiero luty/ marzec, także jeszcze sporo moze sie zmienic. Jezeli chodzi o plener to nie ma u mnie w miescie jakis przepieknych miejsc i nie ma konsultantki ślubnej, także raczej zdecydowałabym sie na slub na terenie hotelu w ktorym bedzie wesele. Na zewnątrz jest przepieknie fontanny, mnóstwo zieleni, piękne kwiaty. Tak moze byłoby najwygodniej, w sumie to nawet w innym miejscu ciężko byloby zorganizować krzesła, dekoracje itd, tylko oby pogoda była. Powiedz luzekruzek ile kosztuje taka konsultantka?

Gość ona1111111111111111
sorki, nicka z innego tematu nie zmieniłam;) gapa

Gość ona1111111111111111
była żona i super, nie możemy sie skazywać na jakąś przyszłość ktorej nie chcemy i tak samo mozemy decydowac o przyszłości, Ciesze sie Twoim szcześciem:) No własnie ja założe taką suknie ślubną ale tylko dlatego że panną młodą nigdy nie byłam,

Tak, też słyszałam, że te przepisy ze ślubami w plenerze mają się zmienić. Teraz to rzeczywiście widzimisię urzędnika. My jako oficjalny powód podaliśmy właśnie to, że będziemy mieli dużo gości i nie zmieszczą się wszyscy w sali ślubów. Ale to było bez sensu, bo mieszkamy w dużym mieście i jest tu duża sala, gdzie zmieści się spokojnie ponad sto osób. Ale wesele robiliśmy pod miastem i to już inna gmina i w innym urzędzie wszystko załatwialiśmy. Tam by się wszyscy rzeczywiście nie zmieścili, ale nie wiem, dlaczego tam mielibyśmy brać ślub (w miejscowości, z którą nie mamy nic wspólnego, tyle tylko, że na terenie tej gminy jest ładny dworek :) ) W każdym razie, kierowniczka tamtejszego USC tak nam poradziła, napisaliśmy taką prośbę, ona się zgodziła i było ok. W każdym razie, zgodę na taki ślub wyraża urząd, któremu podlega to miejsce w plenerze. Wystarczy znaleźć takie miejsce na wesele, gdzie wiadomo, że urzędnicy USC przyjeżdżają :)

My jestesmy oboje po rozwodzie. Po tym jak moj exmaz mnie po tylu latach zostawil , postanowilam ze bede sama. Z tego zalorzenia po 4m niewiele zostalo...bo poznalam swego m. 24.12 mi sie pod choinka oswiadczyl , w lutym zarezerwowalismy termin. Mielismy biale golebid, piekna pogode, tort wielopietrowy, dja itd.

Gość jasmina_1205
Witam, Ja również planuje ślub cywilny na maj 2012. Ponieważ nie chcemy tradycyjnego wesela wymyślilismy, ze rodzinę po USC zaprosimy na obiad, natomiast przyjaciół i te osoby z rodziny, którym odpowiada taka forma, wieczorem do klubu.

Gość ona1111111111111111
Właśnie ja zamierzam spróbować z plenerem,zawsze fajniej, ciekawiej to wygląda niż w usc tym bardziej ze u nas ta sala zmiesci maks. 80 os i jest niby wyremontowana, ale to nie to.No zobaczymy co z tego wyjdzie. Widzisz prinzesska tak bywa z tymi facetami, jak nie chcemy to ich pełno i jeden lepszy od drugiego, natomiast kobietki ktore na siłę szukają, mają problem. ja też po 5cio letnim związku postanowiłam ze koniec z facetami, tylko zabawa, imprezy i skupianie sie na sobie, ale po 6 mies poznałam mojego narzeczonego :) i tak juz 6 lat

Gość ona1111111111111111
witajcie, prinzesska28 mój mail kasia-karmel@wp.pl poproszę o foto sukni:) No u mnie jakoś tak dużo tych ludzi wyszło ale juz dzis sie dowiedzialam ze 6 na pewno nie przyjdzie takze ostatecznie pewnie wyjdzie ok 120 os. jasmina_1205 oczywiście że to dobry pomysł, z rodzinka na obiad a znajomi klub, super, ja jakoś u[parłam się na to wesele, i tak już zostanie;) Każdy znajdzie dla siebie indywidualne rozwiazanie, ważne abyśmy nie czuły ze jest to wydarzenie mniej ważne, mniej podnisłe niz slub kościelny