Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarcowaMama

w którym tygodniu

Polecane posty

Gość MarcowaMama

W którym tyg lub miesiącu powiedziałyście o ciąży rodzinie i bliskim ? Jestem w 10 tyg i powiedziałam już rodzinie ale czy nie aby za szybko, żeby chwalić się koleżankom? :) Przy okazji pozdrawiam panie które mają termin na marzec 2012 :)

Rodzinie powiedziałam w 6 tygodniu ciąży a znajomym w 23 tygodniu ciąży - kiedy był już widoczny brzuszek !! :p

Rodzicom od razu, jak tylko zrobiłam test, teściom i 2 przyjaciółkom około 10 tc, a reszta już zobaczyła brzuszek :)

W 8 tc powiedzialam mamie i rodzinie, dalszym znajomym po 12 tc a niektorzy to dowiedzieli sie dopiero po porodzie:))

rodzicom i najbliższej rodzinie powiedziałam po pierwszej wizycie u lekarza - w 5 tc, a koleżankom i znajomym ok 17 tc

Gość 169 cm i 57 kg
11 tc niestety u mnie już widać ciążę od dłuższego czasu więc zmyślanie, że przytyłam kiedy zawsze byłam chuda nie ma sensu niemniej nikomu sama nie mówię tylko rodzicom powiedziałam od razu po zrobieniu testu pozdrawiam również marcowe przyszłe mamy;)

Hej marcówki zapraszam do naszego topiku ;) Ja powiedziałam mamie i siostrze w 7 tygodniu, bo już wytrzymać nie mogłam. Teściom jakoś później już mężo się chciał pochwalić..ehh.. Mojej najblizszej przyjaciółce też jakoś w tym czasie. Reszcie nie.. aczkolwiek sądze, że już poszła od mamy fama na całą rodzinę :o "Jak tu nie powiedziec!" ;) No i w poniedziałek zaczynam 11 :)

Z pierwszą córką rodzicom i teściowej zaraz po teście jakoś 5 tc znajomym jakoś koło 12tc. Teraz powiedziałam rodzicom od razu jakoś 6tc w pracy się dowiedzieli bo poszłam na zwolnienie ale niestety w 12tc dowiedziałam się że ciąża obumarła. Ci co wiedzieli o ciąży ze zdumieniem pytali gdzie mam brzuszek i ciężko tłumaczyć że poroniłam. Przy następnej ciąży wstrzymam się do 4 miesiąca.

Gość Nie ma co się śpieszyć
No właśnie nie rozumiem jak ktoś rozpowiada wkoło o ciąży będąc na jej początku - 5-6 tydz., przecież różnie może być. Znam przypadek, że dziewczyna na n-k klasie obwieściła, że za 8 m-cy będzie mamą. Czy to jest normalne? Według mnie powinno się odczekać te 3 m-ce, ewentualnie rodzicom wcześniej powiedzieć. Sama chciałam tak zrobić, ale niestety poroniłam w 6 tyg. :(