Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamuśka 89

chcę dać na imię córeczce ...

Polecane posty

Gość przyszła mamuśka 89

chce dac swojej coreczce na imię Paulina, ale mąż sprzeciwai się bo według niego nosicielki tego imienia są puste i zarozumiałe:o on upiera sie przy Agnieszce. co sądzicie o imieniu Paulinka dla dziecka? czy osoby o tym imieniu sa rzeczywsice takie jak opisuje mąż?

Gość Paulin jest stanowczo za dużo
tak jak i Agnieszek w latach 70tych

Paulus- drobny, mały. Imię oznaczające osobę małego wzrostu lub drobnej budowy ciała. Ma charakter refleksyjny, skora do zadumy, spokojna, zajmująca się swoimi sprawami. Obdarzone są bardzo dobrą intuicją, która nigdy ich nie zawodzi. W sporach potrafi być zacięta i nieustępliwa. Ma bardzo dobrze rozwinięty instynkt opiekuńczy i rodzinny. Pochodzenie:łacińskie Zdrobnienia:Paulinka, Paulusia, Paula

Paulina znaczy "pochodząca od Pawła" jest to bardzo piękne imię :) Agnieszka znaczy "nieskalana" również jest piękne

Gość Pani Kitsune
Powiem tyle, obie są wstrętne, a ich nosicielki fałszywe :)

Gość Pani Kitsune
oba*

To, co Twój mąż myśli o Paulinie, ja myślę o Patrycji:)

Gość Fanka Linkin Park!!!
Oj imiona nie odzwierciedlają charakteru :) Ale ładniejsze imię niż Paulina to: Karolina. Może być też Wiktoria, Gabriela, Julia, Kornelia, Marika. Oryginalne imiona i bardzo rzadko spotykane.

Gość z moja córą do klasy chodzi
Paulina i powiem szczerze ze jest strasznie wscibska, zarozumiała i ja jej nie lubie.

Gość obolała;(
zachowujecie sie jak w XV wieku gdzie ludzie byli totalnie zacofani i nierozgarnieci,wierzyli w zabobony itd jak mozna twierdzić że wszystkie Pauliny są np fałszywe? To jaka jest osoba nie zalezy od imienia!!!!!

Gość krokodylica
Paulina to bardzo ładne imię, Agnieszka to tak pospolicie.

Gość bo ci spartaczyli
"Może być też Wiktoria, Gabriela, Julia, Kornelia, Marika. Oryginalne imiona i bardzo rzadko spotykane." Rzadko spotykane??? O czy Ty mówisz? Teraz to same Wiktorie, Kornelki i Julki. do tego Patrycje i Pauliny. I do tego imiona te wybierane są przez wiejskie dziołchy, zaraz za Jesika i Nikolą. Daj dziecku jakieś inne imię. By jak ktoś ją zawoła, nie odwracało się 10 osób :)

Gość Weronika jest ładne
:)

Gość bo ci spartaczyli
krokodylica Paulina to bardzo ładne imię, Agnieszka to tak pospolicie. No tutaj to się z Tobą nie zgodzę ;) Może wsród naszych rówieśnic tak, ale wsród rówieśnic naszych dzieci to raczej rzadko spotykane imię ;)

Gość bo ci spartaczyli
Weronika jest ładne Sliczne :) Ale też dosyć popularne w ostatnich czasach.

Gość przyszła mamuśka 89
wolę dać tradycyjne imię:) mi sie bardzo podoba Paulinka, mezowi Agnieszka i Aleksandra. Myślałam nad Marysią , ale stwierdziałam ze duzo dziewczynek ma takie imię:)

Gość bo ci spartaczyli
przyszła mamuśka 89 wolę dać tradycyjne imię mi sie bardzo podoba Paulinka, mezowi Agnieszka i Aleksandra. Myślałam nad Marysią , ale stwierdziałam ze duzo dziewczynek ma takie imię A co jest bardziej tradycyjnego w imieniu Paulina niż w imieniu Wiktoria albo Weronika ;) Aleksandra! Slicznie :)!

Gość zebra 2011
Paulina to pospolite teraz imię. Mnie się podoba Karina.

Gość przyszła mamuśka 89
wlasnie Aleksandra ma spieszczenie; Ola a Paulina nie ma:(

Gość bo ci spartaczyli
ALEKSANDRA :) :) Paulin jest teraz bardzo duuużo :o A Olusi nie :) Moja córeczka miała na Imie IGA! I to jest dla mnie najpiękniejsze imię. Podoba mi się też Gaja, no ale nad zbyt egzotyczne jak na Polskie warunki. Ładne też jest Dagna :)

Gość ja tez mówię, że
najlepiej z tych trzech to Aleksandra :)

Gość polajna
nie chce nic mówić, ale... w te wakacje pracowałam z dziećmi, dziennie poznawałam około 150 dziewczynek i... mnóstwo Oli! Julii, Majek i Amelek także :)

Gość jesli sie jest panną młoda
a kogo obchodzi jakie swydumane znaczenie imiona? kto przywiazuje wage do tego? buahaha