Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Agula85*

Mamy dwulatków - pokażmy że nie jesteśmy idealne, czyli jakie błędy popełniamy?

Polecane posty

Gość Różankaaa
nad wyraz inteligentna mamusiu wyzej, super ze jestes taka genialna, masz cudowne dziecko ALE IDZ JUZ!!!!!

Gość dacie rade zobaczysz
no wyobraź sobie ze tak - wiesz, ty chyba masz bardzo nudne zycie podniecajac sie tematami na kafe i goraczkujac sie na temat butelek i pieluch :o Radze wiec: sama sie ogarnij i ochlon troche, moze poszukaj rozrywki, rowniez dla dziecka, bo nic zdrowego oprocz braku pieluchy i butli nie wnosisz w jego zycie z ta mega frustracja. Wyluzuj wiec, bo zycie nie kreci sie tylko w okol pieluch i butelek. p.s. O moje dziecko sie nie martw :) Samo odrzucilo butelke majac rok, ale nikt go do tego nie zmuszal ani nie tresowal :o Na wszystko przyjdzie czas, wiec nie goraczkuj sie tak :)

Gość no wyobraź sobie ze tak
hahahahaha, wiesz ze mam racje i sie bulwersujesz:D ja sie nie gorączkuję, stwierdzam fakty. tresura a złe nawyki kobieto, pomyśl.

Gość dacie rade zobaczysz
Wiesz, u mnie w pracy dzis tak nudno, ze wisze na kafe i udzielam sie chyba na kazdym topiku :) Nie bulwersuje sie i nadal uwazam, ze nie masz racji. Po prostu duzo krzyczysz i nic poza tym nie wnosisz do tego tematu.

Gość z innej beczki owiem wam
sparawa smoka wyglada tak: noworodki mają czasami zwiększoną potrzebę ssania ia dostają smoka, ale roczne dziecko juz nie i to jest czas na odstawkę;]

Gość mamusia dwulatkiiii prawie
Ja nie xwiem dlaczego picie z butelki, ssanie smoczka i chodzenie w pieluszkach u dwulatkow szokuje. Na nauczenie sie siussiania dziecko ma czas do 3 lat, jesli do tego czasu sie nie odpieluchuje nalezy isc do lekarza. A wiekszosc dzieci same z siebie odrzuca pieluchu pomiedzy drugim a trzecim rokime zycia. I to niezaleznie do wysilkow nadambitnych mamusiek. Jesli chodzi o butle i smoczka to razi mnbie dwulatek ze smoczkiem non stop w buzi i pijacy wszytko z butli lub jedzacy tylko zmiksowane zupki. Mleko czy kasza z butli na sniadnaie i smoczek do spania to nie tragedia. Jakos jeszc e nie widzialam 18 latkow uzaleznionych od smoczka czy butelki, wiec nie przesadzajcie!!

Gość ania lez
to ja jeszcze dodam moj siostrzeniec nigdy nie doil ani smoka ani butli a zeby w wieku 3 lat czarne byly w wieku 5 lat kilka mleczakow leczonych dentystka powiedziala juz ze bedzie musial nosic aparat siostrzenica doila butle do 4 lat teraz ma 7 i piekne zdrowe proste zeby a wogole kazde dziecko jest inne i niech sie te mamy madrych 2 latkow jeszcze tak nie ciesza juz pisala ze moja corcia w wieku 2 lat miala okres wszystko sama rozbierala ubierala jadla a teraz wszystko sie odwrocilo musze karmic ubierac wozic w wozku(oczywiscie nie jest tak caly czas) a naprawde mieszkamy w duzym miescie i mala bardzo duzo chodzila takze nie sluchajcie glupot kazde dziecko injaczej sie rozwija

Gość mama 2-tatka-slodkiego....
moj wgole nie pije mleka,robi do pieluchy-o nocniku nie chce slyszec,w nocy jak sie budzi biore go do siebie...

Gość motylekkolorowy
Mój synek - 31 mcy - od miesiąca - bez pieluch tylko na noc a i tak bez sensu bo rano suche - smoka obciełam minimalnie i juz go nie wział do ust tez miesiąc temu - mleko wieczorem i rano z butli:( - w nocy tez przychodzi do naszego łóżka -spacerówka na długi spacer a i tak drepcze - najada sie sam - siku tez zrobi sam i podciągnie spodenki - mówi pełnymi zdaniami i bardzo duzo powtarza wierszyki, piosenki... Ja - zdarza mi sie krzyczec - za duzo wymagam czasami