Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

peezgame

Szkoda mi zwierząt :(

Polecane posty

Gość kdl;cf
powinien być zakaz sprzedaży, rozdzieranie futer do niczego nie prowadzi bo taka tępa dzida co ma kasy jak lodu na antarktydzie, to sobie kupi następne, kolejne zwierzęta w tym celu zginą a ona przy okazji wyłudzi odszkodowanie, w dodatku zrobi z tego mega aferę na cały kontynent i z siebie ofiarę :O

nie wydaje mi się to skuteczne, te osoby które nosza takie futra i tak beda je nosić, bo nie mają serca, nie zdają sobie sprawy z tego jak bardzo te zwierzeta cierpią, liczy się tylko ich własne duspko, lans, kariera i pieniadze.

reakcja jest dobra, ale skutki tego mogą być brutalne... większość petycji też nic nie daje. ciężko z tym walczyć.

Gość kdl;cf
kwasem lepiej polewać ich głupie ryje, zwłaszcza jeden koński (nie obrażając koni)

świat staje sie coraz bardziej porypany nie ogarniam ludzi, kazdy chce byc idealny, prawie wszystkie gimgówniary robią z siebie lalki barbie :O mam dosc tego widoku media tylko kołują w głowie, nie wiem jaka przyszlosc bedzie miał ten kraj z taka młodzieża

Gość erfrererre
jestem przeciwna zabijaniu zwierząt w strasznych mękach. ale jeśli zwierze byłoby zabijane w sposób humanitarny dla mięsa, a przy okazji wykorzystałoby się z niego skórę, to w czym problem? są gatunki, które zabija się wyłącznie dla futra, ale też się nosi skórę z krów i świń, ktore są zabijane dla mięsa, a skóa to tak przy okazji.

Gość przecz z hipokryzją
nayarana - mam jeszcze pytanie do ciebie. czy masz i kupujesz wyroby wełniane? jakiś szaliczek czy czapeczka z wełny? nie chce nic mówić... ale owce też są traktowane w bestialski sposób! zachęcam do obejrzenia filmiku i zrezygnowania również z wyrobów wełnianych http://www.youtube.com/watch?v=DhEGDl6yoJY

nie, nie kupuje nic z wełny nie nosze czapki a zamiast szalika miałam taka jakby arafatkę ale to nie byla arafatka

najgorsze ze to tak ciezko zatrzymac, jak zyc z ta mysla, ze inne istoty tak bardzo cierpia gdzies o tej porze. czasem mi sie nie chce zyc przez to, moze to glupie ale to dobija, to cale cierpienie.

też tak mam czasem jest mi tak smutno, kiedy siedze sobie z herbatą, pod kocykiem i ogladam film lub siedze na kafe a myślę, że jakieś stworzenie w tym czasie cholernie cierpi :(

Gość kdl;cf
jest taki problem, że ludzie chcą kupowac tanio, więc producenci muszą to tanie mięso im zapewnić. Dlatego nie będą się cackać z humanitarnym zabijaniem świnek czy krówek, wykorzystują je do maksimum, zwierzęta sa tłamszone w ciasnych klatkach, niektóre się duszą, mają rany od otarć itd. Karmią je byle czym, faszerują hormonami żeby szybciej rosły. Kury "na jajka" mają obcinane dzioby zeby sie w tych ciasnych klatkach nie zadziobały, one nawet nie mają miejsca żeby sie obrócić. Zwierzęta są traktowane jka maszyny do produkcji mleka, jajek czy mięsa. Normalne że kura daje jajka i człowiek powinien je jeść, ale nie aż tyle, ludzie spożywają ich za dużo. Gdyby nie było takiego zapotrzebowania te zwierzęta mogłyby to wszystko dawać w naturalnych rozsądnych ilościach.

Gość kdl;cf
też juz wczesniej podpisałam tą petycje, ciekawe czy coś znaczą te nasze podpisy

mam nadzieje ze ludzie którzy tak traktuja zwierzeta beda umierać w męczarniach a po smierci nigdy nie zaznają spokoju :(

Gość wener
jak byłem mały to obdzierałem żywe koty ze skóry,lepiej schodzi.

a ja sie dziwie, jak np na jednym filmiku widzialam jak facez smiec rzuca zwierzakiem a potem zdzieral skore a wokol tlum dlaczego to bydlo nic nie reaguje? masakra. ja bym go tam chyba zabila, sorry ale ja bym nie ustala przed takim widokiem spokojnie

Gość kdl;cf
zwierze nie jest w stanie tak skrzywdzić jak człowiek, tylko człowiek jest do tego zdolny, do zadawania bólu i przykrości innym

nie da się juz zyc na tym świecie :( trzeba być twardym ale czasem się nie da, ja jestem cholernie wrazliwa na cierpienie zwierząt, na głód dzieci tez. Jakiś czas temu zaczepił mnie starszy facet na ulicy i prosił o jedzenie, nie mogłabym mu odmówić :O poszłam i kupiłam mu żarcie, za kase które miałam wydac na własna przyjemnosc-piwo.

ja nie moge ogladac takich filmikow, nie daje nigdy rady kiedys widziałam tu na kafe filmik jak jakiś typ zrzucił psa w wysokiego budynku :O :(:(

Gość wener
Nox Anielica zapewniam cie że to bardzo podniecający widok,to wycie zwierzaka.ekstaza.

wener przestan siac jakies głupie prowo, przykre ze niektórzy ludzie potrafią śmiać sie z tego i zartowac :O

Gość kdl;cf
też nie oglądam, nie mogłabym na to patrzeć, zaczęłam kiedyś oglądać taki filmik "Ziemianie" na you tube, to wyłączyłam po paru minutach i już nigdy sie nie odwazyłam

dlatego wiekszoscia ludzi gardze, bo mysla tylko o zarciu, sraniu i przyjemnosciach. i pytam w czym sa lepsi od zwierzat, bo dla mnie nie sa kurva 🖐️

nie lubie takich filmików, kiedys obejrzałam na youtube jak chinole robia sekcje zwłok człowieka... traume mam :O

Gość kdl;cf
wener weź przeproś za swoją głupotę i opuść ten topik