Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie lubie głupoty

Śmiać się czy płakać?

Polecane posty

Gość mamama26
dziecko powinno chodzić boso albo w jak najmiększym bucie!! żadne usztywnianie na siłe - noga ma sie sama kształtować - odsyłam choćby do Zawitkowskiego - poczytaj a potem mądruj i ciekawe czy autorka ma dzieci? bo jak ma to widac ma anioły bo nie każdego łatwo oduczyć od pampersów czy smoczka - lepiej żeby sikał do piasku z gołym tyłkiem?

Gość anexxis
endlessly - trafiłaś w 10:)

Łatwo o kontuzję, o rozerwanie ucha? Nie zauważyłam. Kolczyki są skromniutkie i maleńkie- takie perełki. Teraz mała ma niezły ubaw kiedy sobie wybiera takie malutkie kolczyki z hello kitty czy tam z myszki miki, myślę że lepszy niż gdyby miała mieć teraz przebijane uszy, bo ogólnie bardzo się boi takich rzeczy.

anexxis - faktycznie przystoi bieganie z siurkiem na wierzchu hahahaha;]

Gość anexxis
mój syn chodzi w profilaktycznych butach tylko dlatego, że koślawi jedną nóżkę ale wcześniej chodził w normalnym obuwiu, bo nie każde dziecko ma problemy ze stópkami poza tym ma półtora roku i smoka na noc dostaje, chyba że jest przemęczony i strasznie marudzi to daje mu w dzień do uspokojenia. no i w pampersie lata non stop, bez majteczek czy spodenek a czasem idzie goły i wesoły:P

Gość anexxis
no i z czego się śmiejesz Słońce? poza tym mnie denerwuje jak mamy stroją dzieci na siłę ale to nie moja sprawa. Każdy wychowuje i ubiera na swój sposób

Nie lubie głupoty----->>piękna pogoda dzisiaj,moze zbierz dupe w troki i idz gdzies pospaceruj:O A cudze dzieci zostaw w spokoju :O:O

No z tego co napisałaś ;] z siusiakiem na wierzchu ;] chyba wiesz co piszesz?

Gość Nie lubie głupoty
A cudze dzieci zostaw w spokoju - juz bylam, teraz drzemka :) poza tym z większości waszych wpisów wynika ze robicie podobnie :)

Sweet rose całkowicie ma rację!!! A śmiać się czy płakać należy z twojego ścibstwa i twojego ograniczenia,każdego prywatną sprawa jest co i kiedy dziecko potrafi i jak się rozwija,to się nazywa indywidualność

Gość yazmina ma rację
Sztywne buty u dziecka za kostkę kiedyś polecali wszyscy fizjoterapeuci, że niby stópka w nich się dobrze kształtuje, dziecko nie chodzi na palcach i takie tam ale ostatnie badania dowodzą, że stópka dużo lepiej się rozwija i kształtuje jak ma swobodę ruchów, mięśnie lepiej się rozwijają. Teraz poleca się miękkie buciki, najlepiej ze skórki, przed kostkę koniecznie zginające się nie w połowie długości ale na wysokości paluszków, a najlepiej bez butów bądź w lekkich skarpetkach jak się da.

Gość anexxis
nie lubisz głupoty a sama jesteś głupia:P podobnie robi wiele osób, bo nie ma w tym wielkiego zła

Gość Nie lubie głupoty
Motylkoo - ogarnij się ja nie jestem wścibska, to co napisałam po prostu zauważyłam, tak samo jak Ty idziesz ulica i widzisz pewne rzeczy nie pisałam tu o rozwoju dzieci a o matkach, czytanie ze zrozumieniem jest dla Ciebie trudne? przykro mi, prościej się napisać nie dało.

Gość greta z bajki
Napisze Wam coś odnoścnie butów. Córka zaczęła chodzić w wieku rok i 3 tyg. Spora jak na swoj wiek, nie gruba ale ogólnie duża, 90 centyl waga wzrost itp. Zaczęła chodzić i nóżki wykrzywiły się okropnie. Ortopeda zalecił buty zginające sę pod palcami ale z twardym zapiętkiem typu daniel czy bartek soft. Corka ma prawie 2 latka i nóżki się wyprostowały. Szkoły odnośnie obuwa się różne, różni lekarze rózne opinnie.

