Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamcia 06

ile mialy wasze dzieci podczas chrztu?

Polecane posty

Gość mamcia 06

pytanie tak jak wyzej ...maly ma 2 mies chcialam go ochrzcic zanim skonczy 3 ale szczerze przyznam ze jeszcze bym troche poczekala bo sytuacja finansowa nam sie troche skomplkowala niestety rodzina meza to typ taki ze chodzi sie do restauracji na rozne okolicznosci w mieszkaniu nawet nie mam mozliwosci pomiescic gosci... a do wiekszego zanim sie przeprowadzimy to troszke potrwa no wiec zmierzajac do celu jaki wiek mialy wasze dzieci?

Gość zupa JARZYNOWA bardzo dobra
4,5 miesiąca

Gość krokodylica
Moja chrześniaczka miała 4 m-ce.

Gość mama malej zuzi
moja miała 8mies, chrzciny robilismy w restauracji i to kosztowało nas ponad tysiąć zlotych do tego dochodzą inne opłaty np ubranko dla dziecka, szatka, nasze ubrania, ksiądz itd. ja robiłam chrzciny po zimie w maju bowolałam poczekać na lepszą pogodę

moja siostra robila chrzest dziecka dzien po jej slubie ... wiec jedzonka zostalo z wesela... jedyny wydatek ich to ich ubrania i ksiadz... ubranko i szatka dla dziecka jako chrzestna ja... swieca chrzestny itd

Gość Miraculum5
to wszystko zależy od decyzji rodziców. My swoją małą będziemy chrzcić pewnie na Boże Narodzenie, a rodzić się ma w listopadzie. Szybko chrzest, ale to dlatego, że mieszkamy daaaaleko od rodziny, a rodzina męża jak Twojego- do imprez pierwsza. Ale wiem, że brat męża był chrzczony mając pół roku.

Gość kochaniesnu
ja swoja jak miala 18 miesiecy:)

Gość mamcia 06
ja juz sie tak deneruje bo moja rodzina ciagle pyta kiedy chrzest no ale nie pomysla ze to naprawde spory wydatek... bo w przeciwienstwie do rodziny meza to w naszych stronach po chrzcie pomprostu robi sie przyjecie w domu sama bym tak postapila bo po pierwsze lubie gotowac, a po drugie bardziej sie wszyscy najedza niz w restauracji :P ale naprawde nie mam mozliwosci zrobic tego w mieszkaniu u nas sama juz nie wiem jak postapic, naciska mnie rodzina, denerwuja mnie juz te pytania ale tez chce zeby to wszystko dobrze wypadlo wiec moze tez awrto poczekac i zanim skonczy 12mies o go ochrzcic

Ja też planuje robic chrzciny na Boże Narodzenie a dzidzia urodzi się w październiku czyli planowo 2,5 miesiąca. Pierwszy synek jak go chrzciłam miał 2 miesiące a drugi 1,5 miesiąca.

Gość Jaa22
mój synek miał mieiąc i tydzien

Gość mamunia:)
córka-2 m-ce syn-8 m-cy

mamcia 06 ja bym na twoim miejscu w ogóle się rodziną nie przejmowała. Robię chrzciny kiedy mi pasuje, kiedy bede sie dobrze czuła i wychodzę z załozenia ze chrzest to mała rodzinna okolicznośc. Zawsze chrzest robiłam w domu.

Gość Miraculum5
Ja właśnie nie lubię sytuacji, gdy ludzie, rodzina dopytują kiedy się bawimy. I oczywiście w domu przyjęcia nie można zrobić tylko musi być lokal, zabawa na parę ładnych godzin.. W takich sytuacjach odpowiadam "jak będzie mnie stać". Ich wtedy wcina i nie dopytują więcej.

Gość kruca fuks
mój synek miał 6m., ale pobije rekord tego topiku bo brat swoją córę - zaprowadził (za duża by ją podawał) do chrztu jak miała 7 lat :O

Gość aguśka;)
mój synek miał miesiąc, ale tylko dlatego tak szybko ponieważ moja toksyczna teściowa zabroniła mi z dzieckiem wychodzić gdziekolwiek bez chrztu ona twierdzi że nieochrzczone dziecko nie może wychodzić za próg domu ! wolałam ochrzcić wcześniej niż słuchać płaczów mojej teściowej za ścianą

Gość TakaSobieMama
Moja corka miala 15 miesiecy :)

Gość kochaniesnu
dla mnie to glupie ze sie tesciowej sluchalas. To twoja decyzja kiedy i jak. I tak samo kiedy wychodzisz z domu z dzieckiem i w jakiej okolicznosci. Dawaj tak dalej tesciowej rzadzisz a bedziesz miala przesrane.

Gość kiju
u nas chrzci się dziecko jak ma ok. 2 mc

Mój synek ma 10 miesięcy i jeszcze nie był chrzczony. Planujemy chrzest w Wigilię,więc będzie miał 13 miesięcy.:)

Gość Ganta
U mnie tak wyszło, że ochrzczę dziecko jak skończy rok i 7 miesięcy.

mój chrześniak miał 3 i pół miesiąca. U nas dzieci chrzci się przewaznie ok 3 miesiąca

Gość taka sobieeee
i syn i córka jak mieli 6 tygodni

Gość mama magdalenki .
Moja mała miała kilka godzin,bo sytuacja była cięzka.. Ale planowo miałaby 3 tygodnie,bo urodziła się na początku frudnia i chcieliśmy chrzcić w Boze Narodzenie .

Gość mama magdalenki .
grudnia**

Gość mama sama w domu...
mój mały miał 7 tyg