Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja82

dziecko 16 miesiecy non stop budzi sie w nocy!

Polecane posty

nie wiem juz co robic. moj syn budzi sie ciagle i uspokaja dopiero, gdy ktos wezmie go na rece. tak sie dzieje nawet do 10 razy w nocy! nie wiem ile jeszcze wytrzymam, rano wstaje do pracy... czy ktos tak mial? co mam robic? bywa tak, ze jak go ululam to zanim dojde do swojego pokoju maly znow placze. masakra!

To juz duze dziecko, musi byc jakis powod tego placzu. Na wszelki wypadek przebadalabym go. Moze go cos boli. Albo boi sie czegos.

dziecko przeżywa zapewne Twój powrót do pracy. Jeśli to możliwe może zabieraj je ze sobą do łóżka. Nieprzespane noce nikomu nie służą. Inaczej musisz przeczekać, co niestety nie jest łatwe...16mies to jeszcze maluszek. Pozdrawiam.

dziecko tęskni i tak reaguje mój ma 4 lata i potrafi 2 razy wędrować ze swojego pokoju do naszego odnoszę i już też pracujemy zwykle tak jest kiedy odwiedzają nas babcie lub wracamy od nich

Dziecko wie co robi, tym bardziej już takie duże. Nauczyło się że jak zapłacze to mama przyjdzie i przytuli, to tak samo jak niektóre dzieci nauczone wymuszać coś płaczem, np. w sklepie. Bądź konsekwentna. Porób wszystkie badania, a jak wszystko ok , to chce żebyś przy nim była. Musisz odzwyczaić od takiego budzenia bo będziesz miała ciężko. Moja też na początku chciała wszystko płaczem wymuszać, popłakała raz, drugi i później wiedziała, że to i tak nic nie da. Powodzenia

Moze faktycznie byloby lepiej gdybys brala Go do swojego lozka ?? Moj syn dopiero jak skonczyl 2,5 roczku poszedl do swojego pokoju, a tak caly czas spal w lozeczku bez jednej sciany szczebelek przy naszym lozku... bardzo dlugo tez spal ze mna... i bardzo dlugo budzil sie w nocy. w sumie jeszcze sie budzi a za miesiac skonczy 3 latka... ja nie pracuje, a i tak lubi sie w nocy przytulic czasami do mamy :)

wiecie co... jak moj syn budzil sie co chwile, zasypial tylko przy mnie itp. wiele osob mowilo- zanies go do lozeczka, wyplacze sie i bedzie wiedzial ze zasypia sie u siebie itp, ze wymusza placzem... jednak niepotrafilam tak robic, bylo mi Go zal... i mialam racje!! po prostu przyszedl czas gdy nie bylo problemow z zasypianiem i jako takim spaniem w nocy. Dzieci sa bardzo wrazliwe i trzeba je madrze wychowywac, a nie traktowac jak facetow na poligonie ;))

Gość offerma III
jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,jestescie kurwami ,jestescie kurwami,

no wlasnie, ja tez nie moge nie pojsc do niego, gdy placze w nocy. szkoda mi go. jak juz nie mam sil do niego latac to biore go do naszego lozka, ale boje sie, ze sie przyzwyczai i bedziemy miec kmolejny problem. on budzi sie zanim my polozymy sie spac, wiec mam chodzic spac o tej godzinie co opn? nie dam rady. gdy maly zasypia ja zasiadam do laptopa i przygotowuje sie do pracy, jakie badania powinnam zrobic?