Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limecica_2

Podkoszulek trzylatkowi pod t-shirt???!!!teściowa przegrzewa mi dziecko!!!!

Polecane posty

Gość limecica_2

Poklocilam sie z tesciowa nt temat!!!Ona opiekuje sie corka pod moja nieobecnosc i zaklada jej pod sukinle,bluzke podkoszulek, zeby jej nie przewialo!!!Przeciez jest upal!czy to ma sens

Gość grejs keli
w upał to nie ma sensu, mała się spoci i szybciej ją przewieje niż bez pokoszulka

Gość MAMA MAMA200000
powiedz jej cos , ze to Twoje dziecko, szykuj ubranka jakie ma załozyc , może zrobic malej krzywde przegrzanie jest bardzo grożne... musisz cos zrobic bo to sie zle skonczy, pozdrawiam:) ps. ja naszczescie mam tesciowa daleko :D

Gość limecica_2
Szykuje jej zawsze rano komplecik a ona wyciaga te nieszczene podkoszulki i wtlacza na sile dziecku. Jak delikatnie sugeruje ze jest za goraco obraza sie na mnie i skarzy mezowi, ze mi juz nie wolno NIC powiedziec, ona sie stara a ja wszystko wiem najlepiej.

Gość MAMA MAMA200000
chyba bym ja .... , szczyt wszystkiego masz chyba prawo decydowac jak Twoje dziecko ma chodzic ubrane? przeciez jestes matka i chyba dobrze wiesz co masz jej zalozyc... najgorsze takie wtracajace sie tesciowe... wrrr... pozdrawiam:)

Ejże! Przecież top Twoje dziecko! Nie możesz podkoszulek wynieść gdzieś do piwnicy albo zamknąć w jakiejś szafce na klucz?:D Ja to jak czytam tego typu rzeczy to upewniam się w moim przekonaniu, że lepiej oddać dziecko swojej mamie niż teściowej. Teściowe zawsze roszczą sobie jakieś durne prawa :/ Jakby to było ich dziecko i synia naturalnie :D

Gość limecica_2
dzieki za wsparcie.jestem z natury raczej spokojna i czesto ustepuje, ale przy mojej tesciowce nerwy czasem puszczaja.... ;)

Gość limecica_2
kupila komplecik i przyniosla....moja mama niestety mieszka w innym miescie:(

Gość poczytaj ulotkę
w środku lata podkoszulek?? Ciekawe czy teściowa zakłada też podkoszulki sobie. :O

Gość niewdzięcznica
myślę autorko, że jesteś niewdzięczna, kobieta opiekuje się Twoim dzeckiem, a Ty ja smarujesz na forum i to w jakich nerwach zabierz jej ten podkoszulek, albo co, ale nie reaguj jakby Ci dziecko porwała bez przesady, nic sie nie stało

niewdzięcznica lecz się :/ Jak to nic się nie stało? Babcia szału dostała i to wystarczy :D Pogadaj z mężem, żeby na nią wpłyną, albo powiedz jej co Ci leży na wątrobie... obrazi się no i? Niech się obraża :D Z tego powodu na bank nie zostawi dzidzi synusia :P Powiedz jej, że Ty owszem wiesz lepiej, bo ona dziecko miała x lat temu czy coś ;P To Ty powinnaś decydować o tym w CO ma być ubrane Twoje dziecko :)

Gość niewdzięcznica
tak, najlepiej nawrzeszcz na teściową, a co ulży Ci przynajmniej Belik to ty się lecz, gdzie ona tego szału dostała, co?

Gość limecica_2
Jestem jej bardzo wdzieczna, szanuje ja i nigdy nie bylam wobec niej niegrzeczna. Te podkoszulki to kropla w morzu goryczy, bo na 1000 spraw przymknealm oko,ale wczoraj Mała byla mokra i czerwona, obsypana potowkami a ona na mnie obrazona ze zdjealm podkoszulek!!!Powiedziala ostentacyjnie ze wychowala 3 dzieci i wie lepiej.

Gość niewdzięcznica
no to zabierz ze sobą, wyrzuć, zrób coś z tym i pokaż jak wygląda przegrzane dziecko teściowej, ale nie wywołuj burzliwej dyskusji na forum, gdzie robisz z tej babki potwora

Gość niewdzięcznica
teściowe i mamy są zawzwyczaj ograniczone, bo kiedyś rzeczywiscie inaczej nas chowano, wiec co tu się dziwić trzeba działać w ukryciu, że tak powiem, bo urazić też nie ma co ze względu na opiekę

Gość limecica_2
Maz chce byc w porzadku wobec mnie i wobec niej, raczej jest katalizatorem.Aczkolwiek ostatnio troche go nakrecila,bo stwierdzil,ze powinnam tez sluchac innych,bo maja wiecej doswiadczenia....

Gość nm,.iop
autorko spadaj z PROWEM -naprawde tesciowa jest ok-nie taki glab jak ty

Gość limecica_2
nie chcialam wywolywac burzy tylko troche sie pozalic...naprawde obchodze sie z nia jak z jajkiem.teraz jestem w 15 tyg. ciazy i powaznie mysle nad opiekunka do kolejnego dzieciatka...

Gość niewdzięcznica
słuchać słuchaj i rób swoje, ale nie żal się na forum z byle czym, oczekują odpowiedzi jak wyżej, boże co za baba, "potwór" itd

Gość limecica_2
brzmi jak PROV.... :)? niestety z zycia wziete....

Gość niewdzięcznica
moja teściowa też ma różne ciekawe pomysły, ale ja robię swoje i nie dam sobie na głowę wejść, a czasem i mąż jest po jej stronie co mnie wogóle nie interesuje, skoro wiem co dla mojego dziecka jest najlepsze

Gość limecica_2
bardziej chcialam uslyszec potwierdzenie ze zadna z mamus tak nie robi,a nie ze tesciowka to potwor.choc wiem ze troche jestem do niej uprzedzona...

Gość opadrąk
To, że ktoś wychował trójkę dzieci, to nie znaczy, że się doskonale zna na wszystkim. To nie jest argument. Można być kiepską matką, mimo urodzenia piątki dzieci. Doświadczenie, a zdrowy rozsądek nie zawsze idą w parze, a tego rozsądku najwyraźniej teściowej brakuje. W 30 stopniowy upał, zakładać dziecku dodatkowe warstwy, zakrawa o głupotę i tępą bezmyślność, oraz nieświadome działanie na szkodę dziecka. Wystarczy, że takie przepocone, zgrzane dziecko stanie w przeciągu, lub zje loda, czy wypije coś zimnego, przeziębienie murowane. No ale stare baby przecież wiedzą lepiej...

Gość limecica_2
tu wlasnie tkwi moj problem - dalam sobie wejsc na glowe - a teraz trudno odkrecac....

Gość limecica_2
opadrąk mysle tak samo:)

Gość niewdzięcznica
no nie, tak akurat nie robię ja wiem, że kobita jest upierdliwa, moja teściówka też, ale ona też chce opiekować się dzieckiem, a niestety nie każda się zaopiekuje więc jakoś nastaw się mniej wrogo i zlewaj jej wywody, a działaj samodzielnie, to Twoja psychika odpocznie

Gość nm,.iop
a mnie zakrawa na tepote autorki w taki upal dziecku sukienki zakladac.A TEMAT PROVO

Gość niewdzięcznica
nie no oczywiscie, że wszystkie chyba mamy zgodzą sie z opadrąk, ale chodzi też o nastawienie do teściowej nie byłoby problemu gdybyś była bardziej asertywna