Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aaaaa12321

Kiedy do ginekologa?

Polecane posty

Gość jak najwczesniej
tzn.na pewno przed utratą dziewictwa.Ja bylam w wieku 18 lat.Teraz mam 29.

Gość jak najwczesniej
masz 15 lat więc juz mozesz spokojnie pojsc.Zawsze warto sie przebadac,zrobic cytologię,badanie piersi.Nigdy nie jest za wczesnie ,aby zacząć dbac o swoje zdrowie.Profilaktyka chorob przede wszystkim!!!Nawet jak nie planujesz wspolzycia to i tak idz do gina.Kazda kobieta raz w roku powinna KONIECZNIE,OBOWIAZKOWO chodzic na kontrolne badania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nie ma sie czego wstydzic lub bać!!Ginekolog nie gryzie!!!

Gość jak najwczesniej
pyta sie czy jestes dziewicą,robi cytologię,zagląda wziernikiem do pochwy ,aby sprawdzic czy wszystko jest ok,czy nie ma nadzerek.Bada piersi,robi dopochwowe usg.To nic strasznego,nie boj sie!!!

Gość multimedia
a ja poszlam jak mialam chyba 17 lat, niestety, trafilam na jakiegos starego pajaca, bo uslyszalam jak mowil do pielegniarki "co, dzieci mam leczyc?!" - wyobrazcie sobie jak to mogla przezyc taka dziewczyna juz wicej do niego nie poszlam inni okazali sie milsi mysle, ze wiek 16-18 lat to odpowiedni moment na pierwsza wizyte u takiego lekarza

Tak pyta. Musi zapytać. A ty musisz mu powiedzieć prawdę. Od tego zależy dalsze badanie. Pyta również o datę ostatniej miesiączki i czy masz z nią wszystko w porządku. Pytasz czy ogląda, tak ogląda, ale środek. To co jest na zewnątrz mało go czy ją interesuje, chyba że ma oznaki jakiegoś choróbska. zawsze możesz wziąć mamę pod pachę jak się boisz. Mama może wejść z tobą, lub zaczekać pod gabinetem. Jak masz obiekcje co do płci lekarza, to kobiety też uprawiają ten zawód.

Gość fishfskfyhsifsuhguif
jak jestes dziewica to nawet cie wziernikiem nie zabada i nie zrobi dopochwowego usg tylko wsadzis palec w pupe

Gość ja wybieram zawse faceta
sa wg mnie delikatniejsi:)Zależy na kogo trafisz,czasem są też kobiety ginekolzki calkiem spoko. Nie szkodzi,ze nie jestes dziewica.Ja 1 raz u gina bylam w wieku 19 lat, a cnote starcilam w wieku 18 lat. Nie masz sie czego bac tylko zasuwaj do ginekolga!To nic starsznego!!Nie Ty pierwsza i ostatnia idziesz do ginekolga!!!

Gość ja wybieram zawse faceta
skoro nie jestes dziewica to zbada sie poprzez pochwe.To nic nie boli!!!!!

Gość ja wybieram zawsZe faceta
sorki za literówki;)

Gość kamilla1005
ja byłam jak miałam 16 lat, nic nie boli jest ok. wolę faceta, bo baby bywają niezbyt przyjemne i wypytują się o wszystko :p

Gość to dobrze że wizyta się
udała :)Pierwsza wizyta jest bardo ważna,jak trafisz na nieprzyjemnego gina to uraz pozostaje z tej pierwszej wizyty:ofajnie,że trafiłaś na spoko lekarza! Podrawiam :)