Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malutka_Muszka_Owocowaaa

Jestem "prawie" ateistką. Mój chłopak mocno wierzącym katolikiem... Mamy szanse?

Polecane posty

"W małżeństwie gdzie mężczyzna wierzy a kobieta nie, 93% kobiet nawraca się na wiarę" No cóz... Jak się komuś spuszcza wpierdol dostatecznie długo i często ... :classic_cool:

Przede wszystkim chciałam się pożalić i zapytać NORMALNYCH LUDZI czy mamy szansę przetrwać i wychować bandę małych bachorków- agnostyków:)

"W małżeństwie gdzie mężczyzna wierzy a kobieta nie, 93% kobiet nawraca się na wiarę" Zastanawia mnie to i kiedy to zbadał.

Hola, hola! agnostyków? Po pierwsze niech dzieci samodzielnie decydują o swej wierze.

Za dyspensą biskupa będziecie nawet mogli wziać ślub koscielny, jednak będziesz musiała uprzednio podpisac zgodę na wychowanie dzieci w wierze katolickiej :)

No mówię przecież, że zwracam się do NORMALNYCH:) Dlatego masz prawo siać zamęt i zadawać takie pytania:)

Wielki Wacku, mam chrzest i wszystkie inne rzeczy potrzebne do wzięcia ślubu kościelnego. Tyle że ja go po prostu nie chcę. Żartowałam z tymi dziećmi agnostykami. Suwka nie rozumie, nie ma poczucia humoru...

No właśnie on chciałby kościelny, bo "co ludzie powiedzą"...

Moim zdaniem będzie ciężko. Skoro on nawet nie pozwala Ci w niedziele sprzątać, to może być duży problem.

nie można być mocno albo trochę katolikiem. Albo się jest albo nie. Ja bym nie mogła byc z osobą religijna, bo na 100% chciałaby w religii wychowywać nasze dziecko, a na to nie pozwole

Jesli serio obruszył się na niedzielne sprzątanie to on nie jest hipokrytą. On jest po prostu pierdolnięty. Ok Chciałby, ale czy się zgodzi ? ALbo, cyz ty zgodzisz sie na ślub koscielny. Zwiazek to sztuka kompromisu a jego przyszłość zawsze zalezy od elastycznosci obu stron. To dotyczy nie tylko religii.

nigdy nie rozumiałam, na jakiej podstawie nakazuje się ludziom odpoczywać. praca to dobra rzecz, może mało przyjemna, ale żeby jej zabraniać? bez przesady... ostatnio chciałam wieszać półki w niedzielę, to moja mama strasznie się oburzyła, że jak to, w niedzielę?! zwykle w takim momencie przypominam jej, że sama bierze tabletki antykoncepcyjne, a ona jak zwykle, że to nic takiego. katolicy chyba wychodzą z założenia, że z listy przykazań wystarczy wybrać z pięć i ich się trzymać.

Jeżeli pojawia sie między wami różnice nie do pogodzenia i tak fundamentalne, ze żadne nie będzie chciało ustąpić, to nic z tego nie będzie. Obojętne, czy dotyczy to komunii dziecka czy koloru firanek. :p

Fajter, dokładnie. Tylko jakoś 7 lat wytrzymaliśmy ze sobą i nie było problemów... dopiero przez ostatni rok on zaczął się mnie tak czepiać...

Malutka_Muszka_Owocowaaa, zgadzam siez Tobą w stu procentach. Dla mnie niedziela to taki sam dzień jak środa, tyle, że wolny od pracy. W niedzielę mogę pomalować ławkę lub posprzatać mieszkanie lub pójść grać w nogę. Podobny problem mam z dziewczyną. Wierzę, ale nie chodzę do kościoła i mam nic przeciwko temu aby ktoś chodził. Dochodzę do wniosku, że bogobojni katolicy (ortodoksy) to psychole, ponieważ nie tolerują osób o innych pogladach niż swoje.