Gość greta z bajki
Pampers jak pampers kazde dziecko inne ale smok u 2 latki i butla to wg mnie przegięcie, tu się z autorką zgadzam

Gość dryhg
dziecko 2 letnie ze smoczkiem , co w tym zlego?????? kiedys to byla norma a teraz to jak dziecko ma smoczka dluzej niz przepisowo to juz wielkie halo. niektore dzieci nosza jeszcze pampersy w wieku 3 lat bo nauka nie idzie im szybko. mojej sasiadki corka pozbyla sie pieluchy wlasnie w tym wieku. nie wiem czym sie tak bulwersujesz autorko. dziwna jestes ;)

Gość Nie lubie głupoty
Ja się nie bulwersuje, dla mnie jest to tylko śmieszne ja wiem ze trudno jest odzwyczaić od smoka, ale jak rodzice chcą to potrafią a jak nie to ulegają i potem dziecko ciąga ile chce ;]

Gość mi wrozono
greto z bajki, mam pytanko (na mały offtop sobie pozwolę:p) - moja córka idzie 1września do ortopedy, bo koślawi pięty do środka- tak mi się zdaje...czy Twoja też tak koślawiła? super, że się nóżki "naprawiły"...a czy ortopeda kazał chodzić boso, czy zawsze w butach specjalnych?

moj syn za miesiac skonczy 3 lata. Smoka nie ciagnie bo nie chcial nigdy, z butli pije- lepsze to niz calymi dniami nie zjedzenie niczego- w tym nie widze nic zlego... w pampersie chodzi tylko jak chce kupke. Ale to temat na inny watek!! a Ty nie wpierniczaj nosa w nie swoje sprawy... nei rozumiem, dlaczego niektore osoby tak robia... widza innych- a siebie nie !!! Widocznie nie masz innych problemow...

"ja tylko zauważyłam" każda wścibska tępa baba tak mówi, "przeczytaj ze zrozumieniem" wiesz żebyś Ty coś rzeczywiście mądrego napisała to można by się zastanowić,a obgadujesz tak tylko po prostu bo zauważyłaś,ale swojego ograniczenia już nie...ciekawe

Gość grata z bajki
Nie, ze stópkami było ok, to nożki były koślawe jak na kole prostowane, ortopeda powiedział mi ze to dlatego ze jest duża, ciężka a kości miękkie jeszcze, a i wita d codziennie nawet latem. Kupowałam buty daniela, bartka albo inne skórkowe z twardym zapiętkiem, teraz pozwoliłam sobie na addidaski nike ale tez znalazłam z twardym zapiętkiem i oczywiście sandały daniela :)

Gość Nie lubie głupoty
Ależ czarodziejko bulwersujesz się bo... ??? Dal mojej przyjemności możesz dawać butlę dla syna nawet do 6 roku życia, Twoja sprawa, dla mnie to śmieszne i wyrażam swoje zdanie!

Gość mi wrozono
dzięki greta, w takim razie muszę czekać na wizytę i zobaczymy co powie ortopeda...mam nadzieję, że wzrok mnie myli i wszystko jest ok, ale wydaje mi się, że jednak koślawi...na razie kupiłam jej też buty profilaktyczne za kostkę z obcasem thomasa, pediatra powiedział, że nie zaszkodzą dopóki nie będzie wizyty...

Gość greta z bajki
Ja odwiedziłam 3 róznych pediatrów, każdy z nich miał takie samo zdanie na temat obuwia do 2rż. Bieganie boso jest ok i super ale po trawie, piasku, na dworze, oby nie w domu na prostych róznych powierzchniach typu panele, płytki. Moja też biega na dworze boso to bardzo zdrowe dla stóp, ale na dworze.

Gość greta z bajki
yazmina - ja powiem to jeszcze raz, co lekarz to opinia. Wg tego to zapiętki mit wg 3 lekarzy u których byłam nie... :)

Gość podbijamrączką45875
ja znam mamusie która swojemu 2-miesięcznemu dziecku zakładała adidasy do leżenia w wóżku bo szpan musi być:] Adidasy of kors oryginalne :D

Gość jak nie lubisz glupoty
to idz sie puknij w ten glupi łeb Niekontrolowanie swoich potrzeb do 3 r z zdarza sie bardzo czesto, tylko rodzice to ukrywają bo sie wstydza Najlepsze dla stopy jest bieganie boso albo w miekkich skarpetkach