how_i_feel 0 Napisano Sierpień 26, 2011 Dziewczyny, od kilku dni odczuwam silny ból jajników. Sądziłam, ze jest to wywołane zbliżającą się owulacją, jednak owulacja się nie pojawiła (robiłam testy owulacyjne) i troszkę się martwię. Dodam, ze jest to mój pierwszy "naturalny" cykl po odstawieniu tabletek, brałam je 6 miesięcy. Czym może być wywołany taki ból, czy jest szansa, ze owulacja jeszcze się pojawi (miałam mieć wczoraj) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Sierpień 26, 2011 po odstawieniu tabletek anty to normalne że jakiś czas może być dziwnie tzn. mogą być nieregularne okresy, długie cykle, lub może sie zdarzyć cykl bezowulacyjny, dlatego nie wyliczaj sobie kiedy powinna byc owulacja bo wszystko Ci sie teraz może poprzestawiać niestety ból jajników też jest częsty u osób które dopiero co odstawiły tabletki bo jajniki były długi czas uśpione i teraz muszą się rozkręcić, pewnie ta owulacja jednak będzie, stąd te objawy, tylko później Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
how_i_feel 0 Napisano Sierpień 26, 2011 Niestety nie mam typowych dla mnie objawów zbliżającej się owulacji, bolą mnie jajniki, ale nie mam śluzu płodnego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Sierpień 26, 2011 to przecież tłumaczę, brałaś tabletki, teraz musi minąć troche czasu zanim wszystko wróci do normy, śluz też moze byc inny bo tabletki również wpływają na jego gęstość Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patii3 Napisano Lipiec 10, 2013 Witam! Ja sie staram juz dlugi czas o dzidzie, bralam hormonki np. d*phaston i nic.... teraz bola mnie jajniki i czuje jakby byly powiekszone, bol w kregoslupie ledzwiowym, dzis nawet piersi mnie troszke kasily :P ale temperatura z rana 36,3. nic mi nie skacze czyli mam brak owu ostatnio :/ wiec jakie moga byc przyczyny i te jajniki-bralam d*phaston,a on pomaga :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 10, 2013 torbiel może Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach