Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zysiolinka

przeziębienie 5tc

Polecane posty

Jestem obecnie w 5 tc niestety dopadło mnie przeziębienie próbuje leczyć się domowymi sposobami oraz syropem prenalen. Jednak mam obawy czy przeziębienie w tak wczesnej ciąży nie wpłynie źle na rozwój mojego dziecka... czy moje obawy są uzasadnione?

ja bylm 2 razy chora, ale to tak na maxa, 39 st goraczki, katar kaszel, pierwszy raz nie wiedzialam ze jestem w ciazy, leczylam sie sama prochami, pozniej juz w 10 tc do lekarza poszlam ale obylo sie bez antybiotyku. mam zdrowa coreczke.

Gość a ja z tej strony
Tez chorowałam w pierwszych tygodniach ciąży. Byłam u lekarza, uspokoił mnie, że jeśli postaram sie wyleczyć przeziębienie i nie doprowadzę do ostrzejszych stanów (płuca, oskrzela) to nie wpłynie to na dziecko. Z domowych sposobów polecam: syrop z cebuli syrop z czosnku, miodu i cytryny - rewelacja! herbata z miodem sól fizjologiczna do nosa mleko z czosnkiem i miodem przed snem jak polezysz trochę i się "nafaszerujesz" domowymi lekami to 3 dni i bedzie dobrze. Zdrowia zycze

Jeśli spokojnie przeczekasz przeziębienie i doleczysz je, jak to się potocznie mówi, to raczej nie ma większych obaw co do rozwoju maluszka. Jednak najlepiej wybrać się do lekarza pierwszego kontaktu, on najlepiej rozpozna ewentualny problem i w razie czego skieruje do lekarza-specjalisty.