Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hsgdaga

WSZYSTKO O JAJNIKACH I TORBIELACH - RYZYKO CIĄŻY ??

Polecane posty

Gość hsgdaga

Czy jest jakaś różnica, z której strony pojawi się torbiel na jajniku? I czy ma wpływ na zajście w ciążę?

Gość oliwika00
Nie ma różnicy. Możesz miec albo po lewej albo po prawej, w zaleznosci gdzie ta torbiel bedzie chciala byc :)

Gość oliwika00
oczywiscie zdania są podzielon.e slyszalam kiedys jakgin mowi ze na torbiele najlepsza ciaza, a torbiele wykluczaja ciaze. wiec kolo sie zamyka. wylecz torbiele i do roboty :)

Gość hsgdaga
W tym rzecz, że nie chcę być w ciąży. Zażyłam tabletkę 72h po, w niedzielę odbył się stosunek. Prezerwatywa nieuszkodzona, niepokoję się o płyn, nie jestem pewna, czy przez przypadek się nie dostał do środka... A torbiel mam na prawym jajniku 6 cm, w sumie jajnika nie widać.

Gość smutno mi dzis
ale lewy może normalnie funkcjonować

Gość oliwika00
jezeli zazylas tabletke to nie powinnas byc w ciazy, tym bardziej jesli masz torbiel i to taka duza. musisz isc do gina zeby ci to usunal. bol przy pekaniu jest nie do zniesienia

Gość oliwika00
to moze wy mi pomozecie Mam 19 lat. Od roku współżyje z chłopakiem. Wcześniej żadna pozycja nie sprawiała mi bólu. Jednak od pewnego czasu to się zmieniło. Szczególnie pozycja ''od przodu'' to okropny ból. Jakby ktoś kuł mnie igłą w środku. Na badaniu ginekologicznym dowiedziałam się, że mam dużą macicę, i tyłozgięcie. Miesiączki raczej regularne, co 25-29 dni. Bolesne, obfite. Trwają zwykle 7 dni. Zmartwiłam się trochę, bo kilka razy była możliwość zajścia w ciążę, jednak stety bądź niestety nie zaszłam. Boję się co może być powodem tych dolegliwości. Dodam jeszcze, że czasami swędzi mnie tam i niekiedy mam plamienia silne, przezroczyste. Co to może być?

Gość hsgdaga
Byłam dzisiaj, kazała mi wziąć tabletkę. Bardziej była przejęta torbielą.. Podobno mam tak za każdym razem, gdy dochodzi do owulacji, po prostu pęcherzyk nie pęka i tworzy się torbiel na jajniku... Ale właśnie chciałabym wykluczyć ciążę w tym przypadku... Okresy mam nieregularnie :/

Gość oliwika00
wydaje mi sie ze taka duza torbiel wyklucza ciaze. chyba ze zdazyl sie cud i twoj chlopak ma plemniki mutanty :)

Gość hsgdaga
Skoro torbiel zrobił się na prawym jajniku, to znaczy, że owulacja zaczynała się z prawej strony, w tym miejscu pęcherzyk Graffa nie pękł i utworzył się torbiel. Czy jest inna możliwość?

Gość oliwika00
myslalas o ednometriozie??? to tez zwiazne z torbielami. a napisz ile masz lat, bo to tez wazne ;)

Gość hsgdaga
Mam 17 lat, także stąd moje obawy..

Gość oliwika00
Ja mam 19. Nie chce Cie straszyc, ale wierz mi ze taka torbiel jest niebezpieczna. Przede wszytskim zrob test.

Gość hsgdaga
Wiem, jestem pod stałą kontrolą ginekologa. Jednak obawy mam, nie chcę być w ciąży.... A ten płyn nie jestem pewna, czy dostał się do środka. Było zabezpieczenie, a na dodatek wcześniej dużo pieszczot..

Gość oliwika00
zajsc tak latwo nie jest w ciaze. poza tym z twoimi problemami to wierz mi ze nie tak latwo. sama mam powazne i wiem co mowie ;)

Gość hsgdaga
To co byś zrobiła na moim miejscu?

Gość oliwika00
kiedy to bylo ten seks i kiedy okres powinnas miec?

Gość hsgdaga
Ostatnio miałam okres 22 lipca, ale znów niedawno nie miałam go przez dwa miesiące. Co miesiąc mam przeważnie, współżyłam w niedzielę, dziś mija 3 dzień. Na okres czekam od wtorku... Ale mam nieregularny..

Gość oliwika00
guzy powoduja rowniez nieregularne okresy. boli cie wspolzycie?

Gość hsgdaga
Nie, tylko za pierwszym razem. Chyba, że mocniej wsadzi, jakby głębiej. Ale chyba guzy wykryłoby USG dopochwowe

Gość oliwika00
Z macica wszystkko ok? palisz ? wiele czynnikow wplywa na zajscie w ciaze. w twoim przypadku bym sie nie przejomowala ciaza bo na 99,99% nie jestes. natomiast ta torbeil..

Gość hsgdaga
Nie palę, nie piję. W sumie niby wszystko jest ok, lekarze stwierdzili, że on pęka podczas miesiączki. Jednak robi się coraz większa, coraz bardziej boli.. Za szybko już chodzić nie mogę, bo mnie kuje... Tak na prawdę, ciąża byłaby cudem - jak napisałaś. Nie dość, że torbiel utrudniałaby sprawę, to na dodatek nie jestem w 100% pewna, czy ten płyn dostał się do środka ( tym bardziej, że wcześniej sikał )

Gość oliwika00
ten ejakulat - płyn o ktorym mowisz zawiera w sobie sladowe ilosci plemnikow. ale tyko takie ''popsute'' takie ktore nie sa zdolne do zaplodnienia

Gość hsgdaga
A z macicą podobno wszystko ok, jeden jajnik jest lekko do niej przylepiony ( podobno tak się urodziłam ) Ale nie wiem który

Gość oliwika00
pilnuj ta torbiel o reszte sie nie martw. ja postapilam bardzo nieodpowiedzialnie kiedys i teraz mam za swoje:(

Gość hsgdaga
Do poniedziałku jeżeli nie dostanę okresu mam się zgłosić na usg. :) Tylko zażyłam tą tabletkę i mogę w ogóle nie dostać okresu..

Gość oliwika00
moze napisz do mnie jak bylo i co ci lekarz powiedzial. w ogole z jakiego jiasta jestes?

Gość hsgdaga
okolice wrocławia :) a ty?

Gość oliwika00
lodz:)

Gość hsgdaga
Kawałek dalej :P a co się stało, że postąpiłaś nieodpowiedzialnie?