Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Dziewczyny moja córka w wieku 6 m-cy miała zdiagnozowany refluks moczowy I-II stopnia. Od tamtej pory jesteśmy na Furaginie i wszystko jest ok. Dziś córka ma 14 m-cy i moja Pani Doktor już drugi raz spróbowała odstawić Furagin i za pierwszym razem musieliśmy wrócić do Furaginu bo wyniki się pogorszyły. Teraz jest ten drugi raz i wyniki zrobiły się okropne. Leukocytów 25 i skupiska. Jutro mamy powtórzyć badanie i jeśli się potwierdzi lecimy z Bactrimem i znowu będziemy brać Furagin. Jak długo to potrwa? Ile czasu musi brać ten Furagin by całkiem wyzdrowiała? Jestem bardzo podłamana tym wszystkim. Bardzo bym chciała by już była zdrowa. Macie jakieś doświadczenia z tym dziadostwem? Z przerażeniem myślę o tym, że miałaby mieć znowu cystografię robioną.

Gość mamaaaa
Moj maly mial zapalenie ukladu moczowego kiedy mial miesiac, spedzilismy wtedy 11 dni w szpitalu. Lekarze podejrzewali refluks, i w wypisie dostalismy zalecenie wykonania cystografii i furagin oczywiscie. Nasza pediatra kazala z tym badaniem czekac poniewaz u tak malych dzieci refluks najczesciej sie cofa. Obecnie maly ma rok, furaginu nie bierze juz dobre dwa miesiace i odpukac wsystko jest dobrze.........badanie wciaz nie wykonane poza usg brzucha i chyba nie bedzie juz takiej koniecznosci. U nas moc ogolny wychodzi ksiazkowy, ale mamy problem z posiewiem poniewaz podczas tamtego pobytu w szpitalu maly zlapal paleczki ropy blekitnej, ktore jak sie okazalo (po pobraniu moczu z cewnika, ktory byl czysty) znajduja sie powierzchniowo pod napletkiem i niestety wychodza w posiewie a to diabelstwo bardzo ciezko jest wytepic.

Gość brata
jakie sa objawy?tylko z badania moczu mozna wykryc?